Stránka 1 z 6

Firefox Quatum - diskuze, řešení problémů

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 2. 2019 11:25
od stani
Zdravím,

mám FF 65.0.1 a do vyhledávacího pole jsem dal u Mapy.cz vyhledat nějakou adresu. Ukázalo mi to však (opakovaně) prázdnou stránku.

Takže jsem tedy vyhledávací modul Mapy.cz se seznamu odstranil (about:preferences#search) a chtěl ho aktualizovat - nainstalovat znovu. Avšak při nové instalaci mi to vyhodí hlášku: Aplikace Firefox nemohla nainstalovat vyhledávač z „https://addons.mozilla.org/firefox/downloads/file/81803/mapy.cz-20100302.xml?src=search“, protože už existuje jiný se stejným názvem.
Nepomohlo restartování FF i PC, v seznamu vyhledávačů Mapy.cz už nejsou, avšak při nové instalaci to tvrdošíjně dává pořád tu hlášku.

Co s tím, ví někdo?

Re: Firefox Quatum - diskuze, řešení problémů

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 2. 2019 16:57
od Ansam
Vytvorte si NOVÝ profil Firefoxu ako test pre kontrolu, či váš súčasný profil nie je príčinou tohoto problému. Ak váš súčasný profil nie je príčinou tohoto problému, prepnite sa po kontrole späť na ten pôvodný (asi default) profil.
- Windows - Spustiť (WIN+R) - a tu vypísať firefox.exe -p (alebo "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -p)
http://imgbank.cz/images/2014/09/04/Fir ... l_novy.jpg
===
Ak to nepomohlo, tak v prípade takýchto problémov spravidla pomôže "Obnova firefoxu": https://support.mozilla.org/cs/kb/obnov ... y-problemu Spustite firefox a potom:
[SK:] F10>Pomocník>Informácie pre riešenie problémov>Obnoviť Firefox
[CZ:] F10>Nápověda>Technické informace>Obnovit aplikaci firefox
http://imgbank.cz/images/2014/09/24/firefox_obnova.jpg
===
Ak ani toto nepomohlo, stiahnite si OVERENÚ najnovšiu verziu Firefoxu (SK, alebo CS) odtiaľto: http://archive.mozilla.org/pub/firefox/releases/
Vypnite Firefox, odinštalujte ho (kompletne). Reštartujte počítač a preverte či náhodou nieje v procesoch zapísaný Firefox. Ak tam nie je nainštalujte Firefox z OVERENEJ inštalačky.

Re: Firefox Quatum - diskuze, řešení problémů

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 2. 2019 15:16
od r34ktor
Chybová hláška se zobrazuje proto, že použití tlačítka Odebrat na vyhledávací modul z výchozí sady ho pouze skryje, nikoli fyzicky odebere. Původní sadu obnovíš tlačítkem Obnovit výchozí vyhledávače (extra doinstalované moduly nejsou touto operací nijak dotčeny).

Re: Firefox Quatum - diskuze, řešení problémů

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 2. 2019 16:06
od stani
Díky moc, jak prosté a účinné! ;-)
Napadlo mě to sice také, ale bál jsem se že si vymažu ty moduly, které jsem si tam dal sám.

OK, takže vyhledávací modul je zpět, ale bohužel... opět to nefunguje, po zadání vyhledávání se opět objeví pouze prázdná stránka (viz příloha).

Re: Firefox Quatum - diskuze, řešení problémů

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 2. 2019 16:16
od soban
Tak jsem to skoušel taky a i u mě se nic nezobrazí.

Takže chybička bude buď ve FF a nebo na mapy.cz.

Re: Firefox Quatum - diskuze, řešení problémů

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 2. 2019 16:42
od stani
Takže jsem právě dostal zprávu od Seznam.cz: Vyhledávací modul v odkazu evidentně používá neplatný parametr "query=", Mapy.cz aktuálně používají pouze "q=". Teď si pouze nejsem jistý, do jaké míry je to způsobeno samotným prohlížečem ze strany Mozilly či z naší strany, takže Vaše zjištění předáme přímo administrátorům k prověření a o výsledku Vás budeme informovat emailovou formou během několika pracovních dnů.

Re: Firefox Quatum - diskuze, řešení problémů

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 2. 2019 18:17
od soban
Je to tak když jsem "query" přepsal v řádku na "q" tak už se mapa zobrazila.

Re: Firefox Quatum - diskuze, řešení problémů

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 2. 2019 18:58
od r34ktor
Vyhledávací moduly jsou uloženy v profilu v souboru search.json.mozlz4. Pomocí doplňku mozlz4-edit ho lze ručně editovat a chybu opravit. Před pokusy doporučuji udělat zálohu.

Editace search.json.mozlz4.png

Re: Firefox Quatum - diskuze, řešení problémů

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 2. 2019 19:16
od stani
Tak jsem to provedl: změna "name": "query" na "name": "q" ... ale nepomohlo to...:-|

--
Editace: tak OK, už to funguje, je třeba ale najít ten správný profil.

Re: Firefox Quatum - diskuze, řešení problémů

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 5. 2019 20:01
od stani
Zdravím, FF právě zakázal uBlock Origin. Co doporučíte místo něho?

Re: Firefox Quatum - diskuze, řešení problémů

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 5. 2019 21:46
od soban
Já si myslím že to bude pouze dočasný problém... (Nějaká chyba v překladu která se bude muset opravit.)

Já mám FF a uBlock Origin bez problémů zatím funguje.

EDIT:
Tak jak píše podemnou je to chyba a né vlastnost......

A na opravě se pracuje.....

Re: Firefox Quatum - diskuze, řešení problémů

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 5. 2019 21:55
od freekarol
stani píše:Zdravím, FF právě zakázal uBlock Origin. Co doporučíte místo něho?


Chyba není u tebe: https://www.root.cz/zpravicky/firefox-v ... e-pracuje/

Re: Firefox Quatum - diskuze, řešení problémů

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 5. 2019 10:25
od stani
První pomoc je tady. Už jsem to udělal, a cca za 40 min je to zase OK.
studie.jpg

Re: Firefox Quatum - diskuze, řešení problémů

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2019 18:54
od stani
Nový problém:
Quatum 67 64bit (W7) - u některých stránek (např. zde a zde) se nezobrazuje boční posuvník.
Respektive je to tak, že u prvního odkazu není vůbec vidět, když dám F5, tak se na zlomek vteřiny objeví a zase zmizí. U toho druhého odkazu tam sice je, ale šedý a nefunkční.

V práci mám to samé a tam se posuvník normálně zobrazuje. Neví někdo, čím by to mohlo být?

Re: Firefox Quatum - diskuze, řešení problémů

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 5. 2019 19:41
od r34ktor
Aby se obě stránky zobrazovaly správně, je na nich potřeba vypnout v uBlocku kosmetické filtrování.