Stránka 1 z 3

Profi pc, virtual server, video editing < 30 000,- + sile

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 9. 2007 15:13
od Luke7
Ahoj,

chltěl bych tu rozpoutat diskusi ze které by měla vzejít nějaké to pc.
Jde mi hlavně o výkon procesoru, možná bych bral to 4 levnější 4jádro od intelu,
grafika nemusí být top, pamět asi 2GB by mohla stačit.
Chci to hlavně na střih videa a hraní si s VMWare a podobnými, což asi bude hodně náročné. Jelikož mi to poběží v pokoji tak bych rád něco hodně tichého.

Nějaké tipy a nápady??? Hlavně třeba skříně, zdroje, chladiče, protože v tom se moc nevyznám...

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 9. 2007 15:53
od Master Awast
Koukni na doporučené sestavy... něco si vyber a pak to upravíme na míru...

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 9. 2007 16:10
od Vebloud
Gigabyte GA-P35-DS3R - Intel P35
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45616

Intel Core 2 Quad Q6600
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43308

4 x Kingmax DIMM 1024MB DDR II 1066MHz
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46686

Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATA II
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43164

Western Digital Raptor WD740ADFD - 74GB SATA
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35215

Samsung SH-S203B OEM
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46907

GigaByte MAYA GV-RX26P512H 512MB, PCI-E
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47645

Seasonic S12II-430 430 W
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46713

to je za 27 503,- a zbytek je Case a chlazení. Takže silent věci:

Silentmaxx HDD Silencer blue
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45334

Arctic Cooling Freezer 7 Pro (já vím, že není úplně nejlepší co může být,ale není rozpočet)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33866

a Case:
CoolerMaster Elite 330 - Middletower
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41922

30 110,- celkem

Na chladiči na procesor se ještě dá přitlačit, tak +500 za nějákou Scythe Ninju, nebo něco takovýho. To stejný na skříni. TT Swing, neno Kandalf by tomu slušel víc, ale to by se musel 36GB Raptor, tam by se těch 1000Kč ušetřit dalo.

A nebo vyhodit Raptora a jeho tišení úplně a je to -5 000, ale zrovna na hraní si Virtualníma mašinama mi přijde Raptor jako super věc.

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 01:45
od Luke7
díky moc za typy, sestavička se začíná rýsovat.

Přemýšlím nad těma diskama, jesetli se vyplatí mít raptora - nemám vůbec zkušenosti jakej to je rozdíl v rychlosti a hluku + disk samsung je hodně cenově přitažlivej, ale od jakživa používám seagaze ( = +1500 kč) tak jestli máte zkušenosti a disky samsung drží - já nikdy problém neměl se seagate.

Pak bych taky asi ještě měnil grafiku ati -> nvidia (poběží mi tam z větší části linux, tak taky proto :-) ) a vymyslel sem tuto:
GigaByte MAYA GV-NX76G512P-RH 512MB, PCI-E
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39445

btw jinak jestli dobře chápu tak raptor by byl na systém + uložené vmware mašiny a další disk na data? V tom případě to asi bude chtít těch 76 GB - počítám 15 GB systém a swap, + 5-10 GB na jednu vmware mašinu. řekněme že víc jak deset stanic si pouštět nebudu :-)

Jinak co se týče financí tak šetřím dost dlouho, a přesáhnout oněch 30 000 se dá, jde jen o to, abych nešel zbytečně moc nahoru s cenou. Ale fakt je, že třeba ten disk samsung to dost cenově šetří, a ty 4 ramky jsou taky až neuvěřitelně levný.

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 09:22
od tecka
Hmm teda v dnesni dobe bych vyzadoval grafiku s dvema dvi a ne tu co sis vybral ty, co treba GB maya 8600 serie?

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 10:10
od Luke7
Dobrej nápad, to mi nedošlo, jen otázka v čem se karty stejné série liší, když tak na to koukám tak cenové rozpětí dva tisíce stejné technické parametry a takovej rozdíl v ceně? Něco čím bych se měl znepokojit, nebo k tý nejlevnější bude jenom míň cdček s blbostma v balení???

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 10:32
od Vebloud
8600 je o 500Kč dražší... takže bych dal GB Maya 8500. Na hry to tim padem bude jeste min, ale filmečky to bude hrát pěkně a je to taky pasivní karta za 2000Kč +- autobus.

Rapor je velmi rychlej v náhodném přístupu k datům i kontinuálním čtení, mzslím, že zrovna na to co chceš je to velmi vhodný, teď jenom jde o to, jestli za to stojí těch 5000Kč.

