už dlouho používám QIP 2005 pro ICQ protokol. Protože chci ale přispět k vymizení tohoto protokolu, ale zároveň ho potřebuji pro pár uživatelů, kteří nechtějí přejít jinam, tak potřebuji multiprotokolový IM. Ovšem, nový QIP Infium či jak se to jmenuje, mi přijde nějaký divný, sice je pěkné, že je multiprotokolový, ale nějak nechápu, proč musím mít další účet od QIPu a soubory se standartně nahrávají na web a podobné blbosti. Proto jsem se odhodlal a chci přejít někam jinam, kde mi nabídnou minimálně to stejné a ještě lepší. A tak se ptám, kam mám přejít?
Jediného alternativního IM, který jsem našel a vypadá jako alternativa ke QIPu, tak je Miranda, ale nevím, jestli jsem to pochopil správně. Miranda je v základu nějaký odrbaný program, do kterého musím nahrát buď pack nebo pluginy, aby to vůbec fungovalo? Je to opravdu moc složité? Chtěl bych, aby to plně portable a abych to mohl spustit i pod WINE na Ubuntu, splní mi toto Miranda? Popř. jaký pack a vůbec doplňky byste mi doporučili, chtěl bych, aby mi to připomínalo QIP a hlavně aby to nebylo černé.
Předem děkuji za odpovědi a za to, že jste přečetli celý příspěvek

P.S.: Jakou mi doporučíte verzi a je dobré toto: http://gecko.me/?miranda ?