Stránka 1 z 1

přemostit připojeni ( obrazek uvnitř )

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 3. 2007 11:28
od WarCZ
Obrázek

mam takovou to sit. jak spojit PC2 s internetem. doted jsem dělal klasicke site se serverm... jak nastavit PC1. stači mi i odkazy na nějaky stručny ale kvalitní navod. Diky

PC1 s AP je propojene RJ-45 10Mega

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 3. 2007 11:33
od Nargon
Na PC1 zapni sdileni pripojeni k internetu. Budes to mit nekde v nastaveni pripojeni.
A jestli pouzivas Firewall Kerio a pouzivas tu verzi zdarma a uz ti ubehlo 30 dnu pouzivani, tak ho musis vypnout (pripadne odinstalovat). Protoze v nem pak nejde zapnout rezim internetove brany, ktery je k tomuto nutny.

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 3. 2007 11:34
od WarCZ
a v pripade ze tam je jenom Win firewall ?

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 3. 2007 11:42
od Nargon
No ten vubec neznam :) tezko rict, ale pro test jestli to jede bych ho urcite vypnul. Jestli se to povede rozjet, tak ho zapnout a zkusit jestli to zase pojede.

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 3. 2007 11:50
od WarCZ
Oki a jak mam nastavit PC1 a PC2 tz. IP adresy ? mam to nechat na DHCP aby se domluvili nebo mam nastavit IPčka DNS...

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 3. 2007 14:11
od WarCZ
prosim prosim... jake IPčka pro ty počitače ? DHCP at se domluvi ? 10.0.0.x a u PC2 dat server: IP pc1... dns si vytahnou sami ? Diky

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 3. 2007 16:02
od Nargon
Na PC1 budete mit 2 IP adresy
Jednu dostanete po pripojeni toho dsl modemu.

Druhou radeji nastavte na pevno.
Takze treba 10.0.0.1
Masku site 255.255.255.0
Branu nevim :)

Na PC2 to bude podobne
IP: 10.0.0.2
Maska: 255.255.255.0
brana: 10.0.0.1

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 3. 2007 16:22
od WarCZ
a DNS na automatiku a vezme si je z brány ?

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 3. 2007 16:34
od Nargon
Dns bych nastavil stejny jako ti prideli to adsl pripojeni.

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 3. 2007 15:47
od WarCZ
takže dnes jsem byl na mistě. Wifi se spárovali a IP jsem nastavil. došel jsem tak daleko že Ping mojeho servru v netu prošel s echem 150mS. mohl jsem měnit parametry ADSL modemu ale ani ICQ ani internet nejel. vidim to na DNS ktere ale neznam :o(

Jake maji DNS ADSL O2 ? v podrobnostech tam nic neni :o(

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 3. 2007 15:58
od IgnorStoupa
Primar 194.228.41.65
Sekundar 194.228.41.113

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 3. 2007 21:47
od tark
Já bych nechal jak IP + DNS na DHCP, je to nejlepší řešení, ale úplně nejlepší řešení by bylo vyhodit USB křáp modem a koupit nový modem (s více ethernetovými porty + musí obsahovat router, např. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40926 - ten jsem vzal náhodně, určitě existuje spousta levnějších...) a napojil přes eth AP přímo do něj...

Proč? Nonstop 24 hodin připojený internet pro oba pc bez jakéhokoliv vytáčení + žádná hučící krabice... Ale jak chceš. :-)