Zdravím,
7 let jedu na stařičkém notebooku Acer TravelMate 8006 (Pentium M 2.0GHz 1,2GB RAM ATI Mobility RADEON 9700 128MB) no a chtěl bych si polepšit o několik tříd protože doposud jsem byl limitován hardwarem..
Můj návrh:
mám:
Monitor: 23" LCD SAMSUNG F2380 C-PVA
chci pořídit SESTAVU:
Skříň: Fractal Design Define R3 Black Pearl nebo počkat na Fractal Design Define Mini
Zdroj: Seasonic S12II-430 430W Bronze či Enermax ale ten je docela drahý
Deska: ASUS P8H67-M EVO stepping B2 nebo ASUS P8P67-M PRO stepping B2 (to je dilema, záleží jestli zvolím Grafickou kartu či nechám integrovanou v procesoru Intel Core i5-2500, upřednostňuji ASUS desky)
Procesor: Intel Core i5-2500 BOX
Chladič: Gelid Solution Tranquillo
HDD primary: OCZ Vertex 2 Series 60GB
HDD secundary: 1TB (7200ot./min. či 5400ot./min. jaká značka) ???
Operační pamět: Kingston HyperX Blu 4GB (kit 2x 2GB) 1333MHz
DVD mech.: Samsung SH-S223C černá, OEM
Čtečka karet: Apacer USB 2.0 AE700 Black interní vč.xD
Grafická karta: velký ? Hry nehraju. fulHD videa integrovana hravě zvládne, ale zajímalo by mě jestli zvolit na CAD/CAM aplikace (autocad, inventor, ProE, EdgeCAM...) dále Photoshop a grafické editory externí low end grafiku typu Nvidia GT240 či vyšší NVIDIA GTS450 Jak moc si polepším oproti integrované v procesoru?
ALFACOMP košík http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... YD0110KB01
Další požadavek na sestavu:
kvalitní skříň a zdroj
co nejnižší spotřeba a přiblížit se k ULN
sestavu si netroufnu složit sám, takže složit v Alfe nebo CZC, skladají i někde jinde?
Problém:
Dne 31. ledna 2011 oznámila společnost Intel objevení chyby v čipových sadách řady 6 určených pro platfomu LGA 1155 (Intel Sandy Bridge). Zjištěná chyba se týká řadiče (portů) SATA 3 Gb/s, u kterých by se mohl v příštích třech letech vyskytnout problém s funkčností připojených zařízení nebo chyby při přenosu dat, odhadem u 5–15 % případů v závislosti na použití. Porty SATA 6 Gb/s ani řadiče třetích stran tímto nejsou ovlivněny. (Informace vložena 1. února 2011.)
Počkat na desky s opraveným SATA II řadičem nebo klidně objednat desku stepping B2 a využít 2 porty SATA III pro HDD
Prosím tedy o návrhy či případné výtky, děkuji