soban:
"V žádném případě nic nestříhej!!!!"
Tak jsou to moje kabely a když špatně stříhnu, tak spojit mohu vždy
"Takže pokud to chápu dobře tak v rozvaděči jde jeden nepřerušený kabel odněkud někam a na jedné zásuvce v bytu máš signál a ten máš propojen s routerem."
JOP
"A pak tam máš další 3 zásuvky a 3 konce kabelů v rozvaděči?"
PŘESNĚ
"Takže prostě potřebuješ od routeru natáhnout kabel z LAN konektoru do té skříně a propojit s kabelem do té příslušné zásuvky."
No, potřebuji jeden z kabelů, jehož konec mi čučí z rozvaděče fyzicky připojit ke zdroji internetu, ptž jeho druhý konec je ukončen v zásuvce ke které si chci připojit druhý router.
Nemohu přeci po zemi tahat přes celý byt kabel. K čemu mi pak je ta zásuvka a kabely ve zdi??? Jestli to není nějak jednoduché, tak je to asi na reklamaci vůči dodavateli stavby, že mi nepřipojili zásuvky..
"Teoreticky by se dal ten průchozí kabel střihnout a dát router (asi bez wifi) do té skříně a zapojit všechny kabely - ale to pro tebe jako BFU nedoporučuji.
Pokud by jsi to chtěl takto tak si na to někoho pozvi."
Asi ano, a nakrimplovat RJ konektor zvládnu
Asi to tak bude myšleno, proto tam je ta zásuvka připravená..
Asi to tak udělám, dám tam ten s WiFi, je to hned vedle té místnosti, takže signál bude a navíc bude router schovaný
"PS. Nebude jednoduší si někoho pozvat, aby ti to vše zapojil a ponastavoval, než uděláš nějakou větší škodu"
Nastavovat se nic nemusí, ne?
Prostě připojím a jedu
A když ne, tak nastavit si to pak můžu nechat od bráchy, ale teď mě napadá,
KDYŽ BUDE PRVNÍ V ŘETĚZCI STARÝ ROUTER S HORŠÍMI PARAMETRY, PUSTÍ DÁL PŘES DRÁT SIGNÁL, KTERÝ BUDE MOCI BÝT DRUHÝM ROUTEREM BEZDRÁTOVĚ ŠÍŘEN V TAKOVÉ KVALITĚ, ABY VYUŽIL POTENCIÁL LEPŠÍHO ROUTERU (MU-MIMO, 5GHz, latence a co já vím jaké další funkce, které by mohly být tím slabším prostředníkem nějak omezeny, či úplně zrušeny?
eviljack:
Chci oživit zásuvku abych si tam dal druhý router, ptž ten primární mi tak daleko nedosáhne. Kabel je tažen ve zdi, jen v rozvaděči jsou vidět,takže samozřejmě nebudu tahat kabel od routeru po podlaze 15 metrů.
V té živé zásuvce fungují oba routery bez jakéhokoliv nastavování.
A nevím proč nastavovat jeden jako hlavní, budou fungovat oba současně, ne?
"Takže jestli v tom rozvaděči máš tři nezapojené koncovky a kabely končí v jednotlivých místnostech, potřeboval bys sem dát druhý router a k němu přitáhnout zpátky kabel od toho hlavního"
Jeden kabel připojit tak, abych měl signál v zásuvce a tam dát router, nevím proč bych měl propojovat routery mezi s sebou