rozhod sem se pro novou masinu, primarne na ni pobezi linux a vyuzivat se bude na vyvoj v J2EE (Netbeans, Tomcat, Glassfish, Oracle, virtulaizace), hry nehraju a kdyz uz, tak nejaky starsi kousky. Na PC bych si rad poustel i dvd, proto se to snazim postavit to maximalne tiche. Penize bych byl ochotny dat tak do 25k, pripadne i vic)
Zatim jsem vymyslel nasledujici postavene na Intelu. Nebranim se ani Amd na AM3, ale zatim jsem nenasel vyhovujici desku.
Seasonic M12II-430 430W
Asus P5Q PRO - Intel P45
Antec Performance One Mini P-180 Black
Intel Core 2 Quad Q8200 2,33GHz 4MB 1333MHz 775pin
(nebo verze Q200S, ale nevim jestli se ta snizena spotreba na hluku nebo na elektrice vyplati

Samsung EcoGreen F2 HD502HI - Tady si nejsem jisty jestli disk bude rychlostne stacit. Na Thinkpadu, na kterym jsem doted pracoval to nebylo s rychlosti disku uplne optimalni
GigaByte 9600GT (GV-NX96T512HP) 512MB, PCI-E
(na linuxu nechci o ATI uz v zivote slyset, proto libovolna nvidie, tuhle jsem vybral pro pasivni chlazeni)
A-Data DIMM 4096MB DDR II 1066MHz Extreme Edition
(doted jsem prezil i se 2 gb, necekam se 4 gb problem)
Zajimal by me vas nazor jestli tohle pc splnuje pozadavky na slusny vykon (zejmena deskou a procesorem si moc jisty nejsem) a minimalni hlucnost a moznost prehravani filmu v HD.
(Doted jsem pracoval s Thinkpadem s c2d na 2 ghz a uplne bez potizi to neni)
Diky