Nefunkční cache v IE 6, nefunkční ukládání jpg souborů

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod zh12 1. 12. 2005 14:19

Mám Windows XP Professional SP 2 a příslušný Internet Explorer. V něm mi nefunguje ukládání stránek do Temporary Internet Files (Dočasných souborů), tj. při opakovaném zobrazení se stránka znovu načítá. V Nastavení mám Zjišťovat existenci novějších verzí Automaticky a Velikost místa na disku 285 MB. Dalším problémem je nemožnost ukládat obrázky ve formátu jpg, nabízí jen bmp. Podobně nabízí ukládání mp3 jako mpga, tam ale stačí soubor na disku přejmenovat.
zh12
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vortex 1. 12. 2005 14:24

mrkni do Nástroje>Možnosti inetrnetu>upřesnit
pokud tam nenajdeš nic co by tomu bránilo, zkus dát Obnovit výhozí nastavení
Nebo: neinstaloval si v poslední době třeba programy které ti promazávají historii, Cookies a TIF (temporary intrernet files)? třeba Free Internet Eraser, mimochodem je to dobrej prográmek, ale pozor při nastavování aby ste si tam něco nenastavili blbě
Moře bez vln nevychová zkušené námořníky.
Vortex
Junior

Odeslat příspěvekod zh12 1. 12. 2005 14:31

Do Upřesnit už jsem koukal a na nic nepřišel. Ani jsem neinstaloval nic na mazání historie apod. Problém bude komplexnější, mimo to mi padá Winows Media Player, pokud otvírám soubor přímo v něm. Všechno bude asi mít nějkou souvislost. Už si bohužel nepamatuju, kdy se to objevilo, jestli hned po instalaci systému, nebo potom.
Kde se obnovuje výchozí nastavení Exploreru?
zh12
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod krtenek 1. 12. 2005 14:48

zh12 píše:Kde se obnovuje výchozí nastavení Exploreru?r/quote]
Nástroje > Možnosti Internetu > Upřesnit - tlačítko Obnovit výchozí nastavení
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JRD 1. 12. 2005 17:09

zh12 píše:problémem je nemožnost ukládat obrázky ve formátu jpg, nabízí jen bmp. n/quote]

U tohoto problemu stačí smazat dočasné soubory internetu ve vlastnostech IE. ("Odstranit soubory...")
JRD
Pokročilý

Odeslat příspěvekod krtenek 2. 12. 2005 21:44

Tak co, pomohlo Obnovení výchozího nastavení a smazání věškerých Temporary Intenet Files?
krtenek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod zh12 2. 12. 2005 22:17

Heuréka- pomohlo- sice se mi je povedlo vymazat až napotřetí, ale teď jde ukládat jpg a funguje dočasné ukládání stránek. Akorát mp3 se pořád ukládají jako mpga, to je ale drobnost.
zh12
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod krtenek 4. 12. 2005 20:06

Každopádně ti doporučuju jiný prohlížeč - ať něco ze sady Mozilla či Operu. (IE budeš moci kdykoliv použít na stránky, které by se zobrazily špatně)
krtenek
Mírně pokročilý