Pracovní PC, 20K, LN

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod martinvorisek 28. 12. 2014 21:08

Zdravím, po letech práce na ntb se chci přesunout zpět k pracovnímu stolu a dát si dohromady PC sestavu.

POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI - LN, nepředpokládám, že by měla být sestava hlučná, protože na ní hry hrát nebudu, navíc bych uvítal tišší sestavu z důvodu občasné práce v noci.

UCEL PORIZENI SESTAVY - 90% práce - vše kolem tradingu (burzovní obchodování), SW Sierra Chart a Trader Workstation (běží na Java), na to navazuje práce s excelem (kde bude hodně výpočtů, grafů a analýz - soubory 20MB+), který bude vždy spuštěný se SW na obchodování. 10% internetový prohlížeč, příležitostně dokumenty a filmy.

FINANCNI LIMIT - 20.000,- Kč včetně DPH

OPERACNI SYSTEM - mám vlastní, WIN 8.1

SESTAVITE SI PC SAMI? Ano

BUDETE TAKTOVAT? Nepředpokládám, bude záviset na výběru procesoru, chci se rozhodnout mezi i5 a i7.

MONITOR + JEHO ROZLISENI? Monitor mám vlastní http://www.czc.cz/aoc-e2461fwh-led-moni ... 24/produkt

KUPUJETE I PERIFERIE, NEBO JEN HOLOU SKRIN? Potřebuji jen skříň, zbytek mám.
martinvorisek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod milsimr 28. 12. 2014 21:30

Viděl bych to zhruba takto: http://www.czc.cz/83mp7oo84eji2b2cvcbietaj3f/seznam
- 3x F14 místo původních Silent R2 series dodávaných se skříní, zapojené na lokální manuální řízení otáček (tří polohový přepínač přímo na skříni)
- grafika integrovaná v procesoru
- otázka, jestli je potřeba plotnový disk (např. na ty filmy), nebo jestli se vystačí se systémovým SSD.. návrh je koncipován pro druhou možnost, v případě nutnosti plotnového disku by jsme asi museli překopat sestavu na B85 PC Mate + i5 4570 tray, která je "taktovatelná" (de facto je to jen vynucení max. boost frekvence) na 4x 3,7 GHz (i5 4690K jde taktovat mnohem výš) a z ušetřených financí koupit právě tu plotnu (nicméně finančně by to celé vyšlo pravděpodobně levněji).
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 28. 12. 2014 21:42

Neni to uplne LN, ale je to sympaticky ne-az-tak-velka skrin s velmi vykonnymi vnitrnostmi ... rekneme 4x 4,5GHz. Podpora Speedfan zarucena => bude to ve finale (pokud si to budes umet odladit) jeste tissi, nez kolegova varianta, ktera by si se SF nerozumela. Precijen F14 na 5V jedou, ale dovedou jet i niz. ;)

CSko je tiche obstojne, plotna prijde na silentbloky primo do skrine. Lze doplnit Himuro a vzit RM450, to by bylo jeste tissi.

20.798,- Kc ... vcetne 1TB plotny.
Naposledy upravil KineCZek dne 29. 12. 2014 18:39, celkově upraveno 1
Důvod: oprava kosiku
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod martinvorisek 29. 12. 2014 18:27

Děkuji za oba návrhy.

Prošel jsem si komponenty a rozhodl jsem se pro tu druhou variantu (KineCZek), můj favorit byl právě tenhle procesor, k tomu 8GB RAM a 120GB SSD, plotnový HDD (zatím) dávat nebudu, možná přijde časem, uvidím, zatím ho nepotřebuji.

Myslím, že za ty peníze mi to splní přesně to, co očekávám, jen mám 2 otázky:

1) Základní deska - v zásadě mi nejde o ušetření peněz, ale mám si lámat hlavu, že je v názvu GAMING (= pro mě zbytečné), nebo se jedná jen o marketingový název?

2) Všiml jsem si, že jsou v návrhu 2 chladiče CPU, tak který z nich vzít?

Děkuji
martinvorisek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 29. 12. 2014 18:40

1) Jde o ciste marketingovou vec, ktera sama casem vymizi. Neco jako sveho casu "ultrabug". Kvalitni mATX NEgaming desku dnes NEkoupis. :(

2) Kosik byl opraven, diky za upozorneni.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN