RomanK5 píše:paterliny píše:Za magio dáš ročne cca. 235€, Skylink kupiš kartu a pozeráš aj 20 rokov zadara, pokiaľ ti stačia zakladné programy a k tomu máš navyše Novu, Primu, ČT4, atď. čo na mágiu nikdy nebudeš mať...
kolka naivita ze to bude donekonecna zadarmo... nic nie je zadarmo... a aj ten potencial stale novych kariet (tusim teraz dosiahli 1 milion) sa raz vycerpa a tym padom aj prijem do skylinku z jednorazovych poplatkov za karty akosi skonci... a tych par ludi co si plati tu ich biednu rozsirenu ponuku to neuzivi...
Nechcem ti kazit iluzie....No SKYLINK a CSLINK , resp. samotny prenos TV si platia jednotlive televizie!!!!Vyuzivaju ich ako distribucnu trasu!!!!To v praxi znamena,ze 99% nakladov hradia samotne televizie.Tym padom bude prijem tycho tv dozivotne zadarmo.Minimalne vsak na 10 rokov.Zalezi to od platnosti licencie,,,,,
Ten poplatok,co platis,ako vtupne je vlastne suma za kartu a pripojenie do systemu....
No stale je to daleko lacnejsie a vyhodnejsie ako MAGIO a FIBERTV,nehovoriac o malych kablovkach,ktore kvalitou paroduju kablove spolocnosti.V sucastnosti je cena za prijem cez kabel s IPTV,velmi premrstena.Platit za magio alebo fibertv viac ako 20€ v priemere,je absolutne smiesne.A to do toho nezahrnam poplatok za internet.Tieto spolocnosti vlastne ryzuju dvakrat.Prvy krat vyberaju poplatok od samotnych vysielatelov a to v dost vysokej sme a druhy od samotnych zakaznikov.No sila.Prebornikom v cenach je samotne UPC.Tam su ine palky!!!!!
Vratim sa k magiu....Magio nie je zle,ale ponuka prog. je niekde inde a moc sa nerozvija.Fibertv je oblbovak!!!Ano,obraz pekny....No to je asi tak vsetko.Orange zaspal dobu a vobec tuto sluzbu neposuva dalej,co je skoda.
Suma sumarum , SKYLINK a CSLINK vychadzaju v tomto boji ako jednotky!!!!I co sa tyka ceny ale hlavne , programovej struktury.Ved mat na jednom mieste ceske a slovenske tv,ktore ludia chu pozerat je predsa super.A ludi nezaujimaju dristy,autorske prava a podobne....Ludia chcu len pozerat.
A este mi neda neposmenut.Ak uz mame na trhu tzv. IPTV prevadzkovatelov , tak by sa konecne mohol najst prevadzkovatel,nieco ako sledujtv.sk , kde by som si mohol akykolvek program pozriet cen PC.A bolo by jedno,ci som doma , alebo v praci , ci na chate.
Pre mna je nanjvys smutne , ze prave tieto sluzby nerobia ako doplnok MAGIO a FIBER....
No nahrada je jasna.Mam stastie,ze som nasiel zahranicne stranky,ktore to robia.A tak mam v slusnej kvalite na jednom mieste vsetky CZ a SK stanice.
Tym je asi povedane vsetko.