herne PC, cca 27000

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Python.p 23. 9. 2014 17:10

Asi to bude vono, já si furt říkal čím to je :( :lol:
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod misko256 23. 9. 2014 19:04

Navrhy vyzeraju velmi dobre, dakujem mockrat.

Mate skusenosti s posielanim tovaru alfacomp alebo czc na slovensko?

Resp. vedeli by ste mi navrhnut inu skrinu/ventilatory ako silentiumpc? Nikde som ich v slovenskych e-shopoch nenasiel, jedine na epicome, ktory nema 970 kartu vobec v sortimente(alebo som ju nenasiel). Alebo sa kvoli tomu oplati kupovat z dvoch e-shopov?

Inak vas odhad za aky cas by mohli dojst slovenskej alze tie graficke karty? Nemaju ju skladom nikde na slovenskych e-shopoch, vsade predobjednanie/na dotaz.
Mimochodom, aky je rozdiel medzi ASUS STRIX... a povedzme tou GIGABYTE? tusim ze v chladici, nieco konkretnejsie?

a Seasonic SSP-450RT 450W vs Corsair Bronze 500W CX?
Asi to bude jedno ci?

Dakujem moc
misko256
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 23. 9. 2014 19:18

Jestli vaše pošta funguje jak ta naše tak bych na posílalní rovnou zapomněl....

U Brutusu je výhoda že dodávané ventlátory jsou fajn :)

Ohledně GK těžko říct.... Ale čekal bych brzy
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod KineCZek 23. 9. 2014 19:31

Posilani ... no, jako oni to dovezou, ze jo. Ale v jakem stavu... ;) Pokud budes stavet doma, tak kup klidne. Pokud chces PC hotovy postaveny, asi bych to neriskoval.

Jinak skrin ... tak jasne, treba Zalman Z3 + 2ks ventilatoru do nej, treba 2ks Arctic F12 PWM. Ale vyjde to o docela doooost Eur navic - v podstate za nic. ;)

Graficke karty? Do konce tydne bych rekl? Ale odhaduji, takze ...

Osobne, pokud chces na zdroji priplacet, tak Corsair CS, Corsair RM. Seasonic je 100% hlucnejsi, plus OEM verze nejsou zrovna extra osazene.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod cernakus 23. 9. 2014 19:38

Kde bydlis?
SilentiumPC skrine muzes nahradit v podstate cimkoliv, ale nutno si pohlidat ventilatory. Na SPC skrinich je fajn vysoky pocet zephyru, coz jsou za svou cenu vyborne ventilatory.

Pri pohlidani si delky gtx970 si lze dovolit prakticky i Zalman Z1, ovsem jeho vetraky jsou casto otresne. Zajimava alternativa je pak Artic Cooling T11 s na svou velikost a cenu vysokym chladicim i tichym provozem, ale SPC skrine jsou dnes zajimavejsi za maly priplatek.

V kazdem pripade cekej. Nic ti neutece, ceny spise klesnou. Nvidia ma urcite mnozstvi nOvci, ktere jsou ted v deliriu z gtx9xx a proto je tato generace vyzrana. Ale za mesic bude dostupno a snad i levno. Rozhodne nehrozi situace AMD z lonska, kdy Aovce ihned nahradili tezici a karty byly nedostupne prakticky do Vanoc.

As zdroj:
K netaktovacim cpu obvykle navrhuji CSka, kvuli spolecne 12V. Ale s ohleden na napjaty rozpocet a fakt, ze gtx970 nema obvykly 3 nasobek spotreby cpu, ale jen dvojnasobek, je ssp-x50rt fajn. Nesouhlasim s tim osazenim, ssp ma lepsi osazeni nez cs co se tyce kondiku. Proto ma i lepsi prubehy zvlneni. Ucinnost je pak stejna, polovodicove osazeni a build kvalita je totiz poeobna. Co se tyce hlucnosti - tam ma CS a vyssi navrch, zejmena v zatezi.
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 23. 9. 2014 19:55

C: Nedostupne byly nektere modely snad az do jara. A tezebnich karet je na Aukru plno jeste dodnes.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod cernakus 23. 9. 2014 20:01

