Stránka 1 z 1

Nefunguje připojení k interentu

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2007 20:20
od Holly
Zdarím,
mam problém s internetovým připojením.
Používám antivirový program Avira AntiVir PersonalEdition Classic, který měl minulý víkend špatnou databázi virů a soubor winlogon.exe detekoval milně jako virus. Já jsem to ale netušil a stáhl nějaký antispywary a slepě je instaloval. Po nainstalování programu VCatch a po následném restartu notebooku mě ale přestal fungovat internet.
Používám připojení přes Wi-Fi. Na první pohled všechno vypadá jeko že jsem připojenej (stav připojení je: připojeno) ale nefunguje Firefox, IE, poštovní klient ani Miranda. Jediný co se záhadně připojí je Skype. Zkoušel jsem se připojit i pomocí modemu, ale to je stejnej problém.
Ping funguje pokud pinguju přímo IP adresu. Pokud pingnu adresu (třeba http://www.seznam.cz) nelze hostitele najít.
Propojení ethernetové domácí sítě funguje.
V jednom dotazu na tomto fóru jsem se dočetl abych vyzkoušel fyzicky odpojit síťové karty nastartovat Windows, restartovat a znovu je připojit (Windows by si měli vyčistit ovladače) ale to nepomohlo.
Reinstal by možná mohl pomoci, ale mám těsně před státnicama a na reinstal není čas.

Máte někdo s něčím podobným zkušenosti?

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2007 20:33
od kodymko
neblokuje pristup na interner iba nejaka aplikacia?napr ten Vcatch?

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2007 20:40
od Holly
Je to možné ale Vcatch sem už odinstaloval a odstranil jsem i všechny záznamy z registru

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2007 20:47
od kodymko
a ini bordel to byt nemoze??skus treba kontrolu logu,mozna nejaky proces co bezi na pozadi ti to blokuje..mozna bude treba nieco fixnut..
inak uz neviem

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2007 20:54
od r34ktor
To vypadá na nefunkční DNS servery. Když zadáš do prohlížeče přímo IP adresu, tak se stránka načte (např. http://212.80.76.3/)? Co vrací příkaz nslookup?

net

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2007 20:55
od spider99
zkus netsh winsock reset

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2007 21:01
od Holly
když zadám do prohlížeče IP, tak se to načte ale nenačtou se obrázky a odkazy nefungují. Odpověď na nslookup je:
nelze najít název servru pro adresu ...
výchozí servry nejsou k dispozici

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2007 21:06
od r34ktor
Zadáváš DNS servery ručně, nebo jsou přidělovány automaticky? Jakého máš poskytovatele internetu? Zadej příkaz ipconfig /all a ve výpisu zjisti, zda byly DNS zadány (přiděleny).

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2007 21:24
od Holly
DNS servery jsou přidělovány automaticky.Používám menšího poskytovatele na vesnici, ale nepředpokládám že je to poskytovatelem,protože ve škole mě ve woknech net taky nefunguje a pod linuxem funguje ve škole i doma. zkusil jsem to ipconfig a nejaky DNS servry to přidělilo, ale nepomohlo to.

A nepomohlo ani to netsh winsock reset :(

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2007 21:37
od r34ktor
Holly píše:zkusil jsem tn ipconfig a nejaky DNS servry to přidělilo, ale nepomohlo to.o/quote]
A jsou ty DNS servery přiděleny korektně?

?quote="Holly"]A nepomohlo ani to netsh winsock reset :(

Po provedení netsh winsock reset je třeba restartovat PC. Udělal jsi to?

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2007 22:27
od Holly
v tom výpisu nebylo nic o tom že by byly přiděleny nekorektně, jinak nevím jak to zjistit.
Po provedení netsh winsock reset jsem notebook restartoval. Dokonce jsem podle http://support.microsoft.com/kb/811259/cs smazal winsock z registru, ale to taky nepomohlo

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2007 22:47
od r34ktor
Můžeš ještě zkusit tyto věci:

1.) Použít nástroj WinSock XP Fix

2.) Obnovit nastavení TCP/IP protokolu pomocí příkazu netsh int ip reset c:\resetlog.txt

3.) Zkusit nastavit ručně DNS jiného poskytovatele (např. 147.32.192.250).

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2007 22:58
od MgX
Vím, že je to asi blbost, ale nezkoušel jsi (pokud máš WIN XP) vrátit se přes ,,Bod obnovení systému" - do doby, před vznikem problému.

V každém případě bych si zazálohoval všechna důležitá data z PC.

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2007 23:01
od Holly
jsem blbej a žádnej bod obnovení jsem za celý dva roky neudělal, takže se nemám kam vrátit :(

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2007 23:06
od MgX
Holly

pokud bod obnovení nemáš ve Win vypnutý, pak se vytvářejí jednou za čas automaticky.

Mrkni na to ->Start -> Nápověda a odborná pomoc -> Vrátit změny pomocí BOS .... -> Vrátit změny - vybereš datum a mrkneš, zda tam nějaký bod je nebo ne.