Stránka 1 z 1

DSL Flat alebo DSL DATA?

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 10. 2005 23:18
od Composite
Chcem doma zriadiť DSL, ale neviem, či DATA alebo FLAT :-/ .
U flatu sa bojím, že bude moc vysoká agregácia.
DSL DATA má dobrú výhodu víkendy zdarma, ale platí to do konca roka. Mám ešte počkať ako sa to s tými víkendami vyvine po novom roku?
A ešte od akej spoločnosti si mám dať program?(viazanosť rok)

A sú DSL+router+Wifi dobré?
Chcem na to pripojiť PC>kábel a NB by mohol byť bezdrát, može byť aj káble?Alebo aj PC bezdrát.
Aké sú s tým skúsenosti?

Dík za každú odpoved

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 10. 2005 23:42
od aquila
urcite zober WiFi router .. a pre teba bude asi lepsie adsl flat. kedze chces asi viac stahovat ...

inak pre normalnu pracu a web & nejake stahovacky 1GB staci, resp 3,5GB uz uplne bohate

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 10. 2005 23:46
od Composite
A to si odkiaľ zobral, ako tu čítam ja niesom "zálohovač internetu"
pekné prirovnanie:)

Nejaké hranie CC a iných hier, tak hodinku dve denne.
Nejaké sťahovačky nič veľké.
Väčšiou by ten víkend stačil, nemám nutkanie 130GB/mes.
Tak 1-2GB/mes, len neviem koľko, žerú tie hry.

A ako je možné, ked má niekto DSL FLAT 512 a nameralo im to kľudne aj cez 1000, ved je to obmedzené na 512 tomu nechápem???

A akú spoločnosť???

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2005 00:00
od SlovakSoft
Z vlastnej skusenosti odporucam flat 512/128, ale ak chces silou mocou data, tak si radsej porovnaj aky je medzi nimi skutocny rozdiel v cene. Aby si sa neobmedzoval pre par korun. Agregaciu vobec nepocitujem (neviem, zalezi na tom, kde clovek byva?). Vyjde to na 1000,-Sk s DPH (bez pausalu na telefonnu linku) - ziadna lacna sranda to nie je. Akurat ze neviem ako to je s hranim.
PC mam zosietovane s notebookom klasickymi Fast Ethernet kartami a krizenym kablom (PC teda musi byt zapnute, ak chcem na notebooku zdielat Internet).
No a spolocnost odporucim nenavideny ST, ziadne obmedzovanie rychlosti ani pri maximalnych datach a neprehadzuju si problemy od jedneho k druhemu, ak mas ineho poskytovatela.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2005 08:43
od Saker
Ja mam DSL DATA 1000 od ST a co pise SlovakSoft je pravda. Ziadny problem so stahovanim, poskytuju podla mna stabilne pripojenie.

Mne je 1GB uz malo a uvazujem ze si to zmenim na flat, vychadza u nich o 100,- drahsie. Tiez sa bojim agregacie, 1:50 je uz dost, ale spolieham sa na to, ze vela ludi tu naokolo ma ineho poskytovatela, alebo ma chello, takze snad to nebude take zle.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2005 08:44
od Dr. Who
SlovakSoft píše:Z vlastnej skusenosti odporucam flat 512/128, ale ak chces silou mocou data, tak si radsej porovnaj aky je medzi nimi skutocny rozdiel v cene. Aby si sa neobmedzoval pre par korun. Agregaciu vobec nepocitujem (neviem, zalezi na tom, kde clovek byva?). Vyjde to na 1000,-Sk s DPH (bez pausalu na telefonnu linku) - ziadna lacna sranda to nie je. Akurat ze neviem ako to je s hranim.
PC mam zosietovane s notebookom klasickymi Fast Ethernet kartami a krizenym kablom (PC teda musi byt zapnute, ak chcem na notebooku zdielat Internet).
No a spolocnost odporucim nenavideny ST, ziadne obmedzovanie rychlosti ani pri maximalnych datach a neprehadzuju si problemy od jedneho k druhemu, ak mas ineho poskytovatela.


