Stránka 1 z 2

Domaci HotSpot

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 9. 2006 10:28
od MalcolmCZECH
Mam dotaz: jak muzu doma vytvorit vlastni hotspot?! PLZ poradte! Mam doma ADSL od O2! Predem moc dekuji! :)

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 9. 2006 10:33
od Mafo
ano potrebujes adsl modem nejlepe s routerem a na to hodit ovis 5460 jako AP, nebo jeste lepe ADSL modem s wifi a mas vse po kupe

edit na co to potrebujes budes ISP, poterbujes ridit rychlosti, zabezpecit?

Jaký

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 9. 2006 10:34
od hawrran66
to má důvod?

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 9. 2006 10:42
od MalcolmCZECH
Mafo píše:ano potrebujes adsl modem nejlepe s routerem a na to hodit ovis 5460 jako AP, nebo jeste lepe ADSL modem s wifi a mas vse po kupe

edit na co to potrebujes budes ISP, poterbujes ridit rychlosti, zabezpecit?


no chci se na nej pripojovat doma s notebookem!

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 9. 2006 10:56
od Mafo
jaky mas adsl modem?
jestli nemas tak kup nejaky co ma wifi v sobe a pojede to skoro samo, jinak byl to myslim nejaky dlink za cca 2k od o2

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 9. 2006 11:15
od MalcolmCZECH
mam tento: DataCom XAVi 8122r (4x Ethernet)

takze zrovna ten co je bez wifi! a mohl bych mit i O2tv :-D takze mam koupit novej modem, jo? asi to bude nejjednodussi, co?

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 9. 2006 11:48
od Mafo
ee kup si acesspoint napr jiz zmineny ovislink 5460 za 1300 a pripoj ho do 1 z lan nakonfiguruj and gooooo!

edit ohledne tv nevim ale jestli podporuje adsl2+ tak myslim ze nic novejsiho nevim, ohledne te tv se zeptej na o2 ale ja si myslim ze to bude nejaky programek, popr prevodnik rj45->hdmi jak to dela 802.cz

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 9. 2006 12:26
od MalcolmCZECH
ok tak ja koupim ten ovislink 5460..uz jsem si nasel i staraku kde pisou o ty konfiguraci :-D http://tutorial.spkfree.cz/ovis5460.html

kolik tam muze byt pripojenech lidi..?? to je jedno, ne? :-D

dekuji ti za pomoc!

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 9. 2006 12:28
od MalcolmCZECH
jo a jeste jeden dotaz: povali to po celym dome (rodinny dum) ma dve patra..ja si myslim, ze by melo :-D

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 9. 2006 12:30
od Mafo
100 je moc na neprofi hotspot, cca 20 je akorat na home hotspot, pokud jsi ale v jine dimenzi doporucuji microtic, cisco za patricne penize

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 9. 2006 13:24
od Mafo
mno 2 patra.... to je celkem dost , podle materialu (kvalitni železobeton-> ne), ale nevim zkus uvidis, jinak externi antenku za 500

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 9. 2006 15:49
od MalcolmCZECH
Mafo píše:100 je moc na neprofi hotspot, cca 20 je akorat na home hotspot, pokud jsi ale v jine dimenzi doporucuji microtic, cisco za patricne penize


v jine dimenzi? ja ziju na tomto svete! :!: :twisted: sem obycejnej smrtelnik :lol:

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 9. 2006 15:50
od MalcolmCZECH
Mafo píše:mno 2 patra.... to je celkem dost , podle materialu (kvalitni železobeton-> ne), ale nevim zkus uvidis, jinak externi antenku za 5000/quote]


no ten barak je postvanej 193x, takze zelezobeton asi ee :-D myslim jako patro a prizemi (takze jedno podlaha) a ta externi antenka by to prorvala i pres zelezo-beton? moc dekuju za pomoc

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 9. 2006 16:23
od Mafo
mno jestli mate jen 1 strop, tak si myslim ze to to AP zvladne ja jsem zkousel vysilat pres strechu a taky to slo, jinak mam rekord v nezarusenem prostredi 1 km na pendrek->AP 20dB

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 9. 2006 17:47
od Johny[CZ]
My bydlíme v paneláku - takže panely - a přes podlahu to chytáme po celým bytě. Ikdyž radši je ten router zhruba uprostřed...