Stránka 1 z 2

CAD, Rhino+Vray, Photoshop, Revit; cca 30k; Classic

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 9. 2016 10:36
od looplo
Ahoj, potřeboval bych poradit s novou sestavou.
Pracuji hlavně v Autocadu, Revitu, Rhinu (renderování pomocí Vray), Photoshop atd. Hrát budu spíše výjmečně.
Zatím mě to neživí, budu to používat převážně na práci do školy - architektura. Proto bych se rád držel cenou kolem těch 30k (co jsem zkoušel dávat něco dohromady, tak to bude asi pár tisíc přes...)
Speciální požadavek na odhlučnění asi nemám. Samozřejmě budu rád, když bude PC co nejtišší, ale myslim, že mi bude stačit "classic".
Počítač si nechám složit v czc.
Taktovat nebudu.
Monitor nechci zahrnout do návrhu sestavy. Budu pracovat na mém současném FullHD monitoru. Stejně tak využiju i ostatní současné periferie.
Operační systém Win 10 (prosím zahrnout do sestavy).

Tady jsem se pokusil dát něco dohromady. Budu rád, za každé doporučení a radu. PC si skládám poprvé.

Předem moc děkuji za odpovědi a komentáře.

Re: CAD, Rhino+Vray, Photoshop, Revit; cca 30k; Classic

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 9. 2016 11:57
od cernakus
Jako není to vyloženě špatné, ale

1) na co W10 pro? Kvůli RAM limitu?
2) OS samotný můžeš získa skrze kriplupgreade v ceně od 0-300Kč, záleží, kde získáš W7 klíč.
3) Nevím na který konkrétní program potřebuješ GPGPU, ale Maxwell (tedy i Pascal) je pro GPGPU už prakticky bezvýznamný, ve zmíněných programech nepřinese žádný významný užitek oproti iGPU. Vray už lépe jede na OpenCL než CUDA a ve kterém taková jetá R9 280(X) za 3 tisíce rozšlape prakticky libovolnou moderní herní grafiku na prach. Pokud by to musela být grafika nová, uvažoval bych spíše o co nejlevnější RX470 a nebo nějaké levnější profigrafice (ovšem s tímto rozpočtem...). Ale jak už jsem řekl, v daných programech je prakticky nadbytečná a postačí grafika v CPU.

osobně bych ti to doporučil modifikovat tímto směrem
https://www.czc.cz/9ellloo160gnqbnvgq4atid626/seznam

pokud budeš chtít dGPU
pak by šlo uvažovat o xeon e3-1231V3 (pokud ovšem není opce na 64GB RAM).

Re: CAD, Rhino+Vray, Photoshop, Revit; cca 30k; Classic

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 9. 2016 19:53
od looplo
Děkuji za odpověď.

K tomu OS... RAM limit důvodem určitě nebyl, na ten se myslím nedostanu (deska podporuje 64GB max... myslím). Spíš mi asi šlo o další funkce a to, že s Pro verzí mám snad větší kontrolu nad updatem systému. Pravda je, že se v tom zas tak moc neorientuji a dost možná jedu jen ze setrvačnosti, že jsem vždy měl "Pro" verzi a nic mi nechybělo. Taky na notebooku mam Pro, tak se toho nějak (možná příliš bezmyšlenkovitě) držím.
Žádná metoda "kriplupgradu" mi známa není, proto mám v seznamu krabicovou verzi.
A k té grafice... Kromě (velmi) občasného hraní ji více využiju snad jen na realtime render a některé akcelerované funkce v jednotlivých programech. Bohužel se v tom moc nevyznám a neznám ani moc lidí, co by s tím měli nějaké konkrétní zkušenosti. Nepoznám, jaká karta je na to vhodnější a po čem se koukat. Takže jestli s tím máš zkušenosti ty, tak si nechám poradit. Já jen usoudil, že nějakou profi kartu jako Quadro plně nevyužiju, abych se jí snažil za každou cenu narvat do mého rozpočtu. A když jsem váhal, jestli nVidia, nebo AMD, tak jsem spíš narazil na to, že se doporučovala nVidia, jako ta, která má lepší podporu.

