Stránka 1 z 1

Problém s wifi

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 5. 2012 18:14
od Typen
Zdravím, mám doma tohle http://www.czc.cz/airlive-wl-5450ap-802-11g-ap-bri dge-repeater-client-sma/34033/produkt , je umístěn venku na dvoře a nasměrován na visílač, pořídil jsem si tablet, ale nemohu se doma pořádně připojit na wifi, buď mi to nevyhledá žádnou wifi a nebo mám signál na tabletu 2/4 a nevyhledá mi to v prohlížeči žádnou stránku, tak se chci zeptat jestli je nějaké řešení, jako zesílení signálu nebo něco podobného ?
Děkuji.

Re: Problém s wifi

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 5. 2012 19:03
od soban
Je nám líto, požadavaná stránka na našem webu neexistuje.

Jinak pokud to používáš v režimu klient (přijímá to jinou wifi) tak pro připojení to bude fungovat pouze po kabelu.

Pokud to používáš v jiném režimu tak popiš v jakém....

Re: Problém s wifi

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 5. 2012 19:21
od vladimir
Ovislink 5450 může teoreticky fungovat jako repeater, ale pokud je "nasměrován na vysílač", jde předpokládám o směrovou anténu a pak jako repeater pro zvýšení pokrytí v bytě fungovat nemůže.

Problém by vyřešil nějaký druhý AP nebo wifi-router, který by se umístil někam zhruba doprostřed bytu a k tomu Ovisovi by se připojil kabelem.

Re: Problém s wifi

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 5. 2012 19:28
od Typen
Jaký routr by byl tak nejlepší ?

Re: Problém s wifi

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 5. 2012 19:56
od vladimir
A jakou rychlost požaduješ? Takový rozumný kompromis cena / výkon by mohl být třeba TL-WR741ND (150N wifi, pro tablet myslím zcela postačující za 470Kč) http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... chSubmit=1 nebo potom 300N wifi, jako je například TL-WR841ND
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... chSubmit=1 . Pro tablet je to myslím přepych, ale ono možná nezůstane jenom u tabletu...

A pak je otázka, jestli bys třeba nevyužil třeba nějaký síťový disk připojený k USB portu takového routeru, v takovém případě bys potřeboval model s USB-portem...

Re: Problém s wifi

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 5. 2012 20:54
od Typen
Ok diky, chtěl bych se zeptat jestli bys mi neporadil nějakej z téhle prodejny http://lordcomputer.cz/main.aspx?cls=st ... p_active=0
a jestli to zvládnu namontovat sám ?

Re: Problém s wifi

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 5. 2012 07:51
od vladimir
Pěknej dům hrůzy (jinak ten jejich webshop nemůžu nazvat).

Jestli je jejich komunikace se zákazníky stejně amatérská jako webshop, tak potěš.

Zyxel NBG 416N
ASUS RT-N10
D-Link DIR-615

Re: Problém s wifi

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 5. 2012 13:01
od Typen
ok, super díky za rady a zvládnu to zapojit sám a vše okolo toho ,nebo je lepší pozvat odborníka ?

Re: Problém s wifi

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 5. 2012 14:35
od Bari007
Záleží na tvých znalostech. Ale pokud se na to ptáš, tak to asi nezvládneš.