Stránka 1 z 1

Hrabani na harddisku a nasledne utlumene funkce

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 10. 2006 11:43
od Giltanas
mam tu problem....

Vzdy za nejakou chvilku mi zacne pravidelne hrabat hadr a vse se jakoby stopne... dela to tak 20 s a pak vse zase jede....

Zacalo to z niceho nic.... restartoval jsem, ale hrabalo to i u vypinani a zapinani ,,,, bylo to nejake zpomalene.....

Jinak vse jede pak dobre

nevi nekdo, co s tim? Neodchazi treba harddisk???? Nebo nejaky vir?

Antivirus nic nenasel.... mam Nortona

nebo neznate nejakou utilitu ci programek na cervi ci kone???

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 10. 2006 12:04
od BHawk
Napíš trochu viac o tvojej konfigurácii, hardware, operačný systém, aký servicepack? Takto ti nikto nebude vedieť poradiť, krištáľové gule sa nevyrábajú.

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 10. 2006 12:14
od Barell
stiahni si program speedfan http://www.almico.com/speedfan431.exe , ked ho pustis tak prejdi na polozku kde su hdd a nechaj ho precitat SMART z disku (je to surhn parametrov ktore su pre kazdy disk urcene, ak niektore parametre budu mimo tolerancie znamena to ze disk uz nie je v pohode a mal by si ryyychlo zalohovat)

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 10. 2006 07:40
od Giltanas
Tak mám AMD Athlon 2800, 768 MB DDR, 2x 80 GB SATA harddisky, Win XP, SP2, ATI X1300Pro 256 MB DDR2

Ten speedfan jsem udelal... ale asi je to dobre, podle nej....
Your hard disk is a ST380817AS with firmware 3.42.
The average temperature for this hard disk is 34C (MIN=24C MAX=44C) and yours is 37C.
Your hard disk's S.M.A.R.T. attributes are now being analyzed and a full report about the reliability, health and status of your hard disk is generated:
Your hard disk is not below any attribute threshold. This is good.
Your hard disk was never below any attribute threshold. This is good.
Your hard disk is now being compared to real data used to define normal values for your specific hard disk model. This way, the analysis can automatically use proper operating ranges. The images give you an idea of how each attribute is within such range. Current and raw values are shown for easier reference for experienced users. There are 1166 hard disk models in the current archive.

Attribute Current Raw Overall
7 Raw Read Error Rate 61 202114004 Good

1 Spin Up Time 98 0 Normal

10 Start/Stop Count 100 790 Very good

10 Reallocated Sector Count 100 0 Very good

10 Seek Error Rate 83 205545780 Very good

7 Power On Hours Count 97 3502 Good

10 Spin Retry Count 100 0 Very good

10 Power Cycle Count 100 933 Very good

7 Hardware ECC Recovered 61 202114004 Good

10 Current Pending Sector 100 1 Very good

10 Offline Uncorrectable Sector Count 100 1 Very good

10 Ultra DMA CRC Error Rate 200 0 Very good

10 Write Error Rate 100 0 Very good

10 TA Increase Count 100 0 Very good

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 10. 2006 13:40
od BHawk
Disk vyzerá byť v poriadku, Podľa mňa to bude softwareová chyba, skús sa pozrieť do taskmanagera, aké procesy ti bežia pri tom "hrabaní". Asi tam bude niečo čo extrémne zaťažuje taktiež procesor a pamäť.

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 10. 2006 16:16
od Saenik
Tohle mi dělalo taky. vždycky skoro půl minuty to hrabalo a skoro na tom nešlo pracovat. Postupně se to zhoršovalo. Myslel jsem, že odchází disk, ale je to skoro nový notebook. Po reinstalaci WinXP už to nedělá. Odhaduju, že šlo o nějakou havěť. Norton mi taky nic nenašel.

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 10. 2006 18:24
od Giltanas
Taky si myslim, nevim jen, cim ho najit a smazat!!!!!
Nechci zase formatovat...... :-/

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 10. 2006 18:31
od Matysek
Se podivejte do TaskManageru (Windowsovsky) nebo i 3rd party a uvidite, co Vam tak zere. Neco podobneho mi delal casto FireFox, ktery vyrabel zombiky, obcas mi to i udela SpywareTerminator apod. => mrtvy proces/zombik

Muzete zkusit dat HTJ log a projet napr. Microworld Antivirus (mwav), at je "jistota", ze mate cisto. Pote uz se soustredit na ostatni.

Sundat umi cokoliv killbox ci avenger, ale nenavratne. Tipnout se da v temer jakemkoliv TaskManageru (treba Winpooch, WinGuard) apod.

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 10. 2006 19:27
od Giltanas
Dival jsem se na procesy pri tom hrabani, ale nic nemelo nejak vytizeni CPU...... jen tam mam 2x dane CLI.exe, nevim ale, co to je....

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 10. 2006 08:23
od Saenik
Jo jo, když mi to tohle dělalo, tak jsem si schválně nechal otevřený Task manager, abych viděl, kdo to vytěžuje. Jenže tam nebylo nic. Neměl jsem kromě Task manageru puštěnou žádnou aplikaci a žádný proces si nebral víc než je obvyklé. Z tohodle pohledu bylo vše v pořádku. Až na to, že disk jel jel jak blázen a na počítači nešlo dělat.

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 10. 2006 08:39
od asd111
mě to dělá taky...athlon 2.4,1Gb ram,120gbhdd.po nejaké době maká jak blázen...ale nezjištěno proč:(.nejhorší je když dělám video,tak to ve finále je pak trhaný a je to pak práce na ho...asi nejlepší bude reinstalace win...:(

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 10. 2006 14:12
od BHawk
To 2x CLI (je to proces ktorý má niečo s Catalystom) robilo aj mne do odinštalácie Outpostu a reinštalácie Catalystu. Teraz ok. Len ja som to spmalenie nejako extrémne nepociťoval. Obe jadrá to nevyťažilo. :mrgreen:

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 10. 2006 20:36
od Giltanas
asd111 píše:mě to dělá taky...athlon 2.4,1Gb ram,120gbhdd.po nejaké době maká jak blázen...ale nezjištěno proč:(.nejhorší je když dělám video,tak to ve finále je pak trhaný a je to pak práce na ho...asi nejlepší bude reinstalace win...:("/quote]


jj, zatim mi nikdo nepomohl a ani v log se nic nenaslo.....
chystam se to vzit i s formatem.
NOD mi ale zjistil 2 viry ve slozce SYSTEM VOLUME INFORMATION a pry by to mohl byt duvod toho hrabani.....
Ale nemuzu je smazat, vzdy se tam navrati......

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 10. 2006 22:46
od Matysek
Zkuste Bart CD nebo Systemworks, nebot funguji nezavisle a v jednouzivatelskem rezimu.



Rypnuti:
Neni to tak dlouho, co mne tu kazdy kamenoval, kdyz jsem vypustil neco vs NOD32, protoze jsem s nim mel problemy. Naskyta se mi otazka: Jak se tam ten virus tedy dostal a proc ho tam vubec pustil?

/pokud tam tedy nod uz byl

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 10. 2006 19:33
od Giltanas
Tak je to asi vyresene i bez formatu ci reinstalu systemu......

Pomohl mi programek CCleaner. Vyhledal nejaké soubory a odstranil je a od te doby mi to slape zase rychle a vpohode.
I po restartu mi pc nabehne zase jako blesk.
Zkuste to, mne to pomohlo :wink: