Názory a hodnoceni Exa Game 5103

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod vlazy 11. 3. 2011 13:55

Snad to nikomu nebude vadit, že se ještě na něco zeptám.
Byl mi k této sestavě nabídnutý zdroj Eurocase 400W PFC. Zajímalo by mne jaký máte kdo na tento zdroj názor. Je lepší nebo horší než vámi navrhovaný Seasonic Energy Knight SS-400ET 400W OEM?

KineCZek píše:A psat jedny a ty same argumenty potreti, to brzy prestane ostatni uzivatele bavit.
Když někoho něco nebaví tak to nemusí dělat. Alespoň zde v tomto fóru snad nikdo nikoho do ničeho nenutí. Já po nikom nepožaduji aby na moje příspěvky nutně reagoval. Jsem rád když mi někdo rozumně odpoví a poradí mi v něčem, ale nikoho k tomu rozhodně nenutím. Nevidím proto žáden důvod stěžovat si že někoho to nebaví pořád psát.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 11. 3. 2011 13:57

Který "odborník" ti ten EC nabídnul? Jsou to jedny z nejhorších zdrojů, co se prodávají.

Vzal bych kvalitní seasonic a koupil to jinde.
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod The Shitman 11. 3. 2011 14:42

Já bych to viděl jednoduše. Obchodník si nabral levné zdroje a snaží se je udat. Seasonic je samozřejmě o 100% lepší. Eurocase patří mezi bahno trhu co se spolehlivosti a celkově kvality týká.

Otázkou je, jestli by nebylo (i pro případ dalších problémů) lepší zvolit jiného obchodníka. Ten člověk buď neví, co dělá, nebo to naopak ví moc dobře a snaží se na zákazníky šít boudu...
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod Mrak 11. 3. 2011 17:32

... Aby mohl za čas stejným lidem ten pc "opravit" nebo nabídnout nový, protože ten zdroj určitě udělá své :D
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 11. 3. 2011 17:43

Přesně to jsme myslel. :)
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod karlos00x 11. 3. 2011 18:00

vzhledem k
Také mi byl mj. doporučený procesor Intel místo AMD.
to do sebe zapada jak...
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vlazy 12. 3. 2011 15:01

Tak jsem ještě uvažoval zda ten zdroj Seasonic Energy Knight SS-400ET 400W OEM který jste mi zde nabídli bude pro navrhovanou sestavu dostatečně výkonný. Já se v tom nevyznám, ale snad ano. Není ale ten výkon 400 W pro tuto sestavu s případně přetaktovaným procesorem minimum? V posledních dnech jsem v internetu pročetl některé diskuze a úvahy ohledně počítačových zdrojů a různé nemilé příběhy s ními a tak bych nerad po čase zjistil, že mám v počítači sice docela dobrý, ale málo výkonný zdroj který mi způsobuje občasné problémy. Nakonec asi u toho Seasonic Energy Knight SS-400ET 400W OEM zůstanu, ale zajímá mne jaký máte kdo na ten výkon zdroje názor. Trochu jsem na toto téma dnes diskutoval na http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PEFB03C1EE63627F8C12574FE006FFD01.html.
vlazy
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 12. 3. 2011 15:23

4jádro + int. grafika + disk nesežerou více než dejme tomu 140W v peaku. Dalších 260W máš rezervu.
Jediné mínus toho zdroje je tak možná vyšší hluk při větším zatížení, což lze vyřešit výměnou ventilátoru za F12 pwm.

Seasonic 400 by byl schopen utáhnout s přehledem 2 takové sestavy a ještě by měl výkonovou rezervu.
I když do toho někdy přidáš herní grafiku, nebude problém (pokud se nebude jednat o high-end karty)

Jestli chceš přesto lepší zdroj, vem fusion 550. Je tichounký.
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod The Shitman 12. 3. 2011 15:28

Ten zdroj by stačil i kdybys do sestavy přidal výkonnou herní kartu (dejme tomu GTX460/560, případně ekvivalent od konkurence). Sestava s Phenomem X4 a integrovanou grafikou si v zátěži může říct tak o 200W? Že přeháním? Asi ano, ale je lepší to maličko přestřelit.

Na CZC doporučený Corsair ještě neznám a ani nemám prostředky na to, abych si ověřil vlastnosti této nové řady. Pokud někdo měl možnost otestovat, poprosím o SZ. Předem ale říkám, že věta "mam ho tyden v sestave a je dobrej" mne neuspokojí.
The Shitman
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod vlazy 12. 3. 2011 20:12

Děkují za odpovědi ohledně toho zdroje. Asi zůstanu u toho Seasonic Energy Knight SS-400ET 400W OEM.
vlazy
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 12. 3. 2011 20:16

Dobře děláš. Za ty peníze je to moc dobrý zdroj.
The Shitman
Ex-moderátor

Tento příspěvek byl odstraněn.
Dainal Thomas

Předchozí stránka