Nedojde potvrzovací kód - něco mezi nebem a Microsoftem?....

Freemaily, internetové služby a jiná témata

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Martin-P 3. 12. 2024 16:23

Nedojde potvrzovací kód - něco mezi nebem a Microsoftem?....

účet Microsoft ID pro mail, Onedrive a Off365: ID1
Hotmail adresa Mail1 stejný jako název ID1
potvrzovací ne MS adresa: Mail2
přiřazené mob číslo: mob1

-zkoušeno mob, desktop Win, desktop Linux
-prohlížeče Edge, Chrome a Chrome mobile
-ověřeno přes webmail rozhraní, ve spamu to není

Samotné přihlášení na Hotmail, Onedrive a https://account.microsoft.com/ proběhne ok.

Problém je, až při nastavování některé části účtu ID1.

V části Zabezpečení, Ochrana osobních údajů, ale i Off365 předplatného. Vyskočí “dvoufaktorové” ověření vázané na Mail2. Kdy buď po potvrzení na Mail2 kód nedojde, nebo tvrdí, že zadaná adresa špatně. Ověřeno zadání pomocí copy&paste .

Takže testu recovery účtu ID1 - Nahrazení bezpečnostních údajů na ten Mail2 dojdou. Stejně info, že někdo požádal změnu s možností zrušení. Po zrušení, ověřovací kód dojde, ale.... účel nebyl udělat recovery.

Tak zpět vystoupit nastoupit .... > Zabezpečení a Ochrana osobních údajů a už se to znovu opakuje… kod nedojde , nebo je špatně mail...

Očekávám , že je to rozhozený mezi několik serverů (cluster) a ono se to tvz nepropíše co ? A problém jak přijde tak odejde aneb zkuste to později? Válčí s tím někdo taky? …
Martin-P
Junior

Odeslat příspěvekod soban 7. 12. 2024 12:59

A nebude problém s tím že máš mail někde na veřejné free službě a ta nefunguje správně?

Kdysi jsem měl mail u seznam.cz a ten regulérně mail přijal a do mé schránky regulerně nevložil a podpora vše je OK tak jsem zaslal logy ze serveru že to SMTP seznam přijal a na to konto pro jistotu se mnou přestaly komunikovat.

Jinak u mě bez problémů, akorát někdy byla delší prodleva v doručení.....
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý