Stránka 2 z 2

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 6. 2005 13:58
od Seahawk
Koupil jsem si ten switch. Stál 675 a je s 5 vstupy. Tak jsem to všechno zapojil a postupoval jsem podle návodu. Stejnak jsem to nerozchodil. Počítač s XP síť nalezne ale jak na ni kliknu tak se objeví, že nemám přístup k síti. A ten s 98 nenajde vůbec nic. Můžete mi poradit, kde najdu na netu podrobný návod na domácí síť, který by řešil tento problém. Dík

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 6. 2005 20:29
od Daton
Hele zadal jsi IP adresu? Obyčejně se v protokolu tcp/ip ve vlastnostech nastavuje ip adresa po nastavení adres u všechpočítaču si na ně pingni v start spustit dej cmd a pak napiš ping a ip adresu tak si odzkoušíš že na sebe síťovky viděj v připadě že na sebe viděj tak vytvoříš síťové připojení v xp a on ti nabídne vytvořit disketu pro domácí síř necháš si ji vytvořit a na počítač s 98 si tu disketu spustíš a on to nainstaluje pak už bys je měl vidět no a pak musíš nechat nasdílet disky aby jsi si mohl číst jeden v druhým no a potom to chce zabezpečení aby se k tobě z netu nikdo nedostl a tady jsem s rozumem v koncích.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 6. 2005 20:45
od Seahawk
Díky. Zkusím to dát nějak dohromady, ale asi až přes víkend. Teď momentálně na to nemám čas. Zatím hledám na netu nějaké podrobnější návody, když tak to nechám na zkušenějším. Tu IP adresu jsem nezadal, v tom je ta chyba. Ta IP adresa musí být pro všechny počítače zapojené do této sítě stejná nebo pro každý počítač jiná?

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 6. 2005 21:56
od Newtek (novy)
Daton píše:No řeším úplně stejný nebo spíše podobný problém ale se softem. máme dva počítače, které byly spojeny do domácí sítě klientem microsoftu. Potom jsem do jednoho počítače přidal síťovku a připojil wifi internet v okamžiku jsem začal vidět další domácí sítě a dokonce i obsahy cizích počítačů a napadlo mne že oni vidí i mne. Po poradě s jedním odborníkem jsem na kartě co jde na wifi zrušil sdílení souborů a tiskáren je asi problém vyřešen a v domácí síti mohu disky opět nasdílet. Zajímal by mne však Váš názor na to zda je to opravdu bezpečné a nikdo mne neuvidí a nebo existuje ještě bezpečnější řešení??? Zaheslování disků jsem zatím nezkoušel resp jednou jsem to zkusil ale nějak se mi to nezdařilo na obou počítačích jsou XP.s/quote]


Existuje: Naučit se používat firewall a nainstalit protokol IPX/SPX ktery neni urcen pro komunikaci po internetu.[/list]

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 6. 2005 07:44
od Daton
Pro NEWTEKA
Hele zkus mi tedy poradit, ten protokol ipx/spx se chová stejně nebo obdobně jako tcp/ip a lze s ním plnohodnotně nahradit TCP/IP???
Já ho rád vyzkouším a mám tenstarý úplně odstranit asi jo né? a v tom případě tedy tcp/ip bude na síťovcena net a doma bych měl protokol ipx/spx. Jsou v tom ještě nastavení, která bych měl znát (jiná než u tcp/ip) důležitá pro spojení?? Dík za odpověd.
Pro Seahavka
Ip adresu musíš zadat ve formátu z části dném a z části tvořeném sítí jeto asi takto první počítač dostane 192.168.1.1 255.255.255.0 druhý 192.168.1.2 255.255.255.0. třetí 192.168.1.3 255.255.255.0 atd. pingem to pak zkuošíš zadáním jen horního čísla.

2 Daton

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 6. 2005 20:42
od Newtek (novy)
Pro komunikaci na internet potrebujes TCP/IP.
Protokol IPX/SPX byl vytvořen fy Novel čistě pro lokální sítě.
Ve tvém připadě by nahradil sdílení souborů a tiskáren v síti.
Já sem zatim nemusel nic nastavovat na vše zabralo auto rozpoznáni.

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 6. 2005 21:20
od Seahawk
Jak zjistím mé nastavení sítě. Myslím se to dělalo spustit->cmd-> a něco jako ip config. Neznám přesně ten příkaz, můžete mi poradit?

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 6. 2005 21:23
od Seahawk
Už jsem na to přišel je to bez mezery. Dík

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 6. 2005 16:56
od alfa111
hele to je sice dobra rada s tim IPX/SPX, ale zajimalo by mě, jestli pak v te LANce muzes sdilen Internet, ja myslim, ze ne. To uz je lepsi si bloknout na firewallu porty 135-139 na rozhrani do Wi-Fi a je poklizeno.

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 6. 2005 17:02
od alfa111
Seahawk píše:Už jsem na to přišel je to bez mezery. DíkD/quote]


ja nevim, ale asi by jsi mel nechat pridelovani IP adres na tom modemu (tzn. nastavit na tech kartach pridelovani IP a ostatnich veci pres DHCP). Precti si manual a hledej pasaz o DHCP a NAT. Myslim si, ze to pro tebe bude nejjednodussi reseni.

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 6. 2005 21:12
od Daton
Kluci já mám s těmi pevnými adresami v lokální sítí jen t ynejlepší zkušenosti a navíc je možné to ověřit přes ping v cmd že na sebe karty vidí že není závada na cestě což už se mi stalo zkrat v konektoru.

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 4. 2006 01:54
od znais
Mohli by ste mi pls poradit kde protokol ipx stiahnut lebo google mi vemi nepomohol.
Myslim ze sa da aktivovat ale ja by som ho radsej instaloval.