Stránka 1 z 2

Jak se dostat na konfigurační stánku mého AP?

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2005 09:38
od Klesta490
1)
Jsem připojen přes WIFI k internetu. Na střeše mám AP D-Link které je anténou nasměrováno na mého providera. No a dřív když jsem se chtěl podívat do konfigurace mého AP zjistit dostupné sítě atd.Napsal jsem do prohlížeče adresu mého AP tuším že to byla 192.168.0.25 nebo tak nejak a přihlásil se pod heslem. No a od té doby kdy sem tu mel technika, kteří měnili všechny IP a já se ho zapomněl zeptat jaká je nová AP IP se na nej nemuzu dostat. Nevíte někdo jak to zjistit?

2) Smlouvu mám 64+ kbit. Ale většinou to jede 50 KB/s (400 kbit/s) No a minulej týden sem zacal tahat věci od kámoše z FTP a ty svine me nejak ustřihly na 128 kbit >:-[] Asi nikdo newite jak to obejit??

Předem děkuji za názory

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2005 10:02
od lives
traceroute (tracert) ti to mimo jine vypise.
--> tracert http://www.seznam.cz
jinak bych rozhodne zkusil prvni adresu z tvyho subnetu, ta to vetsinou byva. Nepises jakou mas adresu sam a jakou masku, ale nejspis zkus 192.168.0.1.
Jinak moc nechapu co se ti nelibi kdyz platis 64ku a mas 128ku, tak nadavas providerovi do svini :roll:

tracert?

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2005 10:29
od Kuky
Pokud je to za routerem, tak to tracert nevypise!

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2005 10:43
od Klesta490
Tak dobre tak strasny to neni ale treba kamos je u konkurence a ma taky 64+ a zrovna tedka stahuje 2 Mbity njn nekdo se má :-)

Re: tracert?

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2005 11:01
od cache
Kuky píše:Pokud je to za routerem, tak to tracert nevypise!

ty asi moc nevies co vlastne tracert je, ze? :)
tracert ti vypise ako ti idu packety na dane miesto, cize aj cez router :)

Kód: Vybrat vše
C:\....>tracert www.seznam.cz

Tracing route to www.seznam.cz [212.80.76.18]
over a maximum of 30 hops:

  1    <1 ms    <1 ms    <1 ms  192.168.2.1            //domaci router
  2    11 ms     9 ms     9 ms  10.0.0.2               //domaci firewall
  3    12 ms    11 ms    11 ms  213.81.232.237         //router telecomu
  4    11 ms     9 ms    11 ms  213.81.249.153
  5    11 ms    11 ms    11 ms  povb-dist-249-242.telecom.sk [213.81.249.242]
  6    11 ms    11 ms    11 ms  ba-six-1-POS-5-0-251-22.telecom.sk [213.81.251.22]
  7    21 ms    12 ms    11 ms  Cecom-gw.six.sk [192.108.148.185]
  8     *        *        *     Request timed out.
  9   386 ms   535 ms   502 ms  gw2-prg-ser41.cecom.cz [81.31.2.109]
10    59 ms    31 ms    31 ms  tgnet2-cec.cecom.cz [81.31.3.214]
11    32 ms    31 ms    33 ms  bb-bbsw.tgnet.cz [212.80.65.22]
12    33 ms    33 ms    33 ms  seznam--bbsw1.tgnet.cz [212.80.64.18]
13    50 ms    33 ms    33 ms  www.seznam.cz [212.80.76.18]

Trace complete.



//edit: ty vole, ja kukam kukam, ze do ciech mi to z telecomu smeruje cez six a pak cez nejaky Cecom, cize nie vlastnymi ST linkami.. a to je proti pravidlam pripojenia do sixu.. tak teraz neviem ci ST stratil zmluvy a uz nema linky do zahranicia, alebo maju fakt "kvalitne" vyriesene routovacie tabulky..

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2005 12:27
od Kuky
Router to samozrejmne vypise, ale apcko, ktery je pred routerem ne!
Nejdřiv si přečti otázku a pak někoho uřážej.

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2005 12:39
od cache
Kuky píše:Router to samozrejmne vypise, ale apcko, ktery je pred routerem ne!
Nejdřiv si přečti otázku a pak někoho uřážej.

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2005 13:13
od Kuky
cache píše:
Kuky píše:Router to samozrejmne vypise, ale apcko, ktery je pred routerem ne!
Nejdřiv si přečti otázku a pak někoho uřážej.

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2005 13:24
od Klesta490
No ja kdyz napisu prikaz Tracert na http://www.seznam.cz tak prvni IP kterou mi to vypise je AP providera tady ve vesnici. A pak vali signal do mesta. No nechce se mi to semka vypisovatm zbyly IP.

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2005 13:27
od Kuky
To bude tim, ze ap je v rezimu klient

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2005 13:36
od cache
nene, to bude tym, ze tu wifi kartu mas vo svojom pocitaci, a pri traceroute predsa nevypisuje tvoju ip.
Klesta490> ze mas wifi kartu v pc?
Kuky> a si si uplne isty, ze tvoje ap ma ip 10.3.171.2? to by si mal potom jedine ap na svete, ktore komunikuje inak ako tcp/ip protokolom :-D

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2005 13:55
od Kuky
cache píše:nene, to bude tym, ze tu wifi kartu mas vo svojom pocitaci, a pri traceroute predsa nevypisuje tvoju ip.
Klesta490> ze mas wifi kartu v pc?
Kuky> a si si uplne isty, ze tvoje ap ma ip 10.3.171.2? to by si mal potom jedine ap na svete, ktore komunikuje inak ako tcp/ip protokolom :-D

omyl: wi-fi kartu nemam ve svym pocitaci, ale v routeru a apcku. muj pocitac je momentalne k routeru pripojen matalicky.
proc si myslis, ze ap nema 10.3.171.2?

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2005 13:56
od Kuky
podle me ma Klesta490 v pocitaci normalni lanku pres utp k apkcu na strese

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2005 13:59
od Kuky
mam ap v rezimu klient od neho kabel do routeru a z routeru k jednoumu pc kabelem a ke druhymu bezdratove.

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2005 14:08
od cache
Kuky píše:omyl: wi-fi kartu nemam ve svym pocitaci, ale v routeru a apcku. muj pocitac je momentalne k routeru pripojen matalicky.
proc si myslis, ze ap nema 10.3.171.2?


Jezis, vies ty citat? Bolo to s tou wifi kartou urcene tebe?
cache píše:Klesta490> ze mas wifi kartu v pc?


Pozri, ak ti cez to ap tecu packety, tak musi mat nejaku ip, ktora sa ukaze traceroute. tcp/ip protokol je o tom, ze packety tecu z jedneho bodu do druheho. Cize aj cez wifi je to rovnake. t.j. tvoj pocitac ma ip, posle packet niekam (napr. na seznam.cz) a ten tece do routeru (ten ma nejaku ip), ak ten router nema ako sucast ap, tak potom tecie do ap (ten ma vlastnu ip), to posle packet radiovo tam kde je pripojene (to ap providera ma vlastne ip). a odtial to dalej ide po sieti toho poskytovatela do sveta.
Takto to funguje, ak mas wifi pripojenie, cize to tvoje AP sluzi ako klient na pripojenie ku ap poskytovatel.
Cize ked das traceroute na seznam, tak to prvy "hop" je na tvoj router. Ak je sucastou routeru ap, tak ide rovno dalej na ap providera.

Ale teraz ma napadlo v com je problem. Ten ap/router co mas totiz obsahuje nat. To znamena ze preklada adresu z lokalnej na vonkajsiu. Cize ten tvoj ap/router ma vonkajsiu adresu 10.3.171.2, ale vnutornu (t.j. na tych kabloch co ti idu doma) ma 192.168.6.1. Cize ked ty traceroutujes, tak ti samozrejme ukaze lokalnu ip toho ap/routeru a nie vonkajsiu. Podobne ako na tom mojom trace ukazalo poslednu ip pred routerom telecomu 10.0.0.2, pricom z druhej strany sa na ten firewall napojis ako na verejnu ip patriacu telecomu (84.47.79.xx).
Takze 84.47.79.xx a 10.0.0.2 je u mna realne ten isty pocitac, len kazde je ina sietova karta. U toho tvojho ap je to rovnako, 192.168.6.1 a 10.3.171.2 je ta ista krabicka, len 10.3.171.2 je ten wifi modul v nej a 192.168.6.1 je sietovy modul.
No snad som to uz povedal jasne :)