Vysoka latence mezi sitovkou a wifi modemem.

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kubas 14. 11. 2005 12:15

Nevite nekdo jak otestovat v cem by mohl byt problem. mezi sitovkou a modemem mam strasne vysokou latenci (predtim to nedelalo!!!). Dela mi to na vsech 3 sitovkach, takze spis bude problem nekde jinde...na co bych se mel zamerit? nebo nejsou nejaky softiky na testovani? diky moc za kazdou pomoc a radu.
Let´s get relative...
kubas
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Sedlák 14. 11. 2005 12:33

Co je to latence?
Sedlák
Junior

Odeslat příspěvekod kubas 14. 11. 2005 12:37

to je casovy rozdil, mezi tim, kdyz je neco inicializovano a nezli to vykona veskutecnosti. treba kdyz dam ping na svuj wifi modem, tak je vetsinou nizka (15-20ms) ale prave ted mam ty problemy, kdy me tatence u pingu vyskoci treba na 3500ms...po delsi dobu, neni to jen jednou...a to je pak net, skype, atd nepouzivatelnej. a mam s tim ted problemy a nevim co s tim :)
Let´s get relative...
kubas
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kromec 14. 11. 2005 12:56

Zkus ho vyresetovat a pripadne prehrat firmware.
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fernet 14. 11. 2005 12:58

zkus taky vymenit ten UTP kabel za jinej, mozna ma uz nejlepsi casy za sebou...
fernet
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ondra11 (novy) 14. 11. 2005 13:04

Mohlo by to taky delat spatne nastavny routovani, nebo treba pomale pripojeni k DNS. Nejjednodussi nastroj je tracert :)
ondra11 (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod kubas 14. 11. 2005 13:08

no ja mam teprve toto pripojeni pul roku, ale ten pul rok bezel jak mel. nic se nedelo, vse byl v pohode. ale v poslednim tydnu se to nejak zacalo cely hrotit. vyresetoval jsem modem, ale to nepomaha (to bylo prvni co jsem udelal). firmware jsem jeste nezkousel, zkusim najit novejsi. a kabel je taky novej, tak tam bych problem nehledal (a taky mam pripojeni wifi a je ten problem mezi modemem a wifi kartou, takze tam ani kabel neni :) zkousel jsem to na 3 sitovkach na domaci siti a dela to i kdyz je ten pocitac 1,5 metru a ma 100% signal..takze signalem taky to neni. Ach jo. :(
Let´s get relative...
kubas
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ondra11 (novy) 14. 11. 2005 13:14

no a co mas za modem? Nema to treba nejaky logovani, nebo statistiku?
ondra11 (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod kubas 14. 11. 2005 13:21

mam DSL-G664T Wireless ADSL Router Modem
Let´s get relative...
kubas
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kubas 14. 11. 2005 14:19

Nemate jeste nekdo prosim nejakou radu? Diky
Let´s get relative...
kubas
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod ondra11 (novy) 14. 11. 2005 14:19

No tak u toho bych teda potize spis necekal. Taky bys mohl zkusit nejak monitorovat sitovej provoz, jestli to neni treba pretizeny (vir, cerv nebo tak), na to muzes pouzit ve win treba Ethereal nebo v linuxu treba tcpdump... Vsechno tam mas nasteveny automaticky? (IP adresy klientu atd..)
ondra11 (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod kubas 14. 11. 2005 14:29

IP adresy mam nastaveny automaticky. je tam dany rozmezi a reservovany ip pro dane pocitace...jak jsem rikal, mam 3 pocitace v siti. Ale do ted me to proste nedelalo. mohl by to treba byt problem v kabelu od externi anetny do modemu?? koukal jsem, ze je na konci u anteny nejak odhalene stineni a je tam videt az na ten kabel...zatim se nejak snazim testovat. Jinak urcite vira tam nemam, mam na modemu aktivovanej firewall a na kazdem pc outpost nebo nortona + nod32 na kazdym pc + adawere...
Let´s get relative...
kubas
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod x-father 14. 11. 2005 17:55

Zkus odpojit ty zbyle PC - nebo kazde PC zvlast samotne - nektery PC muze byt zavirovany a muze vytezovat linku. Taky treba zacal nejakej soused pouzivat stejny kanal - zkus ho zmenit na jiny.
ABEL: všichni, kdo odmítají vzít si mé názory za své, jsou idioti.
x-father
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kubas 14. 11. 2005 18:40

tak jsem uz na to asi prisel, bylo to asi tim kabelem k antene. Narval jsem ho tam hrubou silou a najednou je vse v poradku, tak to bylo asi spatnym kontaktem :)) nebo necim takovym. kazdopadne dekuju za rady. treba to nekomu taky pomuze, kdyz se stane neco podobneho...
Let´s get relative...
kubas
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků