Stránka 1 z 1

Nechutne zpomaleni internetu v vnitrni siti

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2006 08:05
od higi
Zdravim,

mam detasovane pracoviste (6 PC;5xW98; 1x WXP PRO) pripúojene pres Rouiter OvisLink. Zhruba od listopadu se nehorazne zpomalil internet a je prakticky nepouzitelny. Pritom, kdyz se pripoji vstup WAN do jednoho PC je rychlost normalni 512.
Vymenil jsem router za Microcom a situace je stejna.Postupne jsem nechal jenom jedno PC (pokazde jine) pripojene pres router a stale stejna pisnicka je to line jak snek opacne, pokazde jiny PC pres WAN jede to rychle.
Pred listopadem se mohlo na internetu pracovat normalne. Nevite nekdo kde je zakopane jadro pudla???

Nastaveni WAN - jedna pevna IP adresa;Gateway; 2 DNS servery; LAN adresa routeru 192.168.2.1, DHCP zapnut, rozmezi pro adresy 100 - 110.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2006 08:14
od Flaxinet (novy)
není jedno z těch PC napadené nějakou breberkou a tu linku ucpe nějakou nevyžádanou síťovou aktivitou?

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2006 08:16
od higi
Vždyt pisu, ze jsem zkousel postupne jenom jeden PC

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2006 08:28
od Wolfheart
higi píše:Vždyt pisu, ze jsem zkousel postupne jenom jeden PCC/quote]


nainstaluj na kazdej NetLimiter 2 Monitor, ten ti ukaze kolik ktera stanice prijima a odesila

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2006 08:40
od higi
Ach jo,

panove, postupne jsem udelal tyto kroky:

zapojil jedno pc pres router jelo [b]pomalu[/b] zapojil ho primo na WAN jelo normalne, potom jsem vzal dalsi pres router jelo pomalu pres WAN normalne.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2006 08:59
od czbacil
Kopirovani v lokalni site je normalni? treba je vadny switch.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2006 09:07
od higi
Kopirovani je OK a navis jsem vyzkousel jiny od jineho vyrobce

Nastaveni site

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2006 09:11
od ondra11 (novy)
Zkusil bych zkontrolovat nastaveni site, treba DNS, (vyzkousej trebaping pres cislo/pres jmeno)- jestli se nedotazuje nekde spatne. A pak taky treba jestli nemas na obou pc nastaveny stejny hw adresy... kazdopadne program jako ethereal by ti mohl neco napovedet, co se tam deje.
(

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2006 13:15
od Fang
Kdyz mas tolik pc tak vyzkousej jaky prutok maji routery v downlinku a uplinku, pouzij pro to treba tenhle bandwidth tester od mikrotiku (http://www.mikrotik.com/download.html#Bandwidth_tester) . Udelas to tak ze na jednom PC nastavis treba IP 192.168.0.1 a na druhem nastavis 192.168.1.1 , a pak udelas to ze do WANu pichnes comp s IP 192.168.0.1 a v routeru nastavis jako vychozi branu a DNS prave 192.168.0.1 , na zanatovany pripojeni pak pripojis comp s 192.168.1.1 a budes zkouset pingovat + testovat rychlost pomoci toho bandwith toolu. (Prikladam nakres)
Obrázek
Timto otestujes propustnost a funkcnost routeru , odzkousej jak Uplink tak downlink iniciovany jak z WAN tak z LAN (z WAN do LAN to udeleje pres Port Forwarding nebo Virtual Server). Tim si pak muzes byt jisty ze v routeru to neni, treba ja nedavno se mi silene spomalil net (z 400 kbps na 20 kbps) a furt jsem nevedel cim to je a pak jsem zjistil ze downlink na routeru pokulhava prave na rychlosti 20 kbps a pritom uplink bezel normalne 13 Mbps, no holt byl to router za par slupek (Edimax BR6104K).

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2006 13:53
od higi
Jenomze ja jsem ten router vymenil za jiny Microcom a to je nemlich to stejny

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2006 14:05
od jirka47
No ale nějak začít musíš, musíš přece zjistit kde se to brzdí. Většinou se to dělá vylučovací metodou. Tímto postupem by si zjistil jestli to dělají odchozí pakety, nebo příchozí. A pak by se dalo postupovat dál.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2006 14:09
od jirka47
Můžeš taky zkusit jednomu počítači nastavit statický adresy na síťovce včetně DNS. A vypnout DHCP na routru.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2006 15:02
od Lemur
//Lemur - odstraneny vnorene citace a citace predchoziv prispevku