Stránka 1 z 2

Prechod z MS IE 6 na Operu 8.0

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2005 17:23
od hrada
Dobry den.

Rad bych presel z MS IE 6 na operu 8.0,a el poterboval bych nejak automaticky preneste nastaveni ( hlavne oblibene polozky ), ale nejak nemuzu najit jak to provest nebo co kam mam zkopirovat.

Mohl byste mi nekdo poradit. Predem dekuji.

PS: Rady ze je Firefox lepsi vynechte, dekuji.

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2005 17:36
od laaazo
pod file/import-export v opere je moznost import internet explorer favorites

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2005 17:41
od hrada
Dikas uz to mam.

Bye bye MS IE!!!!!!

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2005 17:42
od Howard
Gratuluji !
Necht ti slouzi. A uz se nevracej (k IE) :-]

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2005 17:55
od hrada
Ne uz se na 99% procent nevratim ( k IE ).

Jeste bych mel jeden dotaz. V IE pouzivam casto Yahoo! Toolbar - nevite nekdo jestli existuje verze pro Operu?? Nejak to nemuzu najit :(.

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2005 17:58
od mbing
Howard píše:Gratuluji !
Necht ti slouzi. A uz se nevracej (k IE) :-]


Nevím, nevím, třeba takové elektronické bankovnictví u KB vyžaduje pouze IE ... . (Ale přikláním se samozřejmě k Mozille ! )

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2005 18:03
od hrada
mbing píše:Nevím, nevím, třeba takové elektronické bankovnictví u KB vyžaduje pouze IE ... . (Ale přikláním se samozřejmě k Mozille ! ) /quote]


Prave nechapu tvurce techto aplikaci, webu, ze neberou ohledy na jine prohlizece nez je prave MS IE. Ale ebankovnictvi u CS v opere de tak me to moc nevadi.

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2005 18:09
od Howard
V Opere si muzes udelat libovolny toolbar.

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2005 19:01
od hrada
Howard píše:V Opere si muzes udelat libovolny toolbar.


V tom toolbaru je treba vyhledavani pomoci yahoo, upozorneni na novy e-mail atp. Coz asi jen tak neudelam.

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2005 19:17
od Howard
Opera ma mail klienta, muzes ho pouzit.
Co se tyce vyhledavano podle yahoo, na panelu adresa mas google hledani a tech hledacu je tam vic, nechaji se editovat a doplnit tam klidne i yahoo.

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2005 20:06
od hrada
Jo tech vyhledavacu jsem si vsim. A co se tyce toho klienta tak to vyzkousim. Zjistil jsem, ze existuje verze pouze pro IE a firefox ( beta ) verze. Tak treba se brzy dockam i verze pro operu :D. Diky za rady.

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2005 20:12
od christian
Me stve, ze v jinych prohlizecich (ani v Opere) nechodi Windows Update...

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2005 20:16
od Howard
To nejde proto, ze takove veci, jako Windows update, behaji pres ActiveX komponenty, to je Mrkvosofti zalezitost. Ty ActiveX komponenty potom funguji treba jako bezny program a muzou zapisovat na disk atd... a jsou spousteny browserem.

Diky teto veci se take rozsiruje hodne viru/spyware, kdyz nekdo umi takovou komponentu napsat, hloupy uzivatel odklikne ANO na upozorneni zabezpeceni a dotaz, zda ji chce nainstalovat a spustit.

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 5. 2005 20:23
od christian
Dik za vysvetleni.. Ja stejne IE pouzivam jen pro Windows Update.. Jinak ho nemam rad...

IE -> Opera

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 5. 2005 14:00
od Dark_Evil
Opera 8 je super. Bohužel jsem nucen stále používat IE na stahování velkých souborů jelikož používám DAP7, který není možno integrovat do Opery 8. Vím, že opera má vlastní stahování, ale nejde potom zavřít okno. :(