Stránka 1 z 2

Záložky v Opeře

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 4. 2017 16:11
od Roman N
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, kde jsou v Opeře na disku uložené záložky oblíbených. Rozbila se mi základní deska počítače a tak bych chtěl do nového počítače znovu nainstalovat prohlížeč Opera. Ve starém počítači jsem měl v Opeře spoustu záložek a tak bych je chtěl nějakým způsobem, pokud to jde, přenést do nového počítače s nově nainstalovanou Operou. Disk s instalací Opera zůstal nepoškozený, tak jsem si myslel, že by to požít. děkuji za rady.

Re: Záložky v Opeře

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 4. 2017 16:22
od r34ktor
Jaká verze Opery?

Re: Záložky v Opeře

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 4. 2017 16:23
od Roman N
Jedná se o poslední verzi 44.

Re: Záložky v Opeře

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 4. 2017 16:33
od r34ktor
%APPDATA%/Opera Software/Opera Stable

Re: Záložky v Opeře

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 4. 2017 16:38
od Roman N
Mohl bych poprosit o detailnější popis. Tam jsem se podíval. Jsou zde soubory Cache a Media Cache. Kde jsou další soubory. Jak je dostanu do nového prohlížeče? Děkuji.

Re: Záložky v Opeře

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 4. 2017 16:53
od r34ktor
Prostě překopíruj celou složku do stejného umístění na novém PC. Tím se přenese veškeré nastavení.

Re: Záložky v Opeře

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 4. 2017 17:10
od Roman N
AppData\Local\Opera Software\Opera Stable. tak z této cesty jsem překopíroval složku Opera Stable a nefunguje to. Ani po restartu Opery.

Re: Záložky v Opeře

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 4. 2017 17:25
od r34ktor
Roman N píše:Mohl bych poprosit o detailnější popis. Tam jsem se podíval. Jsou zde soubory Cache a Media Cache. Kde jsou další soubory. Jak je dostanu do nového prohlížeče? Děkuji.

Souborů by tam mělo být kolem padesátky. Pokud ne, je profil poškozený a jediná možnost je obnovit data z případné zálohy.

Záložky jsou uloženy v souboru pojmenovaném Bookmarks.

Re: Záložky v Opeře

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 4. 2017 17:29
od Roman N
A tento soubor najdu kde?

Re: Záložky v Opeře

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 4. 2017 17:35
od r34ktor

Re: Záložky v Opeře

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 4. 2017 17:37
od Roman N
V Opera Stable neni soubor Bookmarks.

Re: Záložky v Opeře

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 4. 2017 17:42
od r34ktor
Pak je profil poškozen.

Ještě je možnost, že pokud bylo na tom PC více uživatelských účtů, díváš se do nesprávného. Zkontroluj i případné ostatní.

Re: Záložky v Opeře

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 4. 2017 17:47
od Roman N
Ne. Mám jen jeden účet. Dívám se do adresáře Opery na starém disku a v něm není žádný soubor Bookmarks. Do té doby než mi odešla základní deska tak záložky v Opeře fungovaly bez problémů. Měl jsem jich hodně a nepamatuji si je vše a tak jsem si chtěl přenést do nové instalace Opery.

Re: Záložky v Opeře

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 4. 2017 17:52
od r34ktor
Ukázkový screenshot, jak má složka přibližně vypadat:
Obrázek

Re: Záložky v Opeře

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 4. 2017 17:59
od Roman N
Tak už to funguje. Super. Byl jsem AppData/Local a to bylo špatně. Paráda. Děkuji moc. Omlouvám se za mé "přihloupé"dotazy. Přeji krásný zbytek dne.

-- 30. 4. 2017 19:01 --

Ještě se přeci jen zeptám, jdou i takto přenést hesla?