Stránka 2 z 2

Re: WiFi router

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 3. 2019 23:06
od Cajky
Zdravim, nejdrive jsem dnes zkusil extender, ale ani po hodine na telefnu s TPlink technikem se nepodarilo rozjet, tak mam v planu poridit nahore zmineny powerline TP-link.
Nasel jsem si na netu jeho recenzi, komplet nastaveni a vsechno.
A bud je moznost vytvorit dve wifi, druhou v tom miste, kde je slaboucky signal nebo mit vsude jen jednu, ale tam me zarazilo, ze je nutne zapnout tlacitko wps na routeru, ja ho tam nemam(technicolor tc 7200), ale mam moznost wps zapnout v nastaveni routeru.
Nicmene jsem se docetl, ze wps je zlo z hldiska bezpecnosti, tak se chci zeptat zde, kdo tomu rozumi, je to spatny napad s tim wps a mit jen jednu wifi doma nebo je lepsi nechat dve wifi?
A bude me to automaticky prihlasovat vzdycky k te, ktera bude silnejsi?
Omluvam se, ale jsem v tomto lajk.

Re: WiFi router

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 3. 2019 06:39
od Lexx
WPS nepotřebuješ. Prostě v powerlinu nastavíš ručně název sítě a heslo stejný jako na routeru.

Re: WiFi router

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 3. 2019 11:01
od Cajky
Zapojeno, funguje, ale ted mam doma tri wifi, jak se dostanu do toho powerline? Nikde nemuzu najit IP adresu.
A jde tedy nejak udelat z tech vsech jednu?
Protoze sice wifi funguji, ale kdyz se pripojim na tu, co je v te mistnosti, kde jsem potreboval lepsi signal, tak tam ho mam plny, ale vratim se zpatky a zustava pripojeny k ni, takze mam ted zase slaboucky signal primo u routeru, protoze mi to automaticky neprihlasi k te silnejsi zase, co s tim?
Nechci se porad rucne prehlasovat podle toho, v jake jsem mistnosti.

edit: tak to vypada, ze se to po chvilce samo prepojuje na ty wifi, takze to by bylo ok. Ale i tak, nejde z toho udelat jen jedna?
Tady dam odkaz, kde to pisou s tim wps: https://fzone.cz/clanky/test-tp-link-tl-wpa7510-kit-proc-bourat-kdyz-uz-draty-mate-513/2-nastaveni-a-doprovodna-aplikace
A nebo aspon, jak se dostanu do toho powerline, abych mohl zmenit nazev a hlavne heslo k wifi. Dekuji.

edit2: hotovo, omlouvam se, ale poradil jsem si(zatim to tak vypada).

edit3: jen poznatek a info, ze v tom miste, kde byl spatny signal, je ted plny, ale rychlost se snizila ze 150 na 90Mbit/s, coz je porad pekny.
V miste kde problem nebyl rychlost zustava plna.