Stránka 1 z 2

Jaký soft na měření dat stažených uživateli v LAN?

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 1. 2006 21:53
od valecny
Hledám software který mi dokáže přes sít lan zjistit kdo kolik stahuje z ostatních uživatelů v síti.děkuji

//adams: upraven název threadu. Prostudujte si, prosím, Tipy, jak napsat správný titulek

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 1. 2006 22:04
od lhlavac
To nebude tak jednoduche...musel by si to sledovat na routeru pres ktery jede sit. Tam uz staci nejaka obycejna utilita. Pro win byla snad tady na zive v tom tydeniku o softwarech. Na linuxech to jde udelat klidne i pres iptables.

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 1. 2006 22:47
od valecny
a na windows neznáte nějaký program nešlo by to tak že znám ip adresu routeru a že by to sledovalo jen tu ip adresu a podle ip by mi to ukázalo datové toky.

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 1. 2006 23:13
od lhlavac
Zaklad je, ze se na tom routeru musi spustit neco, co bude taffic logovat. Pak se ty logy daji vizualizovat odkudkoli.

Existuje moznost, ale to bych nedoporucoval. Jedna se o arpspoofing. Je to druh utoku.

Jaky mate router? Muze tu byt i jina moznost....napr. Cisco routery maji svoje aplikace, pres ktere to jde sledovat, atd...

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 1. 2006 07:56
od valecny
Tak to nevim jak máme router asi od contactelu jestli vám to pomůže.Já myslím že to logováno bude a jaky program na to byl který by mi ty logy ukazoval?

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 1. 2006 12:11
od lhlavac
ten router je normalni PC, nebo jenom nejaka mala krabicka?

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 1. 2006 16:10
od valecny
krabicka

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 1. 2006 16:21
od zbozek
No my mame v siti router Cisco 1700 a taky by me to zajimalo jak to sledovat.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 1. 2006 17:30
od lhlavac
valecny píše:krabicka


OK, ted je potreba zjistit co to presne je. Vyrobce, typ.....

Jsou 3 moznosti:
a) router ma v sobe logovani a da se zobrazit po prihlaseni se na nej
b) router loguje prnosy, ale daji se vytahnou specialni utilitou
c) router logovani neumi

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 1. 2006 17:51
od tucniak
ake mas vlastne pripojenie? ide o ADSL + ADSL modem a router, wifi, kabel? Kolko pocitacov ma siet?

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 1. 2006 17:56
od valecny
no já jsem v panláku a máme router a z toho routeru vede internet pro 7 lidi máme 512 tj asi adsl.Tak mi jenom napisajte pár ultilit zkusim to půjde půjde; nepůjde nepůjde.Sem připojení kabelem.

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2006 09:46
od zbozek
Neznate nekdo nejaky soft k tomu Ciscu 1700?

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2006 15:25
od lhlavac
valecny: nema cenu zkouset nejakou utilitu, neni to technicky mozne, aby si to mohl standartnim zpusobem sledovat. Musel by si mit PC mezi routerem a celou siti. Pak by to fungovalo a dala by se pouzit treba utilita Bandwidth Management and Firewall - http://www.softinengines.com.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 1. 2006 22:54
od lhlavac
zbozek píše:Neznate nekdo nejaky soft k tomu Ciscu 1700?


mrknete do manualu, tenhle model umi nastavovat omezeni trafficu vzheledm k portum, tak urcite nejake logovani bude mit. uz si nepamatuju kde jsem ten soft videl - zkuste google.

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 2. 2006 18:30
od valecny
LOCk