Stránka 1 z 1

vir a potom nefunkcny internet

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 11. 2005 19:29
od maccage
Mam jeden zavazny problem. Nedopatrenim som na kolejnej sieti vypol firewall a chytil virus Hadobot.H Myslim ze sa mi ho podarilo odstranit. Nainstaloval som Avast, ten ho nasiel a zlikvidoval. Potom som skusal aj ine antiviry. Napriklad Stinger, ktory potom uz ziadnu hrozbu nenasiel.
Problem je, ze mi prestal fungovat internet. Lokalna siet mi ale funguje. Skusal som vselico mozne. Zmenit IP adresu, vyradit ovladac sietovej karty a opat celu siet nainstalovat, ale bezuspesne.
Zaujimave je, ze sa mi raz podarilo po restarte napojit na icq, ale prezerat stranky vo firefoxe nie. Potom, asi dvakrat sa mi stalo, ze po restarte sa mi vyhodilo okno s hlaskou LSA shell export error, alebo nieco podobne. Co vyzera na nejaky cerv typu Sasser. Len s tym rozdielom, ze odpocitavacie okno sa mi dalej nezobrazilo. Mimo ine, ako som spomenul, antiviry uz nic nenasli.
Podotykam, za mam XPcka so SP1. Nema niekto s podobnou vecou skusenosti?

Odeslat příspěvekNapsal: 10. 11. 2005 19:44
od x-father
ja stingrovi veril a ted sem zjistil ze je naprd.

Chyt sem vira - vedel sem ze tam je, ale awast clean, stinger i Kaspersky tvrdili ze je OK - projed to jeste treaba AVG ckem.

Pokud to bude OK, tak preinstaluj TCP/Ip a driver sitovky

Zkus opravit WinSock

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 11. 2005 13:51
od Skeptik(smazano)
Přečti si tuhle konferenci:
http://www.zive.cz/poradna/SubChild.asp ... 75&Main=51
Hlavně tuhle část, cituji:

Kdyz napisu ping 10.0.1.0, vrati se odezva.
Kdyz napisu ping 194.213.53.220, vrati se odezva.
Kdyz napisu ping http://www.zive.cz vrati se odezva.
Kdyz v MSIE zadam http://www.zive.cz tak MSIE tvrdi, ze stranky nejsou k dispozici.

Zkus to. Pokud to je to same, zkus winsockxpfix.exe
najdeš ho třeba tady:
http://td.tf.czu.cz/util/WinsockXPFix.exe
Pokud se to po restartu "nespraví" najdi si raději odborníka. Pak je to mravenčí práce pro člověka, který ví co hledá.

Ještě dodatek...

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 11. 2005 13:52
od Skeptik(smazano)
Když napíšeš ping http://www.zive.cz NEMUSÍ se t vrátit odezva.

Nastavení

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 11. 2005 14:18
od Brendy
Ještě bych zkontroloval nastavení DNS serveru, brány, Proxy...

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 11. 2005 03:23
od maccage
Pingnut slo len pocitace na sieti. Veci ako DNS, branu a podobne som mal nastavene spravne. MSIE nepouzivam :) Nakoniec som to vyriesil naformatovanim disku a novou instalaciou operacneho systemu. Ale zaujimalo by ma, kde bola chyba.

Vyresil?

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 11. 2005 07:51
od u17
Cos vyresil? Reinstalovat umi kazda guma...takove typky POZAVIRAT!!! Vyresil....haha

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 11. 2005 08:49
od x-father
maccage píše:Pingnut slo len pocitace na sieti. Veci ako DNS, branu a podobne som mal nastavene spravne. MSIE nepouzivam :) Nakoniec som to vyriesil naformatovanim disku a novou instalaciou operacneho systemu. Ale zaujimalo by ma, kde bola chyba.


Kdybys preinstaloval TCP/IP tak si nemusel formatovat celej disk a delat nove windowsy....

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 11. 2005 09:47
od Flaxinet (novy)
Příště zkus Winsockfix, to by mohlo pomoci...
http://www.spyware.cz/go.php?id=programy/winsockfix

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 11. 2005 11:55
od rhinos
taky sem mel neco podobnyho ...taksem to reinstalil a nainstaloval fw...oooo ja hloupyyyy guma sem a gumou zustanu;)))))))))

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 11. 2005 01:19
od maccage
Ja guma som pravdaze skusal vsetko co ste spomenuli a este zopar inych veci a nepomohlo to. U17 ma mozno vela casu hrat sa so svojim pocitadlom, ale ja bohuzial velmi nie. A az take hrozne to nebolo, nahodil som si nejaku starsiu zalohu pomocou Norton Ghost.

rada...

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 11. 2005 16:31
od xxXxx(smazano)
zkus na chvili vypnout firewall a pak skusit jestli ti ten net pak pude jetsli jo, tak je to tim fireallem :wink:

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 11. 2005 19:21
od mazarin
skeptik: ani netusis ako si mi pomohol. Mal som ten isty problem so sietou ako sa tu spomina a WinSockFix zabral! Usetril si ma od tyzdnovej reinstalacie!! Poznat ta osobne, skocime na panaka :) Vdaka!