Stránka 1 z 1

Přes modem se je možno připojit pouze na seznam.cz

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 1. 2006 19:35
od Příjmení a jméno
Před chvílí mi volal kolega, že se je schopen připojit přes modem pouze na seznam.cz. Fungují i odkazy na seznamu, ale v adresním řádku může zadat cokoliv a vždy se pouze zobrazí hláška, že stránka není nalezena (české i zahraniční stránky). Způsob nastavení připojení na seznam.cz má přes tu jejich samoinstalační utilitku, která si po poklikání vše nastaví sama. Údajně v režimu offline nepracuje. Nevíte čím to může být? na spyware se to chová dost podivně, tak nevím. PC bylo přeinstalováno před týdnem, modem nastaven v pátek a problém se vyskytnul teprve včera.

Má WinXP SP2 (snad už úplně záplatovaný), IE6.

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 1. 2006 20:48
od x-father
To muze byt spoustou veci.... to si jako myslis, ze my ted tady budeme psat takhle naslepo napady a ty je budes volat/psat nekomu tretimu a takhle se to da dohromady???

Mam jednu otazku - znas prikaz PING a umis ho pouzivat??? Pokud ne, tak nema smysl zadna polemika - pokud to vis, tak bys na to mel prijit sam.

snad je to timhle...

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 1. 2006 21:18
od Jack
To jsem uz jednou zazil. Kdyz jsem v drevnich dobach instaloval dialup pres instalacni CD jisteho dodavatele, prihlasi se nejprve pro vytvoreni uctu. Pusti te ale jen na stranku te dotycne firmy. Mam dojem, ze tvuj/Vas znamy nevyplnil registracni udaje a hned se pustil do browseni.
Drzim palce.

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 1. 2006 00:20
od Příjmení a jméno
Je mi jasné, že to může být spoustou věcí. Takže sháním nějaké typy, čím by to mohlo být, než se k němu stavím. Možná, že to bude nějaká blbost, kterou vyřeší bez mojí přítomnosti na místě a bude stačit pouze zavolat. Bohužel neznám aktuální stav věcí, co s tím pokutili a podobně.

Pouze vím, že jsem jim to zprovoznil, připojení mají přes Seznam a ten by neměl být zákeřný (při instalaci připojení se pokliká na konfigurační soubor, ten si nastaví vše potřebné pro anonymní připojení a zpoplatněno to je dle běžných tarifů ČT), ale cca po 5-ti dnech se nepřipojí už na nic jiného. Pokud je mi známo, tak se Seznam nemusí nikde registrovat. Jestliže se jedná o anonymní připojení, tak nemohou požadovat údaje o užiavteli.

S pingem to je dobrý nápad, ale pokud si pingnu pouze na Seznam a nedostanu se jinam, nevím, co si mám o tom myslet. Pokud by browser nenašel vůbec nic a pingnout šlo všude, tak tam má brouka, který brání funkci Exploreru, ale takto selektivně si nejsem moc jistý. Neznám soft, který by zpřístupnil pouze českou domovskou stránku...

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 1. 2006 00:30
od u17
prvni co bych udelal, tak bych se ho zeptal, jestli ma od toho PC jeste krabice....kdyby je mel, tak at periferie zabali a zanese naz5....to bude nejlepsi reseni. A ty, kdybys byl co k cemu, tak mu s tim pomuzes....kdyz necemu nerozumim, tak se do toho NESERU!!! Ja taky nestavim baraky....bleeeeeeeeeeeeeeeeeed

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 1. 2006 00:31
od u17
dodatek: jebal pes madarskou fenu :lol:

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 1. 2006 09:07
od Příjmení a jméno
2 u17: Nemáš nějaký osobní problém? Pokud neumíš poradit, tak se laskavě neozývej. Jsi si vůbec jistý, že reaguješ na můj dotaz?

1. Jedná se s největší pravděpodobností o SW závadu a na ty se jaksi reklamace nevztahují. Takže nějaké nošení PC zpět (prodejci?) nepřipadá v úvahu, zvláště, když celé PC kupovali bez OS. PC mu v klidu fungovalo přes rok, akorát ho uvedli do stavu šíleného bordelu na HDD, takže následoval reinstal OS, modem nefungoval, protože měnili providera a z pevné linky volali přes nějaká čísla před vlasním volaným číslem. Telekomunisti to opravili, takže vše bylo několik dní OK (cca 5 dní).

2. Pokud se nepřipojí na na net a má tam broučky na které běžné softy nestačí (má tam Ad Aware a Spyboot) a budu muset stáhnout něco jiného a vzhledem k tomu, že jediný způsob připojení je přes modem, tak se nikam nedostanu. Navíc vzhledem ke spoustě havěti, co se dnes pohybuje světem musí občas člověk zjistit o co vůbec jde a to bez Netu moc nepůjde.

3. Ke kolegovi se dostanu nejdříve v neděli a pokud bych to pořešit "via hot line", tak si ušetřím cestu.

4. Mám jen velice kusé informace o problému, ještě jsem u něj nebyl (po té, co mu to dělá) a vím, že s tím PC dokážou dělat psí kusy.

5. Lama nejsem, ale na místě nebudu mít podmínky pro řešení jako v práci nebo doma... Možná proto se před vlastním řešením snažím shromáždit potřebné informace, ačkoliv analýza problému mě teprve čeká.

Je jasné, že nejdříve ještě zkusím stáhnout údaje na alternativní připojení a také také různé antispywarové softy a Hijacka.

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 1. 2006 11:30
od x-father
No jak tady poznamenal kolega, ze tam mozna zustal viset nejaky univerzalni login s kterym by to pustilo jen ana jeden web, tak to je sice pravda ze to tak driv bylo, ale ted uz se par let pouzivaji anonymni pripojeni a tak myslim ze je to nesmysl. Leda ze by to konfiguracni CD (nebo soubor) bylo nejak hodne stare.

Jinak s tim pingem jak jsem psal na to jdes dobre - prece jen tedy vis. Ale never tomu ze by si to s nim dokazal vyresit po telefonu.

Jinak:

1) Zjistim si zda ma PC pridelenou ip adresu a jakou (ipconfig /all)

2) Zkusim pingnout seznam (ping http://www.seznam.cz)

3) Zkusim pingnout jinam

4) Zkusim jiny internetovy prohlizec nez IE (firefox)

5) Zkusim vypnout firewall (nezapomen, ze maji XP i svuj vlastni)

6) Zkusim se nekam napojit telnetem (telnet http://www.centrum.cz 80)

Tak kdybys pak nevedel, tak sem napis jak se to chovalo - ke kazdemu z tehle 6 bodu, ale po telefonu to s nim fakt neudelas.



Jinak pro u17:

Prvnimu prispevku jsem je opravdu zasmal, i kdyz je to ponekud tvrde a sem na forum to nepatri.

Tvuj druhy prispevek je vylozene trapny a lide s takovym chovanim tady na nasem foru dostavaji bezne trvaly BAN, tak se podle toho zarid jak uznas za vhodne.

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 1. 2006 11:35
od x-father
A jeste bych dodal:

7)

Zkusit zda fungiji preklady DNS. (tedy: nslookup http://www.seznam.cz a zda vyplivne jeho IP adresu a pak treba nslookup http://www.centrum.cz)

8) Zkus zadat do IE rovnou IP adresu a ne domenu - (tedy to IE misto http://www.centrum.cz napis 213.29.7.234)

9) Zkontroluj prikazem ipconfig /all jake ma nastavene DNS servery

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 1. 2006 13:34
od Příjmení a jméno
Pánové zatím díky. Vyzkouším, co se s tím dá dělat. Uvidíme, kde bude bota, třeba si jen někdo pohrál s nastavením, kde neměl na nic sahat. :-)

Nastavení na Seznam jsem udělal pomocí toho souborku internet.seznam.ins, bude to asi verze z doby před cca 1 rokem. Zkusím ještě novou, ale nemyslím si, že by měla být jiná.

Jak jsem si tak vybral příspěvky u17, tak podobných, jako ty výše, má tak polovinu z těch, které dal tady na fórum...

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 1. 2006 19:42
od Příjmení a jméno
Chybka byla nakonec úplně jinde. Seznam spadnul pod Volného, a od té doby blbne připojení přes Seznam (nejenom kolegovi). Stačí zvolit jiný způsob připojení např. zadat natvrdo číslo a spol. na Volného, nebo Centrum atd. a problém není.