Uzavření účtu?

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Petra2800 7. 1. 2025 17:00

Ahoj,

potřebovala bych stručnou radu o co se jedná?
Popřípadě zda existuje dovolání?

Proč je to tak důležité?

Přišla jsem o všechny záložky (cca. 120 - 150 záložek.) Z práce mi ajťáci řekli, že ať si udělám zálohu JSON, ale já se tam po zadání hesla nedostanu.

Heslo bylo extrémně dlouhé 18 místné, speciální znaky, kombinace čísel a písmen malá velká. Nevěřím tomu, že došlo na prolomení stylu brutte force attakem.

Případně nějaká hodná duše zda mi poradí jak vydolovat záložky? Případně kam se dovolat abych se tam znovu dostala.

Děkuji moc. Jsem z toho smutná a naštvaná zároveň, že se tohle stalo.

Obrázek
Petra2800
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 7. 1. 2025 17:39

Zkoušela jsi postupovat dle těchto kroků? https://support.mozilla.org/en-US/kb/accounts-blocked
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod Petra2800 7. 1. 2025 17:47

ano.

-- 7. 1. 2025 17:51 --

This is an automated message - You can reply to this email to provide additional details or update your request.

Hello,

Thank you for contacting Mozilla Support! You’re receiving this email because a support request was submitted from this email address. Your ticket ID is 216159 - Keep this for your records in case you need to refer to this ticket later.

We appreciate your time and will make every effort to get back to you within 2 business days.

Thank you for your patience.

Best regards,

Mozilla Support Team
Privacy ∙ Legal

To mi přišlo odpoledne.

Včera večer jsem hledala něco na googlu, co se týkalo Teheránu a 3x jsem byla vyzvána googlem, zda v hledání jsem člověk. (pak ráno jsem zapnula PC a už jsem měla problém s přihlášením.)
Petra2800
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 7. 1. 2025 18:15

Co se týče záložek, starší zálohy najdeš v lokálním profilu - about:support > Složka s profilem > Otevřít > bookmarkbackups.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petra2800 7. 1. 2025 18:27

Už došel email: byla jsem vyzvána ať si změním heslo.

To jsem udělala a potvrdila aplikací třetích stran "dvoufázovka" a pak jsem se lognula, ale přišla jsem o všechno. Ten účet je zcela čistý, žádná historie za posledních 10 měsíců, žádné záložky. Prostě jak kdybych si založila profil na mozille znovu.

Jsem zklamaná. Ve výsledku za "podezřelé hledání" vás mozilla potrestá tímhle.

Co s tím?

Používat účet lokálně a záložky spravovat přes JSON.
Tahle věc se mi hodila hlavně proto, že jsem se logla v práci a měla jsem přístup ke všemu jako z domova. T-MOBILE. Očividně mozilla nemá ráda interní věci, co se týkají Teheránu.
Petra2800
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 7. 1. 2025 20:21

Pokud je to opravdu tímto, pak je jednání Mozilly velmi nechutné. Ten profil má sloužit uživateli, ne fungovat proti němu. Schválně si to otestuji, profil mám, ale Firefox používám jen pro vývoj a testy, tedy pro mne není zásadní. Co přesně jste hledala?
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod Petra2800 8. 1. 2025 16:07

Hrál jste Battlefield 3? Je tam jedna noční mise, kde se skupinkou američan* útočíte na hlavní město Teher**. Pomocí minometu a dalších zbraní, které ve hře jsou sem si ověřovala zda ty zbraně existují a zda v tom Teher*** jsou ty protivníci i reálu. :-D zajímalo mně to.

Bohužel mozilla support dala velmi stručnou a jasnou odpověď. Detailní výpis log proč a za co to bylo není a obávám se, že ho ani koncovému user neřeknou.

Google mi pár zbraní vyjel. Pokud to i tak chcete zkusit doporučuji:
Kód: Vybrat vše
teherán, iran, teherán attack missile, battlefield missile, real gun battlefield, attack iran battlefield.

Nikoho nenabádám si vlastní neznalostí zablokovat účet.

Bohužel historií už nemam k dispozici, ale opravdu jsem hledala zbraně ohledně hře Battflefield 3 zda v reálu existují a pak ty bosse.(zlý lidi) Prostě ženská zvědavost nic více v tom není.

EDIT: Poslední zpráva od mozilla přišla dnes ráno a to v tomto znění.
Obrázek

Kód: Vybrat vše
DETAILNÍ VÝPIS LOG.

7. 1. 2025 18:19

Dvoufázové ověření bylo úspěšné
7. 1. 2025 18:18

Přihlašování pomocí účtu
7. 1. 2025 18:18

Spuštěno obnovení hesla
7. 1. 2025 18:16

Jiná aktivita u účtu
7. 1. 2025 18:16

Jiná aktivita u účtu
7. 1. 2025 17:45

Jiná aktivita u účtu
23. 9. 2024 17:59

23. 9. 2024 17:59

Přihlašování pomocí účtu
1. 9. 2024 14:30

Přihlašování pomocí účtu

Pokus o přihlášení selhal
1. 9. 2024 14:29

1. 9. 2024 14:29

16. 8. 2024 5:00

16. 8. 2024 4:59

Přihlašování pomocí účtu
14. 8. 2024 16:11

14. 8. 2024 16:11

Povoleno dvoufázové ověřování.
14. 8. 2024 16:05

Přihlašování pomocí účtu
2. 12. 2023 10:48

Přihlašování pomocí účtu
2. 12. 2023 10:48

Petra2800
Junior

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 8. 1. 2025 17:00

Provedl jsem test a pro jistotu přidal i několik ostřejších dotazů. Uvidíme, co se stane :)
Emil Pastelka
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 8. 1. 2025 19:54

Pochybuji, že ji zablokovali účet na základě toho, co prohlížela/hledala. Podle výpisu se prostě do něj někdo snaží prolomit. Buď z práce, nebo na základě uniklé e-mailové adresy, případně používá pofidérní VPN, či spousta dalších možností.

Ztráta dat při resetu hesla bez znalosti/použití klíče pro obnovení je normální bezpečností politika, která zabraňuje tomu, aby se k šifrovaným datům na serveru dostal někdo nepovolaný.

Řešení problému vidím v založení nového účtu s novým e-mailem, který nikdo nezná. A také si do budoucna dělat i lokální zálohy.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petra2800 9. 1. 2025 18:02

Kéž by na tu starou "herku" z práce někdo normální vlezl. Z práce určitě ne. Pochybuji, že by někdo v noci lezl na můj PC v práci. Je to nepravděpodobné.

E-mail mám osobní. Nikoliv pracovní, ale e-mail z dob libimseti 2005-2006.

Pokud jsem někde udělala chybu tak o ní nevím. (Ráda se ale nechám poučit, co PŘESNĚ JSEM udělala špatně) Na bezpečnost dbám 2 fázové ověření, kdy se kódy po 30 vteřinách permanentně v app. mění.

Ve výsledku jsem téměř vše dohledala a dala do pořádku, ale u 18 webů neznám heslo a obnová obtížná. Proto ta "synchronizace" kdy si ten účet ta hesla pamatuje a nemusí se to tam zadávat neustále. No jo jsem hloupá no.
Petra2800
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 10. 1. 2025 13:44

Kde je/byl problém na dálku těžko rozklíčujeme.

Já měl např. podobný před cca dvěma roky, kdy se někdo snažil prolomit do jednoho z mých herních účtů. Log byl jak cesta kolem světa - spousty pokusů z různých geografických lokací. Zjevně organizovaná skupina s rozsáhlým botnetem, která nejspíše našla chybu v API pro přihlašování a snažila se ji využít pro prolomení do účtů. Přestalo to až po pár dnech, kdy patrně poskytovatel služby chybu našel a opravil, nebo útočníky nějakým způsobem odstavil. Měl jsem aktivní dvoufázové zabezpečení, takže k újmě nedošlo.

Tohle píšu proto, že se občas vyskytnou incidenty, kterým jako koncový uživatel nemůžeš nijak předejít. Úniky dat a útoky jsou na denním pořádku.
Knowledge is power
r34ktor
Pokročilý