Havárie FF, ztráta záložek

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Wracker 3. 5. 2006 14:21

tak dneska sem pustil FF a najedou koukam, že jsem přišel o všechny záložky..ostatní jako pluginy atd. zůstalo. stalo se vám to už někdy taky ??? docela mě to s_r_ , protože jsem tam měl stránky, který už asi nikdy nenajdu :-/
Wracker
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SlovakSoft 3. 5. 2006 14:24

Ak si nemal nejakú príliš starú verziu Firefoxu, tak si určite o záložky neprišiel, len ho máš spustený v novom profile. To by si musel ručne odstrániť z pevného disku celý priečinok s profilom a to samotný Firefox nedokáže.
Takže odporúčam prečítať FAQ na CZilla alebo aj na slovenských stránkach:
http://www.mozilla.sk/firefox/firefox-5 ... zku-ako/1/
SlovakSoft
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jirkapx 3. 5. 2006 14:47

Bookmarky se zalohuji pri kazde zmene, tak se mrkni na harddisk a obnov si je ;)
jirkapx
Junior

Odeslat příspěvekod schm20 3. 5. 2006 16:53

mě se to taky občas stane že zapnu firefox a nemám tam žádné záložky (FF 1.5.0.3), mám podezření na Adware protože se mi zdá že mi to vždy udělá po kontrole a vyčištění tímto programem, ale nejsem si jistý. A když vlezu do profilu tak soubor bookmarks má velikost 1kB což znamená že se původní soubor přepsal a nahradil se novým, prázdným. vyřeším to tak že vlezu do adresáře bookmarksbackup kde se ukládájí zálohy záložek po každém přidání vyberu tu nejnovější a vhodím si ji tam kde má být. A mám hotovo.
schm20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wracker 3. 5. 2006 18:29

schm20: tak přesně tohle se mi stalo taky na FF 1.5.0.3 , ale adawarem sem v poslední době neprojížděl..záložky mam taky přepsaný na defaultní. ten backup ti dělá automaticky nějaký plugin?
Wracker
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod schm20 3. 5. 2006 18:59

schm20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 4. 5. 2006 04:30

pokud se nepletu (a já se nikdy nepletu), tak FF (tuším od verze 1.5) si zálohuje záložky sám, bez jakýhokoliv pluginu či externí aplikace...

zálohy najdeš ve složce s profilem, v podsložce "bookmarkbackups"...zálohováno při každé změně a ponechávána záloha z každého dne, ve formátu bookmarks-rok-měsíc-den.html
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod SlovakSoft 4. 5. 2006 05:54

Nepletieš sa, zálohuje ich sám. Ale silne odporúčam Bookmark Backup použiť. On totiž navzdory svojmu názvu zálohuje aj heslá, položky formulárov, cookies, nastavenia, priečinok chrome, dokonca súbory, ktoré si sám vyberieš atď., na miesto ktoré si sám zvolíš (na iný disk, pamäťovú kartu v čítačke, USB kľúč atď.), robí to úplne automaticky pri každom ukončení Fx a ukladá to po jednotlivých dňoch (takže máš vždy zálohu za posledných 7 dní).
SlovakSoft
Pokročilý

Odeslat příspěvekod schm20 4. 5. 2006 06:11

aha, já myslel že ten adresář bookmarksbackup dělá ten plugin ale jak vidím tak to má FF integrovaný což je dobrá věc
Wracker: V tom případě by jsi to tam taky měl mít ty zálohy když to FF dělá automaticky.
schm20
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wracker 4. 5. 2006 19:30

já sem asi blbej, ale ja tam tu složku nevidim, nebo tam neni......
Wracker
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Gabelhirsch 4. 5. 2006 20:04

c:\Documents and Settings\XXXXXXXXX\Data aplikací\Mozilla\Firefox\Profiles\XXXXXXXXXX.default\bookmarkbackups\

taky by stálo za to si nechat zobrazovat skryté a sytémové složky, to k viditelnosti spolehlivě dopomůže.
Je opravdu nesmysl považovat myšlení za lidský výmysl…
Gabelhirsch
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Wracker 4. 5. 2006 20:13

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: sem si nevšim. že to nemam, dík :oops: :oops: :oops:
Wracker
Mírně pokročilý