Osobně mám k FB víceméně kladný postoj. Pochopitelně ho každý chápe a používá trošku jiným způsobem.
Já oceňuju, že se můžu spojit a komunikovat se svými kamarády z reálného světa a i ve světě virtuálním. Souhlasím, že komunikace v reálném světě je pochopitelně lepší a daleko bohatší, ale ne vždycky je to možné. Pokud má člověk řekněme 50 poměrně blízkých kamarádů roztroušených po celé republice (světě), těžko s nimi může každý týden vyrazit někam ven. FB umožňuje zůstat s nimi v kontaktu a sledovat, co je u nich nového. To, že si někteří jedinci do statusu píšou i to, že právě byli na záchodě, je druhá věc. Taky se dají pomocí FB velmi efektivně sdílet fotky jenom s určitými lidmi, pořádat různé akce a spoustu dalšího.
Další výhoda je, že zde lidé vystupují (většinou) pod svými reálnými jmény, což je motivuje k větší slušnosti v diskuzích i skupinách.
Pochopitelně stejně jako všechno ostatní, ani FB se nesmí přehánět. Souhlasím s tím, že poslední dobou jsou FB plná média a musím přiznat, že se docela bojím jeho bulvarizace - toho, že se sem přesunou i ehm...méně kulturní lidé, jenom proto, že je to přece strašně cool.
L.
P.S. Aktivně FB používám a přesto se nepovažuju za jednoho z těch "zakomplexovaných jednotlivcov s prevládajúcim komplexom menejcennosti, ktorí sa nedokážu v spoločnosti prezentovať bežnými spôsobmi". Mám celou řadu reálných přátel, se kterými se denně potkávám a mnoho z nic mám přidaných i na FB