Stránka 1 z 1

Maly UPload chyba u me?

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 5. 2006 09:16
od Mim0
Muj Download odpovida tomu co je napsano v ceniku, ale UPload je misto 128 jen neco kolem 30 casto se to meni a skace.Poslat mail s prilohou je v podstate nemozne.Psal jsem jim a oni me napsali ze se na to muzou podivat, ale pokud bude moje chyba tak logicky si to zaplatim.
Ted jen premyslim, v cem teda muze byt u me ta chyba?
Predem diky

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 5. 2006 09:21
od .ParadoX.
rekl bych, ze je to chyba u nich ;) me taky docela skace upload :? ale vim, ze je to diky tomu, jak ma muj ISP udelany svuj system...

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 5. 2006 09:22
od Mim0
Diky, moc to sem chtel slyset,,hehe

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 5. 2006 09:32
od Dzon
muze to byt i u tebe, klidne.
Pokud mas permanentne vysoky download, tak pri uploadu se hur procpou ack pakety, coz brzdi upload.

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 5. 2006 09:36
od Mim0
Dzon píše:muze to byt i u tebe, klidne.
Pokud mas permanentne vysoky download, tak pri uploadu se hur procpou ack pakety, coz brzdi upload.


Tak tady problem nebude, ale diky za reakci.

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 5. 2006 11:15
od Yaki
Nevim jakeho mas providera, ale ja u ADSL od Zluteho moru mam papirove 2048/256, realne tak 1600-1700/60-80 - takze down OK, up polovicni, nez by mel mit.
Nicmene protoze jsem rad, ze mi jede aspon ten download tak jak jede, radsi do toho nevrtam - z ruznym diskusi vim, že se nedoporucuje u nich stourat do neceho, co aspon jakztakz jede.

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 5. 2006 11:33
od Mim0
2Yaki:
1)Mam wifi.To ze ty u toho ADSL mas nejkou agregaci je torsku neco jinyho.Pak se nediv, ze to mas tak jak to mas.
2)Neresil bych to, kdybych mohl aspon poslat email s prilohou, ale pokud je UP neco kolem 10 az 35Kbps , ktery se jeste zadrhava a vypadava, tak je to torsku nekde jinde.Klidne at mam UP 64kbps(ikdyz je 128 garantovana), ale pokud nemuzu ani poslat mail a cekam na neho treba 3h a nic tak je to o necem jinem.
3)K tvoji posledni vete:Neda se rict ze by to slo a to ani jakztakz...

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 5. 2006 11:54
od Yaki
Agregace je mi jasna - ale nemyslim, ze by to bylo tim - myslim, ze agregace casteji ovlivni download nez upload (ale mozna se pletu - neni to moje parketa) a zejmena nemyslim, ze by to moc agregace ovlivnovala v noci - proste je divne, ze vzdy je to hodne nizko oproti downloadu (download kolem 80% papirove rychlosti, upload kolem 30%). A protoze jsi v puvodnim prispevku neuvadel typ pripojeni, napadlo me, jestli to neni nejaky obecnejsi jev.
A ta moje posledni veta byla na adresu Telecomu - proste spousta lidi ma zkusenost, ze kdyz neco reklamuji, dopadnou pak jeste hur. :(
Navic u Telecomu neni nic garantovano - takze se vlastne ani nic reklamovat neda.

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 5. 2006 12:02
od Hollowback
muze to byt i spatnym signalem, zkus ping na pristupovy bod.....nebo na nekoho ve vasi siti ale ne o velikosti 32bytu, ale s nejakou vetsi treba -l(jako L) 1745

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 5. 2006 14:25
od Mim0
Hollowback píše:muze to byt i spatnym signalem, zkus ping na pristupovy bod.....nebo na nekoho ve vasi siti ale ne o velikosti 32bytu, ale s nejakou vetsi treba -l(jako L) 1745


Diky,,,,To bude ono.
Tak se zkusil ten ping a 100% ztrata.Znamena to tedy, ze je to muj problem, ze mam spatny signal?
Kdyz se divam do routeru, tak me to ukazuje neco kolem 53% a Current TxRate 2Mb/s.Jeste se na to zkusim podivat.
Jeste jednou dik

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 5. 2006 14:31
od Hollowback
no to by mel byt problem providera, protoze ti spatne umistil antenu;)

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 5. 2006 14:38
od debilneho
Hollowback píše:muze to byt i spatnym signalem, zkus ping na pristupovy bod.....nebo na nekoho ve vasi siti ale ne o velikosti 32bytu, ale s nejakou vetsi treba -l(jako L) 1745


1745 nie je zrovna uz dobra hodnota na skusanie, ja by som pouzil nieco okolo 1450B kedze MTU je (defaultne) 1500 a do toho sa ti musi zmestit este aj hlavicka IP packetu a pod.
Pokial to presvihnes tak sa ti tie packety musia fragmentovat co moze viest k blbym vysledkom.

problem signalu moze byt skor na druhej strane (teda na strane AP) ktore je zvycajne na exponovanejsom mieste (vyssie) so slabsou antenou a vacsim vyzarovacim uhlom (z toho vyplyva vyssi sum a mansi rozostup signalu od sumu - to je asi to najdolezitejsie), takze packet poslany od teba sa skor "strati" v sume ako packet k tebe prichadzajuci, preto aj rozdiel medzi up a down moze byt tak citelny

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 5. 2006 15:31
od Mim0
Tak to ted tak zkousim na tech 1450 a tak 1 ze 4 pokusu to probehne s vyprsenim limitu.Jinak sou pingy tak kolem 19.Spis to vypada, jak kdyby pravidelne nejakou chvili to vypadavalo.

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 5. 2006 15:43
od Hollowback
no i pres to mas slaby signal.......nemelo by to vypadavat vubec......zkus napsat providerovi jestli by ti to neprisel premerit....

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 5. 2006 15:52
od Mim0
jj, diky vsem