Stránka 1 z 1

jak nastavit sit?

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 6. 2005 11:36
od NickRabit
dobry den potreboval bych poradit, jak mam spravne nastavit sit....

mam 1 PC jako server, v nem jsou 2 sitove karty (192.168.0.1 , 255.255.255.0 - pripojeni pc v siti) (81.19.45.54 -pripojena k AP pro pristup do netu) + 1 bezdratova sitovka(192.168.1.1 , 255.255.255.0).

na toto PC jsou pripojeny 2 pc pres kabelovou sit (192.168.0.2, 192.168.0.3) a pres wifi notebook s (ip 192.168.1.2)........ vim ze to mam spatne, ale nevim co s tim :(, jak mam co nastavit, aby se dalo dostat ze vsech pc na vsechny??? na serveru mam zapnuty sdileni internetu...
dik za radu

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 6. 2005 11:52
od tom-cz
přemostit připojení do místní síťe (192.168.0.x) a wifi (192.168.1.x). ve win xp je to otázka dvou kliknutí myši. pak by to mělo fungovat.

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 6. 2005 11:59
od qmqm
nepises co mas na tom serveru za system (windows,linux) ale kazdopadne nez delat tzv.premosteni ve win je lepsi a bezpecnejsi dat na server tzv. firewall (napr. Kerio Winroute Firewall) a mas vyresen tvuj problem a navic si zabezpecis sit proti utok z Internetu :)

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 6. 2005 12:17
od tom-cz
předpokládám že pod pojmem server myslíš router, každopádně KWF bych tam nedával, pokud máš win xp tak použít to přemostění (anebo v linuxu).

2qmqm: myslis ze si bude utocit ze svoji domaci site na notebooka? BTW on CHCE vidět ze všech PC na všechny.

OS

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 6. 2005 12:45
od NickRabit
mam tam jako OS windows 2000 prof. a tam to premosteni nemuzu najit, tak budu muset pouzit asi to kerio :(

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 6. 2005 13:09
od tom-cz
tam by to mohlo byt taky; vyberes 2 pripojeni (pomoci ctrl a myši) a potom na ně klikneš pravým a dáš přemostit (fakt ale nevím jestli to ty w2k maji).

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 6. 2005 13:26
od NickRabit
noproblem je prave v tom, ze to tam neni :(

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 6. 2005 14:42
od tom-cz
a jakej program pouzivas na routovani?

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 6. 2005 04:54
od NickRabit
ted pouzivam kerio winroute firewall

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 6. 2005 08:40
od tom-cz
tak tam by to mělo snad jít nastavit, zkus si přečíst manuál.