KineCZek - diky za potvrzeni domnenky, vezmu jednu z tech Logitechu, snad bude slouzit dobre.
K tem HDD, myslel jsem to tak, ze kdyz ma vic pohyblivejch soucastek, jestli ty 1 TB disky nejsou treba vyhlasene svoji poruchovosti, precejen to az tak nesleduju.

A posledni vec, kterou je potreba zaridit je ten monitor.
Jiz jsem psal, ze to je urceno i pro starsi generaci uzivatelu, cili radi bysme zachovali roztec bodu na "rozumne" hranici, cili kolem 0,28 mm a vice.
Protoze se k teto hranici blizi Full HD rozliseni az na 24'' (coz je na ten stul stejne asi moce velke), patrame ve vodach 22'' s rozlisenim 1680 na 1050. Je skoda, ze 22ky s vyssim rozlisenim jsou levnejsi, ale to je holt dan za to, ze budou snad vsichni uzivatele spokojeni a nebudou muset mzourat a nebudou bolet oci.
Sam mam doma IPS a jsem s nim spokojenej az na pudu, ale jelikoz cenovy limit je nastaven nizko a na monitor bude hledeno vyhradne zepredu, budou se muset spokojit s TN matici. Protoze sam TN panel nemam a vsude ctu, ze specifikace a hodnoty jsou vycucane z prstu, aby se to vyrobci hodilo do kramu, muzete nam s tim pomoct? Treba dyn. kontrast a jas, moc nevim, jake jsou sibenicni hodnoty a o kolik % jsou v realu vyssi/nizsi nez udavane vyrobcem. Grafiku na tom nikdo delat nebude, ale neradi bysme vylozene sahli vedle. Verim, ze (kor u TN) rychlost prekreslovani je uz ok i u nejlevnejsich modelu a ze duchove na LCD jsou davnou minulosti.

Co treba
Asus VW224T nebo
Acer V223WEObd?