Kancelarske PC, neULN, 20.000,-

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Pravidla sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1132453
FAQ sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1131824
Doporučené sestavy: viewtopic.php?t=1131316&all=1

!!! Čtěte, než se zeptáte !!! Respektujte, nebo budou vaše vlákna zamykána !!!

Odeslat příspěvekod Matysek 7. 9. 2012 13:33

Zni to jako AutoCont/Comfor.

Tefil jsem se?
http://goo.gl/eBrSu
Mozna by nebylo naskodu "kamarada" proplesknout za to, ze Ti tam nechal box chadic a neprihodil ani Akasa AK-968.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hlava 7. 9. 2012 14:10

Samostatná grafika nemá pro 2D CAD jakýkoli smysl.
Sám dělám ve 2560x1440 na integrované HD4000 v procesoru a není s tím sebemenší problém. A to dělám i s externími referencemi od stavařů v desítkách MB.

23469 CRUCIAL M4 128GB 1 2 560,-
26999 Gigabyte GA-H77M-D3H (rev.1.0) 1 1 850,-
27357 Intel Core i5-3570K BOX 1 5 320,-
18677 Kingston HyperX XMP Genesis 16GB (kit 4x 4GB) 1600MHz 1 2 174,-
58900 Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64bit OEM SP1 1 2 469,-
Cena celkem za množství 14 373,-

Zbývá 5000,- na libovolnou skříň + zdroj + datový disk + klávesnice + myš, což se v pohodě dá.
Pokud posčítám tyto komponenty z předchozího příspěvku, tak je to 4250,- dohromady.
Celá sestava za 18623,-
O tisícovku levnější, dvojnásobná paměť, SSD na systém, silnější CPU.
Za tu tisícovku rozdílu si můžeš dovybrat třeba nějakej hezkej chladič.

"K" verze procesoru je tam ne kvůli taktování, ale kvůli výkonnější integrované HD4000.
Hlava
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 7. 9. 2012 14:55

Aha. No on dostane alespon o fous lepsi desku, nahradni dil po dobu tri let druhy den a zasoby drzi 5 let. I tak by uz vysla lepe P3000, ktera je alespon podporovana primo. Jen si proste vymeni chladic, kdyz bude chtit a prida SSD.
Maly bonus bude v tom, ze tam alespon vedi co delaji a necpou na IvyBridge 1.65V pameti.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Hlava 7. 9. 2012 15:04

Aha, no tak si tam dá jakékoli jiné paměti na 1.5V o +/-100 Kč dražší nebo levnější ...

Lepší nebo horší deska je z uživatelského hlediska IMHO úplně jedno. Osobně mám třeba Maximus V Gene a nevidím v čem by měla být díky tomu práce produktivnější než třeba s Gigabyte, kterou jsem měl před tím.
Hlava
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 7. 9. 2012 16:11

Jeden zelenej tu ma takovej krasnej sign "Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem".

Co ma spolecneho Maximus cokoliv s produktivitou? Jsou to protiklady.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod The Shitman 7. 9. 2012 17:39

Skládačka by se dala za 20.999Kč. Krásná to cena. :D
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... LG011MW101

Osobně bych se ale přikláněl k Matýskovu návrhu - značková sestava s NBD + SSD a možná i chladič CPU zvlášť a doma doplnit.
The Shitman
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Matysek 7. 9. 2012 19:12

Zatim nic nenavrhuji, protoze cekam na odpoved on-site/servis/skladacka a reagoval jsem pouze na fakt, ze jsem poznal vyrobek z dilny ATComp s jejich typem servisu a zejmena to, ze tam zustal box heatsink. Druhotne jsem narazel na fakt, ze nez nejakou silenost, to uz radeji ATC, kde je preci jen servis a vedi co delaji. Desku to ma slusnou, jak do vybavy, reseni (kaskada), tak i do funkci (TPM, LAN), tedy takovy small group stroj. Tedy neskladat nejakou silenost, argumentovat K cpu kvuli VGA, kdyz za stejne penize by slo poridit Xeon (mimochodem vykonejsi cpu a Pckove VGA jsou primo supportovane CAD). Thats all folks

