Stránka 1 z 2

Firefox vs. Opera

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 4. 2008 21:38
od solomon7
som dlhorocny pouzivatel firefoxu, rad by som vsak vyskusal aj inu moznost, tj Operu.
chcel by som poradit ci sa da opera upravit aby sa vyrovnala customizovanemu firefoxu.
potreboval by som upravit nasledovne veci
1. navigacne tlacitka, menu a address bar v jednom riadku
2. AdBlock
3. odstranit (skryt) nepotrebne polozky v menu (vsetko okrem Tools)
4. zmenit klavesove skratky na vseobecne pouzivane
5. moznost pouzivat viac profilov
6. mass downloader

Re: Firefox vs. Opera

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 4. 2008 21:48
od bedabyt
no popravdě mámli si vybrat mezi Firefoxem a Operou , tak vyberu Maxthon

Re: Firefox vs. Opera

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 4. 2008 22:15
od negr
1. ano jde: metodou drag&drop si přetáhněte potřebné věci kam chcete
2. zabudovaný: pravým tlačítkem někam na stránku - Blokovat obsah... - vybrat co se má blokovat - Hotovo (více v nápovědě)
3-5 nevím, asi ne
6. Opera má pěknáho správce přenosů, pokud chcete něco víc, budete muset sáhnout po 3rd party programu

edit: 3. jde, je to popsáno v nápovědě, tak není třeba se zbytečně rozepisovat: http://help.opera.com/Windows/9.27/cs/layout.html

Re: Firefox vs. Opera

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 4. 2008 22:28
od LivArt
4. Nástroje -> Nastavení -> Pokročilé volby ->Myš a Klávesnice

Re: Firefox vs. Opera

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 4. 2008 22:30
od Olihen
to solomon: nejlepe udelas kdyz se zeptas na http://operacesky.net

3-5 smz tak jde

Re: Firefox vs. Opera

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 4. 2008 22:59
od solomon7
1. tak toto sa mi cez drag& drop nepodarilo Obrázek
menu stale ostalo ako dalsi riadok.

2. zle som ja vyjadril, Adblock Plus nie obycajny Adblock

Re: Firefox vs. Opera

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 4. 2008 02:32
od kernel_panic [passed]
1) jak se zbavit menubaru je na internetu, i na tomto fóru, popsáno několikrát...například zde, nebo třeba zde

2) můžeš si naprogramovat vlastní Adblock do opery, je to jen sprostej javascript...o hotové napodobenině adblocku z firefoxu nevím, zřejmě si uživatelé opery vystačí s integrovaným adblockem, popřípadě si blokování reklam řeší pomocí userscriptů nebo userstylů, kterýžto opera podporuje od začátku milénia, tudíž o červenopandí adblock pro operu není mezi dlouhodobými uživateli opery zájem, byl by nadbytečnej...

3) souvisí spolu s bodem jedna...skryješ menu a pak si můžeš vytvořit jeho alternativy v podobě a na pozici, v jaké si jen přeješ; veškerý tlačítka, tlačítkový lišty a menu jsou jen prostý, strukturovaný, textový definice uložený v .ini souborech a s načtenou dokumentací lze operu přeskinovat třeba na kombajn, alternativní menu tlačítka nalezneš například zde

4) taktéž, zcela konfigurovatelný dle tvých rozmarů v preferences > advanced > shortcuts > keyboard setup, což jsi již určitě našel, alébrž je to nutný pozměnit právě pro skrytí menubaru z bodu jedna...

5) opera nabízí dva módy pro práci s profily...shared profile, kdy je jeden profil použit pro všechny systémový uživatelský účty nebo system profile, kdy je profil vázán na systémovej uživatelskej účet; jelikož je opera plně portable, není problém si jakkoliv pořešit, aby sis těch složek s profilem vytvořil více a jednoduše přes zástupce nebo batch si vyřešil, kterej se načte...jak moc je to jednoduchý pochopíš například z tohoto howto

6) nejsem zastáncem stahování souborů v prohlížeči; opera je podporována všemi významnými download manažery, kteří onu masovost mají buď jako jednu z funkcí, popřípadě je lze trochu podpořit pomocí userscriptu...

pod čarou; volba názvu vlákna nebyla nejšťastnější...dřív nebo později se tu zcela jistě objeví nejmenovaný nositel všenázoru a z konstruktivního řešení zcela konkrétních záležitostí, týkajících se nepandího prohlížeče, se stane obhajoba té jediné a správné víry...

Re: Firefox vs. Opera

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 4. 2008 18:24
od .cvm
Adblock: Uzivatelia Opery mozu blokovat prvky na strankach pomocou integrovaneho Blokovat obsah..., ktory dokaze zablokovat na klik obrazky, flash prvky, ci pomocou rozsireneho menu aj textovu reklamu. Filter s naplnenymi prvkami je mozne lahko stiahnut z internetu, ale doporucujem si vytvorit vlastny zo stranok, ktore casto navstevujete a reklama Vam prekaza.
Dalsi blokovac nechcenych prvkov urcenej stranky je mozne vyvolat v Editacii mistnich nastaveni. Tam okrem definicie spravania blokovaca POPUP okien, mozete povolit/zakazat na danej stranke flash, ozvucenie, cookies, iFrames ci javu. Dalej je mozne upravit zobrazenie pomocou userstyles, ci userscripts.
Skratene menu F12 poskytuje uzivatelovi globalne povolit/zakazat flash, cookies, javu, javascript, zvuk...
No a keby to nestacilo, tak je mozne pouzivat nadefinovane userCSS (fitersety), ci userJS (NoScript, RiP, FlashBlocker). Moznosti je vela... ;-)

Re: Firefox vs. Opera

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 4. 2008 19:21
od solomon7
dakujem vsetkym. idem sa s tym pohrat.