Jo, na MSI gaming se cekalo dlooouho do jara. Bylo to zly. Jo kdyby AMD melo vlastni tovarny s volnou kapacitou, tak je dnes druhym Apple (melo by hodne moc volnych toaletacku) a mozna by nahradce Buldiku byly 2015 a ne 2016 a trochu by se to na trhu cpu hnulo.
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod BLIzZard--cz 23. 9. 2014 20:04

To je pravda. Já na R9 280X čekal tak dlouho, až jsem nakonec koupil těžebku dlouho po Vánocích a po mánii..
AMD RYZEN 7 9800X3D | ASUS ROG B650E-F | GIGABYTE RTX 4080 EAGLE OC 16GB @ 2820/23400MHz | Kingston FURY 64GB @ 6000MHz, CL30 | KC3000 | Corsair HX1000 | be quiet! PB 500 FX | OLED 240 Hz QHD 27 LG Display
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s
BLIzZard--cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 23. 9. 2014 20:05

Poznamka na okraj: Z toho, co psal Cernakus, plyne pouceni, ze i kazdy nVidiot a intelista by si mel uvedomit, ze AMD nemit ... ;)

Bliz: Ale cekani se vyplatilo, kdyz jsi chytil dobry OC kousek za fajn cenu.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod BLIzZard--cz 23. 9. 2014 20:14

Vyplatilo. Sice do měsíce odešel 1 ventilátor, ale nahradil jsem ho F12 PWM a jsem vysmátý :-)). S tím dobrým OC je to velký výkon nahoru.

280X.jpg

ale už jsme asi dost OT :-))
AMD RYZEN 7 9800X3D | ASUS ROG B650E-F | GIGABYTE RTX 4080 EAGLE OC 16GB @ 2820/23400MHz | Kingston FURY 64GB @ 6000MHz, CL30 | KC3000 | Corsair HX1000 | be quiet! PB 500 FX | OLED 240 Hz QHD 27 LG Display
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s
BLIzZard--cz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 23. 9. 2014 20:16

Nahrad i ten druhy a ten dekl sundej, budes imo jeste vysmatejsi. Mas redukci, nebo bastl, aby byla F12 rizena kartou, nebo to ridis deskou pres SF (ten uz Ti ted pojede), nebo jinou app?

BTW: OT nekdy neni na skodu, kdyz je konstruktivni...
BT2W: Az bude zaruka pred koncem, muzes zkusit reklamaci, ze nejede vetrak. Mohli by ji uznat a pokud soucasne nebude ten stejny fan, nebo cely cooler, nebo cela karta k dispozici, pripadne pokud nestihnou CR > Cina > CR do 30 dnu ... ;)

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod misko256 23. 9. 2014 20:22

V nitre.
Rozdiel v cene zdrojov je 3 eura... A predpokladam ze rozdiel v hlucnosti popri zbytku PC nepoznam. Rozdiel v kvalite na mna posobi tak, ze skor mi ho zabije blesk alebo nekupim dobry kus ako by som ho mal zbadat :D

Idem teraz na par dni prec a chcel som to mat v idealnom pripade pondelok doma.. ale praca chvatna malo platna (:

Dakujem velmi pekne, myslim ze mi je vsetko jasne, ked tak sa este pochvalim ako a ci sa mi ho podarilo zlozit :D

PS este ma napadlo.. trosku sa hram s programovanim, pripadne to pojdem studovat na VS, ako by sa darilo tomu i5 4460 vo virtualizacii? Myslim tym napr. linux pusteny vo vmware player. Teraz to je len mimochodom, toto je herny stroj a hernym zostane, toto budem riesit potom.

EDiT: mne OT nevadi, ja som uz vyrieseny, mozno sa nieco pekne dozviem, a tie 2 minutky kym sa prehrabem k relevantnym prispevkom mi nevadia
Naposledy upravil misko256 dne 23. 9. 2014 20:25, celkově upraveno 1
misko256
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 23. 9. 2014 20:23

Ma jak VT-x, tak VT-d, takze velice dobre.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Předchozí stránka