Stránka 1 z 6

Herni masina do 18000Kc, LN

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 4. 2011 11:11
od hansmol
Dobrej,poradil by někdo jak změnit, nebo poradit vhodnější součástky, do plánované stavby opravdu jen herního PC. Nejsem si jist kombinace AMD(cpu) a nVidie(GK), dříve jsem plánoval osadit sestavu AMD HD6870 (Asus EAH,EAH Dircet CU nebo GB SO). Jinak co se týče plánů do budoucna, dokud sestava bude stíhat neplánuji žádné taktování, ale kdyby bylo třeba, tak aby to bylo možné. Nepožaduji ULTRA low noise, ale řvát to taky nemusí žejó :).
Zatím mám návrženou tuto sestavu - http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_0X35010TUP020WSB0111LA0115ND0113ID0111W701147P010Z3E01

Re: Herní PC do 18k

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 4. 2011 11:24
od skype
viewtopic.php?t=1132453
Kompletně doplň dotaz.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 3N0111P101 ještě mi tam chybí DVI kabel - ten už si vem jakej chceš.

Re: Herní PC do 18k

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 4. 2011 11:24
od dockalacek
Nemáte vyřešené chlazení, sestavíte si to sám? Mechanika je kde?

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 2S01147Q01

Pokud i se sestavením:

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... UD0100BN01

Re: Herni masina do 18000Kc, LN

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 4. 2011 11:33
od hansmol
Jak přesně není vyřešené, sestavím to sám s pomocí kámošů, kteří se ve stavbách vyznají. Mechanika není, nepotřebuji, doma se někde válí stará..

Re: Herní PC do 18k

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 4. 2011 11:37
od The Shitman
Vzal bych sestavu od Skypa tak, jak je, DVI kabel je už jen malý detail a je vážně jedno, jaký vezmeš.

Na rozdíl od tvé sestavy je lépe vyřešené chlazení procesoru + pár dalších věcí, v podstatě už ale jen drobností.

Re: Herni masina do 18000Kc, LN

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 4. 2011 11:39
od skype
Jen bych si pro jistotu někde sehnal prodlužku 4pin napájecího kabelu.

Re: Herni masina do 18000Kc, LN

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 4. 2011 11:42
od karlos00x
neresis chlazeni = nemas tam chladic CPU => nelze ani pomyslet na LN reseni.
nevim ty desky z hlavy, ale neni ta tazatelova navrzena s ohledem na AM3+ ?

Re: Herni masina do 18000Kc, LN

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 4. 2011 11:42
od hansmol
Tak DVI kabel jsem neuváděl, ten se dá vždy sehnat :).. Chladič procesoru jsem plánoval koupit časem, až na něj budou money.. Jinak utáhne ten Arctic Fusion 550 tu sestavu, ikdyž bude časem taktována? A mohl by mi někdo prosím objasnit rozdíl mezi těmi MB? (nechystám jí v dohledné době měnit a rád bych aby byla kvalitni, usb3 nepotřebuji). A nebyla by lepší volba pro ten AMD cpu grafika od AMD (HD 68xx, 69xx) ?

Re: Herni masina do 18000Kc, LN

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 4. 2011 11:58
od The Shitman
Chladič kup hned. Z vlastní zkušenosti vím, že se pak člověku nechce do sestavy sahat a něco předělávat (tři měsíce mám v šuplíku pasivky na grafiku :D )

Fusion utáhne i naplno taktovanou sestavu s prstem v nose. Takovéto sestavy tu stavíme i na 400W Seasonicích a vše jede, jak má. Není to nic, co bychom neměli ověřené jak lidmi tady na fóru, tak i vlastním testováním.

Deska je dostatečně kvalitní, toho se neboj. Opět ji mám (a nejen já) mnohokrát ověřenou. Desku z tvé sestavy bych zachoval jedině v případě, že bys časem chtěl provést upgrade na AMD Bulldozer, což je připravovaná nová generace procesorů AMD.

Na kombinaci výrobce CPU a grafiky vůbec, ale opravdu vůbec nezáleží.

Re: Herni masina do 18000Kc, LN

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 4. 2011 16:14
od Mrak
K té desce, možná by se vyplatilo připlatit na USB3 verzi :) Protože neznamená, že když nepotřebuješ teď, že tomu bude za půl roku pořád stejně :)

Re: Herni masina do 18000Kc, LN

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 4. 2011 15:33
od hansmol
2 Mrak: USB3 neplánuji ani v budoucnu řešit :) mám dost rychlých periferii s USB2.
Tak jsem rozhodnut v těchto komponentách - http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_0X35010Q3N0111P1010TUP020WSB0111LA010Z3E0111W701116S01
Teď jen vybrat vhodnou grafickou kartu do sestavy max. cena 5000kč.. Mohly byste mi poradit jakou zvolit a hlavně proč?

Re: Herni masina do 18000Kc, LN

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 4. 2011 15:47
od dockalacek
Já hlasuju pro drobné úpravy. Ta deska, ta je tam kvůli Bulldozeru? Pokud ano, nechme ji tam. Jinak bych volil asi jinak a rozhodně doporučím výměnu disku. Takže takhle s deskou, která NEUMÍ Bulldozer:

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... VR010IYL01

Tahle UMÍ Bulldozer, ale je dražší:

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... YL010WSB01

A grafika? Geforce GTX560 od Gigabytu.

Re: Herni masina do 18000Kc, LN

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 4. 2011 16:21
od The Shitman
Stále se mi nejvíc líbí Skypova sestava. Pokud by se časem plánoval přechod na zmíněný Bulldozer, tak to chce jinou desku, víc bych ale neměnil.

Deska pro Bulldozer zde: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000000WSB

Re: Herni masina do 18000Kc, LN

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 4. 2011 21:49
od hansmol
Ok.. Plánuji stejně počkat až vypadnou Buldozery z fabriky a na začátek léta, takže se třeba dost změní..
A ještě mám (možná blbý) dotaz, jak souvisí typ paměti DDR (v tomto případě 5) u grafiky a DDR (3) u ramek ? Jde mi o to zda není lepší pořídit grafiku s paměťmi typu DDR3.. (neukamenujte mě pls :D).. zajímalo by mě to, aby sestava byla efektivni (nic nebrzdilo něco jiného, chápu, že vždy bude existovat něco nej"pomalejšího") a zbytečně bych někde "vyhodil prachy"..

Re: Herni masina do 18000Kc, LN

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 4. 2011 21:53
od alfah4ns
RAM a vRAM nesouvisí nijak :)
do RAM se načítají aplikace, se kterýma se pracuje, do vRAM pak grafika, která se má vykreslit.

DDR3 místo gddr5 vram = zpomalení grafiky. Takže to nech tak, je to velice dobrá sestava :)