Re: Firefox vs. Opera

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 4. 2008 20:34
od solomon7
takze zakladne veci by boli.
problem je akurat s bodom 4.

nedari sa mi najst ako nastavit aby CTRL Click na link tak aby sa otvoril v pozadi
a CTRL W aby zatvorilo nielen taby ale pri poslednom aj Operu
inline vyhladavanie (bez nutnosti ctrl F)
CTRL K na pisanie do searchboxu

a este drobnosti.
daju sa presunut taby pod addressbar a pri iba jednom aktivnom skryt?

pravy klik mysou a potiahnutie dole pri obrazku > ulozit obrazok
pravy klik mysou a potiahnutie do stran pri texte > pouzit vyhladavanie

Re: Firefox vs. Opera

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 4. 2008 01:48
od kernel_panic [passed]
linky na pozadí se otevírají pomocí CTRL+SHIFT+Click, skutečně trváš na CTRL+Click ? akce, vázaný na tlačítka 1 - 3, lze konfigurovat jen s proměnlivou mírou znásilnění opery...

zbytek:

preferences > advanced > shortcuts > keyboard setup
w ctrl > Close All & Exit
CTRL+F není inline vyhledávání, inline vyhledávání je pod klávesou /, lze nadefinovat kamkoliv jinam
k ctrl > Focus Search Field

taby pod addressbar ne, ale addressbar nad taby ano...pravej klik na lištu s taby > customize > [x] show only when needed, což způsobí, že se lišta s taby zobrazí jen při 2+ počtu tabů, při té příležitosti si můžeš addressbar přetáhnout někam nad lištu s taby...

preferences > advanced > shortcuts > mouse setup
GestureDown > Save Image
GestureRight > Hotclick Search

předpokládá to zapnutí Mouse Gestures...

ještě bych se vrátil k bodu 6 z tvé předhozí otázky...
masový stahování je možný i v holé opeře bez download manažera třetí strany...stačí otevřít panely (F4) > Links (což zobrazí seznam všech odkazů na aktuální stránce) > pomocí kláves SHIFT nebo CTRL označit potřebný odkazy > poté kliknout pravým na kterejkoliv označenej prvek a zvolit "save to download folder"

Re: Firefox vs. Opera

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 4. 2008 07:31
od solomon7
w ctrl > Close All & Exit zatvori operu aj ked su otvorene taby!
vo firefoxe sa postupne zatvaraju taby a pri poslednom za zatvori aj samotny firefox

a co sa tyka toho vyhladavania
Opera ma nastavene ze pri zacani pisania sa pise adresa, to chcem zmenit na to aby zacalo vyhladavat to co pisem na stranke
"Search for text when i start typing"


a nedari sa mi zmenit Open link in background page > chcem to ctrl klik a nie shift ctrl click, aj ked som to zmenil v keyboard shortcuts stale to otvara shift ctrl click :'(

Re: Firefox vs. Opera

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 4. 2008 08:51
od kernel_panic [passed]
w ctrl > Close all & Close window

tomu nerozumím, opera rozhodně při mačkání kláves sama od sebe nic nepíše do addressbaru, je to vyloučeno, protože spousta klávesových zkratek je nastavena na jednu jedinou klávesu...například z > back; x > forward...jediná klávesa, aktivující addressbar je "h"...můžeš pouze tyhle jednoduchý klávesový zkratky z nastavení vykastrovat (nebo v opeře 9.5 zrušit volbu [ ] use single-key shortcuts) a udělat si userscript, aktivující po zmáčknutí kterýhokoliv písmena inline search...ale upřímně nevím, proč se škrábat levou nohou na pravým blatníku, když je možný inline search aktivovat klávesou "." pro hledání v textu a klávesou "," pro hledání v odkazech...

je důvod, proč nejde měnit chování prvních tří tlačítek myši...ve tvým případě došlo ke kolizi se zkratkou jiné akce...pro úspěšný znásilnění opery k tomuhle pandímu zvěrstvu je zapotřebí, abys smazal embedded_*.ini, kterej chrání operu proti smazání či změně kritických klávesových zkratek...potom nadefinovat buď v setupu myši Button1 ctrl > open link in background page nebo v setupu klávesnice nadefinovat dvě akce, Enter > click default button a enter ctrl > open link in background page

upřímně, pokud chceš používat operu jako firefox, není lepší používat rovnou firefox ?

Re: Firefox vs. Opera

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 4. 2008 09:04
od solomon7
no uprimne som dufal ze sa opera da nastavit aby sa spravala ako firefox. aby pouzivala rovnake klavesove skratky ako sa pouzivaju v celom systeme v ktorom bezi. ked tomu hovoris znasilnenie opery, tak neviem co ti na to povedat. a ako si povedal na zaver, ostanem pri firefoxe.


p.s.
customizovany firefox mi startuje rychlejsie ako opera a zabera aj menej ram pri otvorenych rovnakych strankach 8-)

p.s. 2
nechcem flame. chcel som byt iba objektivny.

Re: Firefox vs. Opera

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 4. 2008 09:15
od Goth777
ostanem pri firefoxe

8-D chudak kernel_panic [passed], sa mohol skoro roztrhat aby ti pomohol
Na druhu stranu mozno to pomoze niekomu inemu, ale aj tak ROFL :-D