Tady je test, rozhodnutí je na tobě, ale já bych začínal váhat, jestli to za to stojí.
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... 45&limit=1

Bez něj si můžeš dát super chladič na procák, parádní case a pořád budeš pod 30 000, takže si můžeš dát lepší grafiku (teda pokud jí vzužiješ) a nebo zbytek utratíš za něco jinýho...

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 10:40
od Vebloud
Luke7 píše:Dobrej nápad, to mi nedošlo, jen otázka v čem se karty stejné série liší, když tak na to koukám tak cenové rozpětí dva tisíce stejné technické parametry a takovej rozdíl v ceně? Něco čím bych se měl znepokojit, nebo k tý nejlevnější bude jenom míň cdček s blbostma v balení???c/quote]

Ty karty se liší chlazením, jestli je přetaktovaná, případně jak dobře pujde taktovat. A samozřejmě výbavou, přibalenejma hrama atd.

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 11:51
od Luke7
Pravda je, že disk navíc se dá vždycky dodat, asi ho vyhodim a pořádím nějakou parádní skříň, můžu nechat tu grafiku a budu na 28 k
Ono taky obyč. disk je asi i tižší, což je taky plus.
takže aktuální sestava:

43308 Intel Core 2 Quad Q6600 2,40GHz 8MB 1066MHz 775pin BOX 2 dny 6 031,- 19 7 177,-
46713 Seasonic S12II-430 430 W ihned 1 683,- 19 2 003,-
33866 Arctic Cooling Freezer 7 Pro ihned 426,- 19 507,-
46686 Kingmax DIMM 1024MB DDR II 1066MHz ihned 4 403,- 19 5 240,-
46907 Samsung SH-S203B OEM ihned 616,- 19 755,-
43164 Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATA II 2 dny 2 498,- 19 3 062,-
45616 Gigabyte GA-P35-DS3R - Intel P35 ihned 2 578,- 19 3 068,-
47904 GigaByte MAYA GV-NX86T256H 256MB, PCI-E ihned 2 491,- 19 2 964,-
28295 Thermaltake Dream Tower Tsunami VA3000BWA - Middletower 2 dny 2 783,- 19 3 312

A cena 28000,
Ještě možná vylepšít chladič na cpu? Nebo o něco silnější zdroj???

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 11:54
od tecka
Jinak bych pouvazoval o ati grafice a desce s dvema velkejma pcie-e, precejen jak si clovek zvykne na dva monitory, tak je to zaklad a prepojovat furt nejakej zobrazovac na filmy (projektor) je opruz.

Jinak cpu i ram i chladic cpu i disky mam stejny jako v prispevku nad timhle a vykonove pohoda - 2* instalace win ve vmware a film zaroven a stiha to + samozrejme na pozadi bezi hovadinky jako eclipse s rozdelanou praci a tak - coz je to na co sem ho chtel. Takze doporucuju. :)

Dva raptorky v raid0 by to asi prezilo pro zrychleni vmware jako levne zvyseni vykonu - nicmene ja v tomhle pockam na Seagate ES.2.

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 12:05
od Druids
Neviem aky mas financny strop, ale ak si mozes dovolit, tak by som este uvazoval o SSD disku + trebars ten Seagate ako storage

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 12:09
od caRrrnifex
Luke7: dotaz - proc si kupujes 4 GB RAM? budes pracovat v 64-bit op. systemu?

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 12:40
od Luke7
caRrrnifex píše:Luke7: dotaz - proc si kupujes 4 GB RAM? budes pracovat v 64-bit op. systemu?


No protože mi přijde 2GB málo. Jak s tím souvisí 64bit systém? Přece ty 4GB procesor naadresuje i při 32 bitech???

Přiznám se, že sem o nasazení 64 bit OS neuvažoval, ale neviděl bych to jako překážku. Záleží jak moc najdu 64bit aplikací teda spíš co nenajdu

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 12:55
od caRrrnifex
vychazi to z definice 32-bit systemu, ktery nedokaze adresovat vice nez 3 GB pameti (navic jednomu procesu nejde pridelit vice nez 2 GB, pokud se nepletu), 1 GB pameti v tvem pripade zustane vzdy nevyuzito

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 13:16
od Luke7
caRrrnifex píše:vychazi to z definice 32-bit systemu, ktery nedokaze adresovat vice nez 3 GB pameti (navic jednomu procesu nejde pridelit vice nez 2 GB, pokud se nepletu), 1 GB pameti v tvem pripade zustane vzdy nevyuzito


Přijde mi, že 2^32 = 4GB takže to by mělo přesně stačit,
O těch jednotlivých procesech myslím, že to záleží na systému správy paměti a to netuším jaký se kde používá, ale řekl bych že i 2GB na proces je dost.

Každopádně díky za připomenutí 64bitů, určitě se budu zábívat tím jestli se mi to nevyplatí