Stránka 1 z 1

Opera 8.5: otazky (reklama, formuláře, pošta-smtp, záložky)

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 10. 2005 21:24
od botepidemic
Zdarec, mam operu od verze 8.02 a tohle se me zatim nepodarilo vyresit::

1. reklama - ja fim, bylo to tu tisickrat, ale ja proste stale nevim, jak operu donutit aby mi nezobrazovala reklamu, zkousel sem navody jak to udelat pomoci css, pak nejakej ten operaAdblock ci jak se to jmenovalo a to proste vubec nefunguje

2. formulare - treba u googla, byl sem zvyklej (u firefoxu), ze kdyz dam sipku dolu, tak se mi ukaze co sem uz vyhledaval, ale tady se me tam ukazou nejaky poznamky (poznamky vyuzivam, ale chtel bych tam tamto)

3. posta - mam mail u seznam.cz a postu sem tak nejak nastavil, jde me prijimat, ale ne odesilat :D sem tam daval jako vzdycky smtp.seznam.cz, ale ono mi to nejak nejde ;), mam to nastaveno takle:

Obrázek

4. zalozky - zalozky jsou v opere huste vyreseny, ale nechapu jednu vec, a to, ze skoro kazda stranka tam ma takovej ten malej obrazek, coz je vpoho, ale konkretne ikonka ZIVE je u vic polozek, nejlepsi to bude zase ukazat:

Obrázek


no jako ne ze bych nemel rad zive, ale teda nejak se to moc vtira :D


mno ja fim, je toho hodne, ale fakt bych chtel odpovedi aspon na cast :-B diiiiiiiik moc

//adams: upraven název threadu. Prostudujte si, prosím, Tipy, jak napsat správný titulek

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 10. 2005 21:36
od salko
Stiahni si najnovsiu Operu 8.50 (http://www.opera.com) , to riesi bod 1) a bod 4). A viac info najdes:
http://www.operacesky.net/forum/
http://my.opera.com/czech/forums/forum.dml?id=69

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2005 00:13
od botepidemic
salko píše:Stiahni si najnovsiu Operu 8.50 (http://www.opera.com) , to riesi bod 1) a bod 4). A viac info najdes:
http://www.operacesky.net/forum/
http://my.opera.com/czech/forums/forum.dml?id=69


ale ja mam operu 8.50 ;)

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2005 00:23
od Prochy
ad 1:
s tim ti neporadim, nepouzivam...
ad. 2:
Pokud vim, Opera nic takoveho nema... Nema historii v pouziticych vyrazech ve formularich, umi pracovat pouze s vyrazy zadanymi v Preferences
ad. 3:
musis si nastavit odchozi server na server sveho providera... Pokud seznam nepouziva zabezpeceni spojeni se serverem a autorizaci jako napr. Gmail
ad. 4:
ty ikonky u zalozek jsou odvozeny od ikonek, ktere se nacitaji se strankami... zrejme se jedna o stranky na zive.cz, proto stejne ikony...

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2005 00:40
od botepidemic
Prochy píše:ty ikonky u zalozek jsou odvozeny od ikonek, ktere se nacitaji se strankami... zrejme se jedna o stranky na zive.cz, proto stejne ikony...


mno, to me taky napadlo, ale ty odkazy jsou uplne na jiny weby :(

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2005 05:23
od Prochy
tak jedina moznost je promazat cache...

//edit:
Je to v profilu opery (zrejme Documents and Settings\<user>\Data aplikaci\Opera\profile\images
Zde jsou ulozeny ikonky stranek... promazni to a melo by to snad pomoct...

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2005 07:08
od Kysa
ad1 najdi si soubor opera6.ini a v sekci "Adv user prefs" a v ní položka "URL filter file" , kde je cesta k souboru filter.ini skontroluj jestli je správně.

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2005 08:49
od zdesmy
Pokud se jedná o ty ikonky záložek, tak mi u Firefoxu to dělají taky. Jsou nějk moc vlezlé ty živácké :mrgreen:

OT: teď se dívám, že jsem junior, to musím ukázat mojí mamině :-B

Odeslat příspěvekNapsal: 2. 10. 2005 09:05
od Gabelhirsch
smtp musíš mít podle svého providera... tedy v drtivě většině případů. když máš net od volnýho, je smtp volny, když od eurotelu je to etmail.cz atd... provideři si navzájem blokujou smtp servery, nebo něco na ten způsob.

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 10. 2005 14:43
od botepidemic
Gabelhirsch píše:smtp musíš mít podle svého providera... tedy v drtivě většině případů. když máš net od volnýho, je smtp volny, když od eurotelu je to etmail.cz atd... provideři si navzájem blokujou smtp servery, nebo něco na ten způsob.

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 10. 2005 14:56
od Chupacabras
Ad 3: musíš si tam predsa zapnúť overovanie! (a to čo ti tu ostatní radia s tým providerom, to je nezmysel, pretože provider ti k pripojeniu nedáva smtp konto - to ti dá iba ak u neho máš nejakú poštovú schránku)

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 10. 2005 15:34
od botepidemic
Chupacabras píše:Ad 3: musíš si tam predsa zapnúť overovanie! (a to čo ti tu ostatní radia s tým providerom, to je nezmysel, pretože provider ti k pripojeniu nedáva smtp konto - to ti dá iba ak u neho máš nejakú poštovú schránku)t/quote]


jj, uz me to facha :P dik