Stránka 1 z 1

Jak zjistit IP adresu access pointu ?

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 1. 2007 17:11
od bukage
Jak se dá zjisti ip adresa ap připojeného k počítači ? Adresu nevím a resetovat ho nemůžu protože je fyzicky nepřístupné. Skenování adres je hrozně zdlouhavé. Jsme přes něj připojen do sítě, takže mac adresu znám, ale to je asi tak vše :(

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 1. 2007 17:20
od Nargon
Pokud mate nastaveny prijem ip z dhcp serveru, a dhcp server je v tomto ap. Tak pravdepodobne adresa brany bude adresa toho AP.
Pokud ne tak opravdu jedine skenovani site.
A proskenovat cca 225 ip adres na portu 80 urcite nemuze byt na moc dlouho.

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 1. 2007 17:29
od froggie
mozno pomoze toto:
spustit prikazovy riadok (Start->Run->cmd), zadat "arp -a" a zobrazi sa tabulka priradenia IP adries na MAC adresy na lokalnej sieti

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 1. 2007 17:31
od Žába Puk
neměla by to být výchozí brána?
ipconfig z c:\cmd by měl stačit

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 1. 2007 06:46
od Tomasek1234
Jestli je to Compex je na to utilita uconfig. :)

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 1. 2007 12:32
od ice-age
Prikazom tracert v prikazovom riadku napr.
tracert http://www.dsl.sk
prva bude tvoja IP
druha bude IP prave toho AP zariadenia ktore potrebujes

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 1. 2007 11:54
od Tomasek1234
To se hodne pletes. Ne vzdy to tak je.

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 1. 2007 12:18
od Nesky
Ne vzdycky. U pritelkyne je wifi router v rezimu klienta ale dela jen bridge a kompl ma primo na sobe verejnou IP a kdyz dam tracert od ni ven i z venku k ni, tak ani v jednom pripade tam neni ten router, co je u ni doma, vzdycky jen jeji kompl a pak az pripojny AP ke kterymu se ten router pripojuje.

Re: Jak zjistit IP adresu access pointu ?

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 1. 2007 12:39
od vladimir
bukage píše:Jak se dá zjisti ip adresa ap připojeného k počítači ?(

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 1. 2007 14:11
od ice-age
omyl kazde zariadnie v sieti musi mat nejaku IP inak je to zariadenie asi tak na dve veci aj ked ti robi len bridge bez ipecky by ti to nikdy neslo

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 1. 2007 14:20
od ice-age
v kazdom pripade doplnim aj ja seba ak je to sietove ziadenie tak cez tracert sa zobrazi v hope v tom v poradi v akom je zapojene od tvojho pocitaca ak sluzi ako acces point do internetu ako napr dsl router na pripojenie aj s vysielacom tak potom cez ipconfig/all a je to IP gateway

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 1. 2007 14:34
od cassul
Souhlasím s Vladimírem, AP může mít adresu klidně v úplně jiném rozsahu adres, než je klient a brána (nějakou ovšem mít musí). Náš provozovatel to tak třeba má, IP adresa klientských AP se odvíjí od toho, ke kterému bodu jsi připojený, IP klientů je úplně jiné.... V tracertu AP nevidíš, z hlediska připojeného PC ten AP úplně neviditelný, vidíš jen bránu, která je ovšem až za tím AP (nebo dokonce i několika AP). Co s tím, těžko radit....

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 1. 2007 15:25
od jankop
ice-age píše:omyl kazde zariadnie v sieti musi mat nejaku IP inak je to zariadenie asi tak na dve veci aj ked ti robi len bridge bez ipecky by ti to nikdy neslo

Pro funkčnost sítě nepotřebuje HUB, Bridge, Switch dokonce ani AP IP adresu.