Stránka 1 z 1

ADSL pro víc PC - jaký modem - router?

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 4. 2005 08:56
od Eva_M
Prosím o radu, máme připojení ADSL, zatím je tam připojený jen 1 PC přes ADSL USB modem. Potřebujeme k internetu připojit ještě jeden PC tak, aby připojení jednoho PC nebylo závislé na tom, zda druhý PC je či není v provozu.

Potřebujeme tedy nahradit současný ADSL modem jiným zařízením. Chceme připojení přes síťové karty, nikoliv bezdrát. Zvažujeme buď Speed Touch 510i DSLCZ623MP - info třeba tady http://www.telepoint.cz/produkt.php?kid ... z=0&razt=0
nebo Microcom ADSL DeskPorte Router 400, info třeba tady http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25276

Potřebujeme něco jednoduchého a "blbuvzdorného", co stačí jen připojit a ono se to pokud možno "samo" nakonfiguruje :wink: Nejde nám vůbec o to, abychom si s tím mohli "hrát" a volit mezi mnoha možnostmi, abychom to ještě trošku doladili. Prostě něco jako "plug and play" :wink:

Prosím poraďte, jestli je nějaký důležitý technický rozdíl mezi výše uvedenými zařízeními, jestli by nám někde nechyběla nějaká důležitá funkce, co je jednodušší pro obyčejného uživatele, s čím máte lepší zkušenosti atd.

Předem děkujeme za srozumitelné odpovědi :)

Pou6ij router

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 4. 2005 09:18
od cyberxeon
Připoj ADSL přes router např. Vigor 2500 - je to opravdu blbuvzdorny a umí to docela dost věcí.

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 4. 2005 09:21
od olihen.beznadeje
Instaloval jsem již 18ks - Router Ovislink ARM-104
- pustis ceskeho pruvodce a je to.
- bez jedine reklamace, zadne zamrzani apod.
Ten Speed touch je taky ok ale ma min moznosti nastaveni a je dražší..

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 4. 2005 09:35
od kapi
No na ADSL by možná bylo lepšejší něco s routrem ne? Takže bych asi spíše zkusil ten Microcom ADSL DeskPorte Router 400, konfigurace přes web by neměla bát nějak moc složitá.... :wink:

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 4. 2005 14:35
od Rondo
ja muzu jen doporucit tento modem od SMC
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Shortc ... tegoryId=0
mam ho uz 3/4 roku a bezi zapnutej neustale a bez jedinyho problemu. Instalce taky nebyla nic tezkyho jen par nastaveni ve webovym rozhrani.

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 4. 2005 15:37
od X__
Teď budu řešit stejnou věc switchem, přinejhorším hubem.