Stránka 2 z 3

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 13:34
od tecka
Ja provozuju vista 64.

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 13:35
od caRrrnifex
Luke7 píše:O těch jednotlivých procesech myslím, že to záleží na systému správy paměti a to netuším jaký se kde používá, ale řekl bych že i 2GB na proces je dost.n/quote]


jj presne jak rikas, kdysi jsem cetl nejaky test zamereny na vyuziti 4 GB v 32-bit Win XP, kdy vzdy 1 GB zustal nevyuzity

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 13:43
od Luke7
caRrrnifex píše:jj presne jak rikas, kdysi jsem cetl nejaky test zamereny na vyuziti 4 GB v 32-bit Win XP, kdy vzdy 1 GB zustal nevyuzity


Já bych tohle ale tipnul na nějakou chybu ve windows. Ale ty nebudu pouštět tak často, a asi nejspíš přes vmware takže jim dám max 1 GB ram.

Jinak nasadím SeSE a řekl bych že je jedno jestli to bude 32 bit nebo 64 bit



Jo a nějakej panel na ovládání větráčků nedoporučíte? Nebo se to nevyplatí?

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 14:31
od Vebloud
32bit systém sice uadresuje 4GB, ale nemá k adresaci jenom RAMky, taky má nějáký porty sběrnice, paměti na grafice atd. Takže 32bit Windows daj max 3GB.

Chtělo by to 64bit OS.

Pokud tam bude Linux, tak se ATI grafika neuvažuje.

Pokud se někteří z vás podívají na finanční strop, tak zjistí, že 2 Raptory (nemluvě o ztišení) do toho nenarvou ani kdyby se... natožpak SSD.

Vylepšil bych chladič na porcesoru, třeba:
Zalman CNPS7700-Cu
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29744

Aspoň bude ofukovat i RAMky a celé okolí

Já osoně teda nemusím průhledný bočnice a hlavně, když už je nasávání zepředu přes prachový filtr, tak proč tam cpát vzduch z boku bez filtru, ale Case už je tak subjektivní záležitost, že ti do toho nebudu kecat.

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 14:38
od tecka
Divny, me ati pod linuxem funguje, jsem divnej?

Na c2q freezer staci - mam to tak totiz :)

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 14:53
od Luke7
No mě nejde o průhlednou bočnici, prostě sem vybral pěknou skříň. Ani sem si nevšiml, že v tý bočnici je větrák - ale to se mi vůbec nelíbí, takže bych pral stejnou co tam mají, jen tam není plaxi a větrák. Bute to i tiší.

to tecka: No já vím, že ati už ovladače pro nový karty dělá, ale pro linux mi vždy přišla nvidia lepší. Takže divnej nejsi, jen já sem děsně konzervativní :-)

a chladič - no zalman je zalman :)

Jo a co zdroj, je 430 W dost i třeba na přetaktování, tv kartu a třeba někdy další disk, mechanika a pod? Přeci jen 4 jádra tak to je žrout jak pentia D, nebo ne?

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 15:46
od tecka
Ano nvidia je lepsi pro linux, to samo.

core2duo neni problem, ja mam ve full loadu kolem 240W, problem je spis s tou grafikou, ati 2600 zere tak tretinu toho co nvidia 8600.

Takze 430W staci, jestli i pro pretaktovani to fakt nevim.

BTW ja si myslim, ze nvidia je kvalitnejsi i ve windows, ale nemohl bych mit dve na desce s chipsetem intelu (resp. by nepocitali spolecne).

No zelman je zelman, ale kdyz uz bych kupoval, tak noctuu s 12cm vetrakem a nebo garmina II.

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 17:08
od Vebloud
Pokud budeš chtít taktovat, tak bych bral i jinou desku a možná i jiný paměti. Tím se ovešm dostanem na 30 000 spolehlivě.

Jestli OC tak silnější zdroj...

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 17:33
od tecka
Jo a s geforce bych bral taky silnejsi zdroj, mam 400W fortrona a ma 12 vetvi - tam je myslim uplne vsechno maximalne 300W, tak bacha na to.

Jinak nevim jaky maj vliv pameti na taktovani, ale je mi to docela jedno, netaktoval bych to, to je pro deti, ne na praci.

A ty kingmaxi sou za tu cenu podle me super, ne predrazeny jako ty ostatni, fakt jedou na 1066, mam 4 a jede mi dualchannel na obou parech. Aplikace ani po nekolikadennim behu nehazi podivne chybi ani nepadaji, takze bych rekl, ze chipy tam sou kvalitni (muze se lisit ze - a jako pameti s ecc nebo patrioty to nebude), ale memtest sem nedelal.


Rozhodne podle celkove je to dobra sestave, ne jako ty hovadiny na hry. A vykon bude za tu cenu dostatecny k praci s PC.

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 18:10
od Luke7
No tak taktování nutné není, spíš řečnická otázka co by kdyby, aktuálnější je nějaká ta pci karta TV karta. Časem disk na víc, mechanika na dvd navíc a pod... takže nějaká 450 / 500 W ? možná ještě zkouknu nějakou další desku, mám oblíbené asus, ty mají hodně nastavení...

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 18:33
od tecka
Me to jede na tom zdroji co ma na 12V max 300W vpohode i s dvema diskama, audigi (nevim, ale asi mam min nez TV tuner no) a asus p5k-e (Fakt nevim jestli ma vetsi nebo mensi odber) - i pri zatezi vsechno stiha, tezko rict. Ale mam jinou tu grafickou kartu.

Ale ty chces proste jistotu, takze ati nehrozi no. Takze zkus a uvidis :)

Jinak vykon zdroje co je udavanej je uplne irelevantni a casto je to "spickovej" vykon. Ostatne stejne je to snad se vsim cim se vyrobce hodne okate chlubi.

Hlavne skoda, ze neni HD2600X2 s pasivem, bylo by to super reseni za hubicku. ): Ale co neni, muze byt, furt se neprodavaj jeste ani ty s activem :). - Ale mozna to spatne chapu a chces mit vylozene na praci a filmy si resit nejak jinak?

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 18:45
od Luke7
tecka píše: Ale mozna to spatne chapu a chces mit vylozene na praci a filmy si resit nejak jinak?


Ne jen na práci, filmíky určitě taky, prostě komp do pokoje - práce + zábava (film, hudba, tv)

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 18:47
od tecka
No tak proste to me prijde fakt na nutnost mit nejmin 3 a lip 4 vystupy na grafiku.

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 19:11
od Luke7
tecka píše:No tak proste to me prijde fakt na nutnost mit nejmin 3 a lip 4 vystupy na grafiku.


A můžu vědět na co? Dva monitory jsou super na práci to jo, ale na co víc? Jako ještě TV? No tak na tu je výstup S-Video, ne???

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2007 19:21
od tecka
Praveze ne, ja to tak ted mam, ale je to dost nouzovka, proste vga je vga. Jestli mas ale starou Tv, tak neni co resit.

Ale je mozny ze ja neco delam blbe, ale proste vic nez 800x600 me na svideu nejde nastavit. A i tak me prijde, ze tech 800x600 to tam stejne nedava, ale nejakou hovadinu, takovy to pal asi nebo co. Rozhodne je pozorovatelne hnusnejsi nez pri pouziti VGA.