Stránka 1 z 1

Terminátor a modem modem COMTREND VR-3026e v2

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 12. 2020 21:47
od Stan35
Zdravím, zkoušel někdo dát za terminatora (O2 VDSL) starý modem COMTREND VR-3026e v2 resp. lze tato kombinace rozchodit? Nechce se mi kupovat jejich předražené modemy. Díky

Re: Terminátor a modem modem COMTREND VR-3026e v2

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 12. 2020 00:15
od soban
COMTREND VR-3026e NELZE použít jako router takže za terminátor nejde.

Za terminátor musíte dat router který umí na wan konektoru PPPoE a umí Vlany!

Mikrotik to umí (složitější nastavování).

Jak to umí ostatní routery netuším protože to moc v popisech není napsané.

Re: Terminátor a modem modem COMTREND VR-3026e v2

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 12. 2020 07:00
od Stan35
Dik, ono už jsem včera také něco prošel a zkusil prohledat a WAN na LAN z něj asi opravdu nepůjde.
Ještě jeden dotaz, pokud budu uvažovat o jejich TV a na své televizi mám jejich aplikaci, má mě zajímat, jestli IPTV podporuje i router? Doufám že ne a jela by klasicky přes WiFi.
Bohužel nyní bez internetu, neb na lince operátora mi tyto věci neřekli zavčas a už je změněna přípojka i s terminatorem

Re: Terminátor a modem modem COMTREND VR-3026e v2

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 12. 2020 08:13
od soban
Tak připoj PC přímo k terminátoru a musíš v připojení nastavit PPPoE s vlan 848 jak to dělat na windows netuším. (windows neznám)

A budeš mít internet aspoň na tom PC.

Jinak pokud nemáš pro IPTV jejich setoboox nemusíš se routerem že nemá IPTV zabývat.

Ovšem routery které umí vlany budou umět podle mě i IPTV.

Teoreticky by to měl umět i TP-LINK AX10 (AX1500) Wi-Fi 6 Router

Viz parametry: specifikace kde je IPTV a Tag VLAN a i dle emulátoru rozhraní by to mělo jít nastavit.

Ale fyzicky jsem ho neměl takže ti to nemůžu zaručit.

Re: Terminátor a modem modem COMTREND VR-3026e v2

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 12. 2020 09:34
od Stan35
Dík za tip, vypadá dle parametrů dobře. Napsal jsem na podporu TP-Linku, tak uvidím jestli se dnes ozvou, abych mohl objednat.
Jinak na přímo do PC není řešení, máme doma další dva hladové krky po připojení, tak to zatím řeším mobilním internetem 30GB- online výuka je třeba. Do pátku to vydrží.
Ono tak jako tak to vezmu od podlahy. Děti si stěžují již na občas slabou a nestabilní WiFi, tak výměna routeru je nezbytná. Jen se to tímto neplánovaně urychlí.

Jako nejjednodušší a poslední rychlá možnost je zajet si pro ten jejich slavný Smart Box. Ten druhý se obávám, že by kvůli nedostatečné WiFi byly ještě více vyhozené peníze. On i ten Smart jsou, to už bych rovnou pořídil něco lepšího za podobný peníz.

Re: Terminátor a modem modem COMTREND VR-3026e v2

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 12. 2020 10:56
od Stan35
Pokud by někdo využil, tak výše doporučený TP-Link AX10 za terminatorem nepojede. Odpověď z podpory. Dále uvedli, že jen modely DECO M4, M5, E4 je slabší v rychlostech a použitelný pro linky do 50/5 a ještě speciální model Archer C5.

-- 2. 12. 2020 11:42 --

Tak to zkusim s DECO M4. Kdyby byl zájem, můžu potom sdělit dojmy. S podpory jsou ochotni pomoct s nastavením za terminatora.

Re: Terminátor a modem modem COMTREND VR-3026e v2

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 12. 2020 14:01
od soban
Tak tomu to moc nevěřím, že by modernější router co umí vlany pro IPTV a VoIP by nešel nastavit na vlan pro internet?

