Stránka 1 z 2

2 IP adresy v siti???

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 2. 2007 18:34
od LOSER_
Ahoj, mam na Vas zkusenejsi dotaz. Mam internet (kabelova televize) a posledni dobou me nejde nic stahnout z rapidsharu, pise me to, ze moje IP prave stahuje. Je mozny, ze by nekdo v panelaku jel na moji IP ADRESU? Jde to nejak zjistit ( a jak ) bez obraceni na providera? DEKUJU za odpovedi. :?:

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 2. 2007 18:47
od wojta
Pokud máš veřejnou IP, tak by to nemělo jít. Není to neveřejná adresa?

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 2. 2007 18:52
od Abox
Muzete pouzivat napr. stejny proxy server.

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 2. 2007 18:54
od LOSER_
Muzete me poradit jak tohle vsechno zjistim:(

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 2. 2007 21:55
od petzed
Kontaktuj sveho poskytovatele, at ti sdeli, jestli mas pouze svoji verejnou IP nebo se o ni s nekem delis.

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 2. 2007 09:56
od badbat
Pravdepodobne nemas verejnu ip ... co znamena ze za jednou ip su s tebou aj uzivatelia v tvojej sieti

zistis to nasledovne:
google my ip address existuje vela stranok ktore zistia tvoju "vonkajsiu" ip

potom chod na start run napis: cmd enter napis ipconfig/all

porovnej ip adresu zo stranky ktoru si nasiel cez google a tu ktoru dostal cez cmd/ipconfig

1. ak su zhodne mas verejnu ip
2. ak nie mas neverejnu ip a niekto na tvojej sieti taha z rapid share ako ty

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 2. 2007 10:45
od petzed
badbat:
To nemusi byt 100%.
Nekdy se to dela i tak, ze se pouzije NAT1:1, aby se ke klientovi nemusel routovat verejny rozsah, ale dela se to vyjimecne.
Vypada to pak tak, ze se na hlavni brane priradi verejna IP k nejake neverejne (1:1), chova se to uplne stejne jako by mel klient na sve sitovce verejnou IP.
Podle me nema tazatel svoji vlastni verejnou IP, tzn je za NATem.
Pro stahovani z rapidshare se daji pouzit ruzne anonymizery.

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 2. 2007 13:13
od LOSER_
Tak adresu v prikazovem radku a na showmyip.com mam TOTALNE jinou....takze myslite ze to je ten problem...ani totiz treba nepustim ftp klienta:(

jeste jsem nenasel nic co by spolehlive obeslo rapida:( jestli mate....budu rad

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 2. 2007 13:27
od .ParadoX.
pro obejiti rapida jsem drive pouzival verejne (NEanonymni) proxy servery, jejich rychlost je obvykle vetsi nez ty anonymni a to, ze neskryva mou skutecnou IP je u rapidu jedno, on totiz kontroluje jen IP te proxy, ne klienta za proxy :) takze drive jsem obcas pouzival HTTP proxy treba odsud http://www.checker.freeproxy.ru/checker ... roxies.php - u nekterych byla rychlost i pres 1,5Mbps takze jsem byl spokojen...

jinak abys zjistil svou IP, jak tady panove psali, na netu je plno stranek, treba http://darkhell.mysteria.cz - ukaze ti jak ip, tak prislusny hostname - pokud se ti objevi neco jako nat.kabelovka.cz tak je jasne, ze verejnou ip nemas. Ukazuje to i ip adresu proxy, a pokud neni proxy anonymni, tak i ip za proxy..

ps: z rapida jsem netahal ani nepamatuju, vse co chci mam na BT (ja toho zase moc nechci, pravda) :lol:

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 2. 2007 13:31
od LOSER_
BT??? Dekuju moc. Tak se na ne zkusim obratit jestli by nesla udelat verejna ip andresa....nemel by to byt problem ne....:( ukazalo me to tohle Obrázek

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 2. 2007 13:34
od .ParadoX.
Bittorrent :) tady je jeden prima vyhledavac BT - http://www.torrentspy.com :) jinak co se tyka verejne IP, tu by ti mohl dat poskytovatel urcite za priplatek, aspon obvykle to tak je

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 2. 2007 13:37
od LOSER_
Ale dneska preci uz kazdej dava verejnou ip nebo se pletu...takze to jen ja jsem zase za opicema...:( vrrr ta stranka na ty adresy(kvuli rapidu) jak se s tim pracuje nemas icq?:) :wink:

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 2. 2007 13:40
od .ParadoX.
http://www.licanet.cz/clanek-ip-adresa- ... pojeni.htm - tvuj poskytovatel dava defaultne asi neverejnou ip adresu (clanek o "skryte" ip adrese)

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 2. 2007 13:41
od petzed
LOSER_ píše:...ani totiz treba nepustim ftp klienta:(

To si snad delas srandu, to jsem jeste nezazil, aby nekdo blokoval i FTP.
Zkus treba v Total comanderu se prihlasit na ftp.linux.cz (prihlas se jako anonym a vypln email). Mel bys videt to sami, jako kdyz to vlozis do prohlizece.

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 2. 2007 13:48
od LOSER_
Nemam comandera... ale myslim ze je to kvuli tomu ze nemam verejnou ip adresu....:( No nic pise se tam at konzultuju s technikem tak jdeme psat mail:)) dekuju