Stránka 1 z 1

Rozdvojeni pripojeni

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 6. 2005 13:10
od drxpq
Chtel bych zaridit pripojeni k inetu. Jde nejak udelat aby toto pripojeni mohlo byt natazeno od bratra treba pres kabel, ktrery si uz pripojeni plati?
Jde mi o to, ze tam casto nejsem, ale kdyz ano tak bych chtel cerpat od bratra treba polovinu jeho rychlosti. A pokud tam nebudu aby mel plnou moznou rychlost Jde to?
Je nejake zarizeni, ktere by to rozdelilo, aby tam nemusel byt nejaky bezici dalsi pocitac.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 6. 2005 13:11
od Krtak
Normal prez sit a v pohode se rychlost deli to znamena ze kdyz beres vsechno tak on nema nic ;)
staci:
2x sitova karta propojit a dobre nastavit to vse :)

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 6. 2005 14:39
od drxpq
no jo ale to musi bezet oba pocitace, ale ja chci neco aby stacil byt zaply jen ten jeden co chce zrovna netovat nebo i oba

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 6. 2005 14:49
od Raziel-CZ
Hub (switch) a regnout mac, respektive zažádat o registraci u providera. Provider Ti sám poskytne i více informací. Pokud to chceš udělat tak aby se to nedozvěděl, bude to horší =), ale také to jde.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 6. 2005 14:52
od x-father
Router.... uz to tady bylo tak 100x

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 6. 2005 15:17
od Mim0
Presne tak res to jedine routrem,,,jinak ani prd,,,,jedina schopna a prakticka moznost

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 6. 2005 15:26
od x-father
Asi nebudes nejak narocnej na funkce routeru a ani nebude casto zatizenio z obou PC a tak ti bude stacit nejaky za 1000,-

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 6. 2005 16:21
od drxpq
jo to je fajn, a kolik to dlabe proudu a jak je to velka vec? asi jako modem?

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 6. 2005 16:23
od drxpq
a v cem je lepsi nejaky drazsi napr.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 6. 2005 16:28
od jech
Já to řešim klasickym switchem. Z ADSL modemu do switche a tamodsaď do 2 PC. Komunikuje všechno se všim. Myslim si, že to provider poznat nemůže, protože v modemu je NAT, takže se to nevenek tváří jako jeden PC.
Ale nejsem žádnej odborník na sítě. Jenom připojuju svojí zkušenost, co mi funguje.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 6. 2005 16:49
od a
za posledny tyzden to tu uz bolo snad 10x

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 6. 2005 16:52
od x-father
drxpq píše:a v cem je lepsi nejaky drazsi napr.


Mala krabicka - spotreba nic hroznyho.

Ten drazsi treba umi mapovat porty, ma lepsi firewall - lepe rozdeluje rychlost v pripade, ze oba PC budou tahat na plno atd.....