Spíš si myslím že cvičená opice nemá tušení.... skoukni tu emulátor emulator Archer AX10

Když klikneš na advanced tak v záložce internet jde nastavit PPPoE a pak v záložce IPTV/VLAN jdou nadefinovat vlany takže pokud to nemají někde sprčené tak by to mělo fungovat.

Ale jak říkám fyzicky jsem ho nikdy neměl v ruce a něco jiného je emulátor a něco jiného je fyzický FW co v něm je.

Tak pořiď mikrotik MIKROTIK RBD52G-5HacD2HnD-TC sám vlastním 3 kousky.

A pokud by nestačil dosah můžeš použít klidně více kusu.

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 12. 2020 17:38
od polda
C5 s terminatorem na 100/10 mám já 3/4 roku a funguje. Nastavení jednoduché. Dosah panelákového bytu 80m² plně dostačující. 2PC,2TV s O2tv a Telly ,Netflix,HBO, 5x mobil ,ntb

Pozn. O2 smartbox opravdu ne! Musel si přejít na O2? Tos nenašel operátora normalniho? Přeji pevné nervy! Na facebooku si najdi skupiny kde se resi problémy jak s O2TV tak s připojením ať seš připraven. Případně přeji ať seš ve skupině které se to netýká.

Re: Terminátor a modem modem COMTREND VR-3026e v2

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 12. 2020 17:52
od Stan35
polda píše:C5 s terminatorem na 100/10 mám já 3/4 roku a funguje. Nastavení jednoduché. Dosah panelákového bytu 80m² plně dostačující. 3PC,2TV s O2tv a Telly ,Netflix,HBO, 5x mobil

Pozn. O2 smartbox opravdu ne! Musel si přejít na O2? Tos nenašel operátora normalniho? Přeji pevné nervy! Na facebooku si najdi skupiny kde se resi problémy jak s O2TV tak s připojením ať seš připraven. Případně přeji ať seš ve skupině které se to netýká.


Ono není moc na výběr tady, buď o2 nebo WiFi. Cenově mi stejná rychlost ať u jednoho nebo druhého vyjde cca stejně, tak jsem volil drát. Jedu na něm již přes 15 let a v mém případě vždy dosaženo plné kapacity, teď to bude 50/5 změřených, víc mi linka nedá. Nikdy jsem s ním neměl problém, což ti co mají WiFi konkurenci říct nemohou. Neříkám, že u něj zůstanu, ale pokud by tu byla optika, jsem dávno tam :-)

A o2TV beru jako bonus, co k tomu je dva měs. zadara, potom za něj nedám ani korunu, spíš jsem zvědavý jak ta chvála vypadá.

soban píše:Tak tomu to moc nevěřím, že by modernější router co umí vlany pro IPTV a VoIP by nešel nastavit na vlan pro internet?

Spíš si myslím že cvičená opice nemá tušení.... skoukni tu emulátor emulator Archer AX10

Když klikneš na advanced tak v záložce internet jde nastavit PPPoE a pak v záložce IPTV/VLAN jdou nadefinovat vlany takže pokud to nemají někde sprčené tak by to mělo fungovat.

Ale jak říkám fyzicky jsem ho nikdy neměl v ruce a něco jiného je emulátor a něco jiného je fyzický FW co v něm je.

Tak pořiď mikrotik MIKROTIK RBD52G-5HacD2HnD-TC sám vlastním 3 kousky.

A pokud by nestačil dosah můžeš použít klidně více kusu.


Už je na cestě DECO M4 ;-)

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 12. 2020 18:09
od polda
Na dráty můžeš i nekoho jiného než O2. No uvidíš.

Re: Terminátor a modem modem COMTREND VR-3026e v2

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 12. 2020 18:29
od Stan35
To můžu, ale nechci, jak jsem psal, byl jsem vždy spokojený ;-) Samo, že to se může změnit jako všude :-)

Re: Terminátor a modem modem COMTREND VR-3026e v2

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 12. 2020 19:56
od Stan35
Tak jenom pro uzavření, DECO M4 funguje, nastavení přes app jednoduché.
Ještě jednou díky za navedení k TP Link.