Stránka 5 z 5

Re: PC + monitor, bez OS - net, office, semtam hra /15 tis. Kč

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 4. 2012 17:01
od mmmjack
A tak ta rozteč když je malá, nešlo by to vyřešit změnou rozlišení? (na nižší?)
Pak taky přeci písmo se v systému a např. inet prohlížeč dá zvětšit, myslím si že ikdyby to bylo fullHD tak se systém dá nastavit tak, aby to vše bylo čitelné.

Re: PC + monitor, bez OS - net, office, semtam hra /15 tis. Kč

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 4. 2012 17:04
od KineCZek
Nenativni rozliseni na LCD? Interpolace? Pro nekoho, kdo hur vidi, jde o spolehlivou cestu. Ale bohuzel leda do hrobu. (!)

Re: PC + monitor, bez OS - net, office, semtam hra /15 tis. Kč

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 4. 2012 17:41
od mmmjack
Ouch :) teds me dostal, nojo ja uz 3 roky "bohuzel" cumim do 15" ntb, tak ale dik Kine, alespon jsi mne vyvedl ze spatne myslenky.

Re: PC + monitor, bez OS - net, office, semtam hra /15 tis. Kč

Odeslat příspěvekNapsal: 3. 4. 2012 17:50
od KineCZek
Ne, vazne. Nenativni rozliseni neni moc dobrou cestou. Leda treba na 30% LCD mit 1280x800, namisto 2560x1600. Ale na fullHD panelu bys musel mit 960x540, coz by asi moc pouzitelne nebylo.

Takze pokud je takova moznost, ma rada je interpolaci se vyhnout.

Re: PC + monitor, bez OS - net, office, semtam hra /15 tis. Kč

Odeslat příspěvekNapsal: 4. 4. 2012 20:27
od PepiQ
Radi by provozovali to LCD v nativnim rozliseni, viz KineCZkovy poznámky výše. :) A neustale zoomovani v prohlizeci a dokumentech je... omezujici, ideal bude neco s nizsim rozlisenim na vetsi plose, aby byla potreba zoomu co nejmensi.

O 20'' jsme taky uvazovali, konkretne do ceny 3000 Kc s Dph nas zaujal treba HP Compaq LE2002x.

Re: PC + monitor, bez OS - net, office, semtam hra /15 tis. Kč

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 4. 2012 21:44
od KineCZek
To nevypada na zlou volbu. 22" LEDove Fujitsu je ale lepsi.

POZNAMKA: Tak jako tak budes muset dokoupit DVI kabel. (!!!)

Re: PC + monitor, bez OS - net, office, semtam hra /15 tis. Kč

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 4. 2012 23:23
od PepiQ
KineCZek - snad mas pravdu. :) Na ten kabel jsem zvedavej, karta ma DVI vystup, monitor ma D-SUB a DVI, takze propojeni bude pres DVI - na Alze pisou, ze soucasti baleni by mel byt i alespon jeden zobrazovaci kabel, kdyby to byl DVI, bylo by to super, ale hadam, ze tam vyrobci hazou spis jen analog?

Kdyby bylo treba, da se u toho DVI kabelu udelat chyba? Kdybych chtel propojit Gigabyte Radeon HD 6770 1GB DDR5 GV-R677SL-1GD s tim HP Compaq LE2002x, tak se mam pidit po DVI-D dual-link, 1,5 m, stineny, cerna barva, nemuzu udelat chybu... dival jsem se a v jednom kosi jsi doporucoval tenhle kabel, stoji 150 Kc, coz by bylo ok, ale totozne provedeni (dual-link), 1,5 m v cerne barve v nabidce nevidim. :hm

Staci jim max 2m, urcite cerny kabel, s ohledem na pripadne vetsi monitor asi ten duallink, bude ok tenhle:
kabel 1
nebo
kabel 2 (u nej je hlasovani 2 z 5 hvezd, tak mozna ma nekdo negativni zkusenost)
?
Nerad bych degradoval kvalitu zobrazeni nejakym spatnym no-name kabelem. :)

Re: PC + monitor, bez OS - net, office, semtam hra /15 tis. Kč

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 4. 2012 00:06
od KineCZek
Kabel bude DSub, ver mi. Chyba se udelat da, muze koupit prodluzovaci, misto propojovaciho. Ty chces PROPOJOVACI.

Dual Link kabel je potreba az pro rozliseni vyssi, nez 1920x1200. Prave 1920x1200 je limitnim rozlisenim jedno(single)linkoveho kabelu. Tzn, TObe staci single link.

Jeden z tech kabelu mas prave jen prodluzovacku, ale jeji pomoci nic nepropojis.

Ppis u CZC uvadi "dual link" ale pak "maximalne 1920x1080" ... coz si primo rozporuje. Ale na CZC nemivali nikdy popisky v poradku, takze mne to neudivuje. Na 99% (i podle ceny) jde o single link kabel.

Re: PC + monitor, bez OS - net, office, semtam hra /15 tis. Kč

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 4. 2012 08:58
od PepiQ
Smarja, hlavne, ze sem si ty slovicka "propojovaci" hlidal. ;-) No chybicka se vloudila, uz sem byl unavenej a nakonec sem se prehlidl, pardon...

Diky za odezvu, jdu objednavat, tak uvidim, jestli budu jeste v necem tapat. Prozatim dekuji! :-)