Stránka 1 z 1

problemy pri vymene?

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 12. 2009 19:23
od nemesis999
nazdar nedavno som ziadal o pomoc s kupou zostavy , vsetko rodicia kupili ale dostanem to az pod stromcek, problem je vsak to ze zo stareho pc si necham 80gb hdd a k tomu kupim 320gb , problem je v tom ze som pocul ze ked sa vymeny zakladna doska tak blbne windows, neviem ci je to len mýt....a preto sa obraciam na vás , je to pravda? môžu nastať komplikácie? a keď áno ako sa dá preinštalovať windows a premazať hdd? dakujem velmi pekne ;-)

Re: problemy pri vymene?

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 12. 2009 20:08
od Denkez
Poněkud nesrozumitelný dotaz, snad jsem ho pochopil.
Pokud pominu opětovnou registraci systému v případě, že se jedná o OEM verzi, tak problém může nastat v případě výměny desky, když se změní řadič disku (chipset) a nejsou k dispozici ovladače.
Proto se doporučuje před výměnou desky odinstalovat řadič disku a doufat, že se to chytne. Už jsem to dělal několikrát v případě XP, někdy to fungovalo a někdy se přesto musel systém přeinstalovat. Jak je to v případě Vista/Seven - nemám zkušenosti.

Re: problemy pri vymene?

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 12. 2009 20:14
od nemesis999
hmm pochopi lsi :) mam xp prepač ciže pred vymenou odistalovat ovladace dosky? a ked sa nechytne ako preistalovať windows? preinstalovanie windowsu sposobi vymazanie vsetkych dat z hdd vsak?

Re: problemy pri vymene?

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 12. 2009 20:23
od miro1
vacsinou to WIN nerozchodi :-(
da sa tomu trochu pomoct tym ze pred vybratim stareho HDD a presunom do noveho odoberu vsetky ovladace zakl.dosky.
instalacia tu nechaj asi na niekoho skusenejsieho.

Re: problemy pri vymene?

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 12. 2009 20:35
od Dodo677
No jak to tak vidím... spíš bych poprosil zkušenějšího kamaráda o pomoc .... :nenapadne
XPčka máš přepokládám legál a dostal si je ke stávajícímu PC? Instalační CD od W XP doma máš nebo se už klasicky ztratilo?

Re: problemy pri vymene?

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 12. 2009 23:02
od Tonda-B
nemesis999 píše:...vsetko rodicia kupili ale dostanem to az pod stromcek, problem je vsak to ze zo stareho pc si necham 80gb hdd a k tomu kupim 320gb ...


Sice se ptáš na něco jiného, ale není to vhodný postup.

Ten starý disk, bude mít ve srovnýní s tím novým znatelně nižší výkon a tak se peníze vložené do zbytku sestavy do určité míry promarní.

Opravdu by bylo rozumné nainstalovat operační systém na ten nový disk.

Skutečně chceš mít ten starý disk jako systémový?

Re: problemy pri vymene?

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 12. 2009 23:58
od Gruppe
stary disk maximalne do supliku

novy instal XP na novy disk :) preci neni od veci jednou za cas uklidit si v pocitaci, nehlede na to ze se ti tim poradkem radne urychly system ,)

Re: problemy pri vymene?

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 12. 2009 13:59
od nemesis999
okej tak ten stary necham tak, ale ako ho celi premazat aj s windowsom?

Re: problemy pri vymene?

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 12. 2009 14:01
od nemesis999
aby bol komplet prazdny aby som ho mohol po pripade predat
a ja som sucasny pc dostal od znamych uz s naistalovanim xp a neveim ci oni maju cd sa ich spitam

Re: problemy pri vymene?

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 12. 2009 14:30
od broky11
Tak že "editovať" poznaš? :D

Re: problemy pri vymene?

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 12. 2009 18:22
od Tonda-B
nemesis999 píše:okej tak ten stary necham tak, ale ako ho celi premazat aj s windowsom?


Asi by bylo dobré PC složit i s novým diskem, nainstalovat operační systém, drivery atd.

Pak dočasně připojit starý disk a přetahat si z něj Adresář, Poštu, Dokumenty a třeba i nastavení a prostě to, co budeš chtít.

Teprve pak bys asi měl mazat, ne?

Re: problemy pri vymene?

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 12. 2009 20:14
od nemesis999
mam este externy hdd tak som myslel ze cez neho by som vsetko premiestnil

Re: problemy pri vymene?

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 12. 2009 22:08
od Tonda-B
No ale to bys musel napřed poslat ty věci na externí disk a pak zase na ten nový.

Takhle by sis ušetřil jedno kopírování.

Ale je to na tobě, jak si to rozhodneš.

Re: problemy pri vymene?

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 12. 2009 13:57
od nemesis999
budem to robit cez ten externy len mi povedzte ako premazat hdd

Re: problemy pri vymene?

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 12. 2009 14:30
od pablomino
Sloz novy pocitac, nainstaluj na novy disk system a ovladace, pak pripoj stary disk a pretahni si data. Potom muzes stary disk normalne naformatovat z Windows. Na kopirovani dat ze stareho na externi radeji zapomen, nemluve o ztrate casu, muze dojit i k poskozeni tvych dat. Cim vic kopirovani, tim vetsi pravdepodobnost pruseru tohoto druhu.
Hlavne instaluj Windows bez pripojeni stareho disku, at tady pak nepopisujes problemy s chybejicim Boot Managerem... ;-)