Mozem len suhlasit s horeuvedenym, sam mam ST DSL Flat u ST a nemozem sa stazovat. Predtym som mal to s obmedzenim na 1GB mesacne, ale nebolo to ono. Proste Flat je Flat, nemusis si davat pozor aby si neprekrocil nejaky pofiderny limit. Agregacia - neviem cim to je, ale pri pocuvani internetoveho radia live mi to hra plynule vacsinou len dopoludnia. Poobede a vecer (ked sa asi pripoji viac ludi?) mi zvuk zacne neprijemne trhat... Ale neviem ci to sposobuje agregacia, byvam v malom meste, kde DSL podla mna este nema vel ludi. Mozno nejaky IT odbornik by mi to vedel vysvetlit...

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2005 09:13
od Composite
Vždy som chcel ST preto, že je vlastne "šéf".
Ale má na ***** Pakec loss čo by mi pri hraní dosť vadilo.
Asi skusím nextru alebo počkám na lepšiu akciu.

A potrebujem aby to šlo min. aspoň 30kB/s teraz, ale nie, že to bude stále chodiť pomaly. Mám WIFI už neviem ani aký mám program včera to išlo 150kB/s ináč to chodí 30kB/s, za posledné týždne to ide ako dial-up a mám veľký ping a platím 583,10 sk mesačne.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2005 09:33
od SlovakSoft
Neviem, ci ma na nic packet loss, obcas to zmeriam, teraz dopoludnia o 9:30 mam: 10 vrátených paketov z 10 všetkých paketov, čo predstavuje 0.00% packet loss. Priemerný nameraný ping predstavoval 26 ms. Rýchlosť Vašeho pripojenia je 527.3 Kbps (Kilobitov za sekundu) alebo tiež 65.9 KB/sec (Kilobytov za sekundu).

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2005 09:50
od Saker
DSL DATA1000 od ST 512/128, teraz:

Odoslane=4
Prijate=4
Stratene=0
Priblizna doba prijatia v ms:
- minimum=9ms
- maximum=11ms
- priemer=10ms

Rychlost stahovania dat: 55,2KB/s
Rychlost pripojenia k internetu: 441,7Kbps

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 10. 2005 18:53
od Composite
Dsl prípojku zaviažem na 24mes.
A dám DSL FLAT Home od ST na 12 mesiacov a budem mať Wifi Modem v hodnote skoro 7000sk za 999sk a po roku uvidím akého ISP dám.


Kamoši majú ST DSL FLAT HOME a cez víkend to ide trochu pomalšie, cez týžden okolo 60kB/s, takže to bude v poho.
A jeden má konca ST DSL FLAT HOME sú na tom 4 a v pohode valia CS na CZ servery.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 10. 2005 10:30
od Composite
No paráda, ako som čítal na žive.sk ST ide k vode, takže modem budem musieť kúpiť za svoje a dám nextru.
Nevadí aspoň budem spokojný:)

www.speedmeter.sk

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 10. 2005 22:30
od TheTOM_SK
ST ADSL FLAT 512/128 (22:38 - Trnava)
Rýchlosť prijímania dát (download) : 70,5 kB/s ( 564 kbps )
Rýchlosť odosielania dát (upload) : 11,7 kB/s ( 94 kbps )

Nie je Flat ako Flat!

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 10. 2005 03:46
od Yes
EUROWEB alias GlobalTel ho má v kazdom prípade obmedzený. Napriklad pri sluzbe Flat Home je len do 5GB prenesených dát za mesiac. O tom sa samozrejme docitate az v prilohe pri podpisovani zmluvy.

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 10. 2005 18:03
od Composite
Ja tam šľahnem Nextru Flat mini, kúpim si Ovislink 8064ARM a budem bez viazanosti a hotovo, ba len si zaviažem dsl prípojku na 2 roky:)