Servis ma tu vyhodu, ze clovek neztrati cas a finance, protoze kdyz se rozbije deska a shop rekne, ze uz neprodavame ... mas smulu a nikoho nezajima, ze mas OEM Windows7 a OEM Office. je to par dni, co se mi to stalo s VGA, uz ji neprodavaji (karta prisla na trh v unoru) a vratili penize. Ze zvedavosti jsem nakoukl, jestli jeste prodavaji desku Asus P8P67 WS Revolution, neprodavaji a kdyby se rozbila, tak prijde OEM Office 2010 + Win7 Ultimate akorat do kose. Potesujici vyhlidky pro aktualniho majitele a proto jsem se pustil "setriciho navrhu" v navrhu z eshopu.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fannis 16. 9. 2012 20:47

Omlouvam se, ale doufam ze je to jeste zive,

zde jsem vytvoril skladacku:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 0001159K01

grafiku quadro jsem vynechl myslim, ze na vykresy, ktere se budou vytvaret by mohla stacit tato.

diky za kontrolu.
jinak dekuji vsem za navrhy, necham si poradi ci uplne zmenit komponenty :-)
fannis
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 16. 9. 2012 20:57

alfah4ns píše:Na acad2007 a pouze 2d vykresy klidne integrovany intel. Naopak hodi se ssd, acad je cim dale vetsi, tezkopadnejsi, ... Nove verze klidne startuji dele, nez plno 3d Cad jako proe, catia,...

Acad je jinak bezproblemovy, pac umoznuje pouzivat k vykreslovani jak opengl tak directx.


Hlava píše:Samostatná grafika nemá pro 2D CAD jakýkoli smysl.
Sám dělám ve 2560x1440 na integrované HD4000 v procesoru a není s tím sebemenší problém. A to dělám i s externími referencemi od stavařů v desítkách MB.
.
alfah4ns
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fannis 17. 9. 2012 20:08

Rad bych postavil pocitac i do budoucna a kdyz vidim jak vyvoje grafickych programu jde milovymi kroky dopredu nechci zustat jen u integrovane. Jinak ten pocitac by mel byt vycefunkcni, jak pisu na zacatku davam na cad 20% takze spis PC na vse co je a bude... :-)
fannis
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 17. 9. 2012 20:10

až ji budeš potřebovat, přidáš ji. Je fakt kravina cpát tam grafiku teď, jen aby tam byla. Za rok budou zase jiné, lepší, méně žravé.
Jo a ten CAD je asi tak nejnáročnější z toho, co jsi uvedl...
.
alfah4ns
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod fannis 17. 9. 2012 21:08

a doporucil by jsi nejakou desku?
fannis
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 18. 9. 2012 02:16

Chces-li stabilni pojeti, zvaz Intel board, ale preci jen ATC/HP/Dell ma pro Tebe smysl. Opravdu to chces skladat, kdyz to ma vydrzet?
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Denkez 18. 9. 2012 13:44

fannis: Na CAD 22" monitor? Pod 24" bych nešel, např.: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 23B1QU12B7
Pokud na nějakou otázku neznáme odpověď, ještě neznamená, že tato odpověď neexistuje.
Denkez
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 9. 2012 15:18

Ono je naprosto jedno, jakou ma 16:9 nudle uhlopricku, kdyz ma fullHD rozliseni. Mezi 22" a 24" zase takovy rozdil neni.

24" ano, ale se 16:10. Takovy panel by jiste mel nejaky prinos v podobe vetsi pracovni plochy. Velikost pracovni plochy udava rozliseni, nikoliv uhlopricka!!

Bohuzel 1920x1200 sice BYVALO kdysi u 24" standardem, ale tomu je jiz par let. Dnesni 24" jsou 1080, az na vyjimky. A za ty vyjimky si vyrobci nechavaji krvave zaplatit, vice viz: VYBER 16:10 LCD na Alfe.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

PC sestavy hracum i profesionalum na miru - nyni nove i na Facebooku. (KineCZek Work)
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků