Stránka 2 z 2

Re: Posouzení sestavy pro AutoCAD LT a Sketchup

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 11. 2010 16:26
od YoRk
KineCZek, skype, The Shitman:
nebojte, zkusím to, pokud bude hluk vadit, tak přijde Himuro :-) a pak sem dám reference jak to šlape. Mám doma i NAS, ale ten je hlavně na filmy a hudbu, některá data stejně chci mít přímo v počítači.

p0etrik:
SketchUp asi nevyužije více jader, Blender nebo Artlantis určitě všechny co budou mít k dispozici, ale mě živí AutoCAD. U AutoCADu jsem si jistý že dvě využívá určitě, protože ty mám teď a vytěžuje je, pokud využije jen 4 tak to nevadí, zbylá stejně nebudou ležet ladem. Počítač nekupuji na rok, pokud se bude dařit finančně a já si pořídím místo LT plný CAD (cca o 100kkč dražší) nebo Archicad, tak se nebojím že ve 3D by to nevyužilo všechny jádra. A ramku navíc využiju 100%, ty 4GB jsou mi už delší dobu málo, navíc když vypnu swap, tak budu asi brzy přikupovat dalších 8GB.

Re: Posouzení sestavy pro AutoCAD LT a Sketchup

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 11. 2010 17:19
od karlos00x
ja jen zpetne, paklize je hlavni 2D kresleni a modelovani spis rekreacne tak bych se profi grafikou netrapiul vubec.

Re: Posouzení sestavy pro AutoCAD LT a Sketchup

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 11. 2010 17:57
od KineCZek
(i proto jsem rikal Quadro ven)

Dokoupit se da kdykoliv, konec koncu.

Re: Posouzení sestavy pro AutoCAD LT a Sketchup

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 11. 2010 02:07
od YoRk
jen mě napadá ještě jeden dotaz k proudění vzduchu ve skříni, vzhledem k plné bočnici se mi moc nelíbí ventilátor namířený proti ni. Chápu že skříň je stísněnější než ty bez izolace, ale skutečně by se nevešla třeba Noctua NH-U12P SE2? Četl jsem ULN v praxi - doporucene KOMPONENTY pro stavbu ULN ale pochybnosti stále hlodají a na netu jsem našel tuto fotku:

Obrázek

podle mě to je Sileo 500 + Noctua NH-D14

Re: Posouzení sestavy pro AutoCAD LT a Sketchup

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 11. 2010 03:14
od KineCZek
O jake bocnici se bavime s ventilatorem?


AD obrazek:

Ano, je to CMS 500 + D14. S odrenyma usima (obruc vetraku se dotyka peny) se D14 do Silea skutecne vleze. Ja takove osazeni ale DURAZNE nedoporucuji. Omylem zavadis* o case a ... a mas po zakladni desce. Ozve se jen tichounke, zlovestne "chrup" ... a je "vymalovano".

Ono v takovem Cosmosu (a dalsich, oproti CMS sirsich skrinich) mas dalsich par desitek milimetru rezervu. Sileo, ackoliv se do nej D14 vejde, proste pro tyto obri chladice NENI urcene. Pokud vezmu sva oblibena auta: Treba do Octavie by (rozmerove) SEL dat sestivalec s biturbem, ale presto se takova kombinace nevyrabi - kvuli podvozku, brzdam...


* Deti pri hrani, manzelka pri uklidu "drbne" vysavacem, nechtene do skrine vrazis kolenem... (!!!DOPRAVA PREPRAVNI SLUZBOU VE SLOZENEM STAVU Z OSTRAVY = 90% SMRT, BEZ NAROKU** NA REKLAMACI!!!)

Omlouvam se za trosicku delsi prispevek. I v tom ULN clanku je napsano, ze se "to vleze o prsa", nicmene "neni to vhodne" ... mozna se necituji uplne doslovne, ale nejak v tom smyslu.

**Mechanicke poskozeni = ztrata zaruky. A dopravci to tezko prokazes.

PS: Pro zjednoduseni, abych nemusel takhle sahlodlouze vypisovat duvody, proste casto uvadim, "ze se to nevejde" ... vetsina lidi to tak vezme a bud jdou do Cosmose (vim, ten je tisicovka nedostupna) a nebo berou C12P SE14.

Re: Posouzení sestavy pro AutoCAD LT a Sketchup

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 3. 2012 21:55
od YoRk
Počítač k plné spokojenosti používám už více něž rok, takže tímto chci poděkovat za všechny rady se sestavením. Vzhledem k tomu, že vážně uvažuji o přechodu na iMac tak by mě zajímalo, za kolik by se dala tato sestava reálně prodat. Díky za názor.

CPU: AMD Phenom II X6 1055T
CPU COOLER: Noctua NH-D14
MB: ASUS M4A88T-V EVO/USB3
RAM: Kingston 8GB (kit 2x 4GB) 1333MHz
HDD SYSTEM: OCZ Vertex 2 Series 60GB
HDD DATA 1: WD Caviar Green WD10EARS 3.5" 1TB
HDD DATA 2: Samsung EcoGreen F2 3.5" 1,5TB
DVDRW: LG GSA-H66N
CASE: Cooler Master Sileo 500
CASE COOLER: 2x Noctua NF-S12B ULN
ZDROJ: Arctic Cooling Fusion 550 550W

LCD: HP 24"ZR24w

SW: Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64bit OEM
Autodesk AutoCAD LT 2011 commercial CZ

Re: Posouzení sestavy pro AutoCAD LT a Sketchup

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 3. 2012 12:26
od KineCZek
Strasne na tom prodelas.

Re: Posouzení sestavy pro AutoCAD LT a Sketchup

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 3. 2012 18:12
od karlos00x
spocitej si cenu HW aktualni ceny v eshopu a odecti tak 1/3 - 1/2. Ten CAD ber mimo (nebo je to OEM?)