Re: CAD, Rhino+Vray, Photoshop, Revit; cca 30k; Classic

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 9. 2016 20:36
od KineCZek
Windows bych volil klasicky "desitky" v Home FPP verzi za ~2800,- Kc. Bez problemu prenositelna licence, bez starosti of legalnost ci o moralni stranku veci.

Sestavu bych, zvlaste pokud NEHRAJES HRY, zkusil bez graficke karty. Stavel bych na Xeonu s integrovanym grafickym jadrem. V pripade potreby bych se posleze poohledl spise po starsim, lehce jetem Quadru.

Take sestaveni bych resil jinak. Pracovni stroj bych brigadnikum z CZC do pracek nesveril, protoze by to dopadlo takhle:

Obrázek

Pricemz otvora pro cablemanagement ve skrini jsou...

Re: CAD, Rhino+Vray, Photoshop, Revit; cca 30k; Classic

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 9. 2016 11:45
od looplo
Dík za návrh.
Asi to vyzkouším na té integrované grafice a pak kdyžtak dokoupím dedikovanou.
Hledal jsem něco k těm kartám a podpoře pro Rhino a našel jsem tohle:

"Rhino 5 requires OpenGL version 2.0 and Shader version 1.2"
- http://wiki.mcneel.com/rhino/rhino5videocards

a taky tohle:

"AMD Radeon graphics cards are not recommended":
AMD Radeon HD cards are problematic for Rhino 5. They were intended for DirectX graphics only. Video drivers from AMD for the Radeon cards after December 2013 cause strange artifacts in shaded display modes when anti-aliasing is enabled.
Note: As of late June 2016, AMD added two applications to their Radeon driver bundle called Raptr and PlaysTV. They are automatically installed with driver updates. An included dll causes Rhino 5 to randomly crash after a few minutes. The fix is to uninstall these two applications using the Control Panel tools. This will also remove the dll file causing the crash.
- http://wiki.mcneel.com/rhino/rhino5videocards


V čem pro mě bude lepší Xeon než i7? Je to kvůli té certifikaci grafiky (P530) na CAD a adobe programy oproti 530? Není ale zase schopná ta integrovaná grafika i7čky zvýšit takt při zátěži?

Re: CAD, Rhino+Vray, Photoshop, Revit; cca 30k; Classic

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 9. 2016 11:53
od KineCZek
Je to kvuli te certifikaci. Takt se Ti hodi max na "hry" ... ale integrovana grafika na hry neni tak jako tak, to se neda.

Re: CAD, Rhino+Vray, Photoshop, Revit; cca 30k; Classic

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 9. 2016 12:59
od divotvorca
zdravim - taky maly offtopic... pisal si ze integrovana gk by na CAD postacovala...
chcel by som sa opytat - na bezny CAD (stavbarcina 2D) by potom mohol byt NUC od Intelu funkcnym riesenim ci?

napr: https://www.alza.sk/intel-nuc-6i5syk-d4021400.htm?o=4 - doplnit RAM, SSD..

viem ze celkove riesenie by nebolo lacnejsie ako PC.. ale bolo by to realne?

Re: CAD, Rhino+Vray, Photoshop, Revit; cca 30k; Classic

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 9. 2016 13:07
od Kaulik
ntb komponenty ≠ "plnotučné" PC komponenty.. viz procesor použitý v "NUC" :pozor

Re: CAD, Rhino+Vray, Photoshop, Revit; cca 30k; Classic

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 9. 2016 13:15
od divotvorca
aha..ten rozdiel mi usiel..
dakujem

Re: CAD, Rhino+Vray, Photoshop, Revit; cca 30k; Classic

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 9. 2016 20:33
od looplo
Tak jsem upravil ten seznam (xeon, bez dedikované karty...)

Mohl bych poprosit ještě o komentář ke zbytku?
Jaký zvolit zdroj, aby zvládal i případné přidání GK?
Také základní desku moc nevím podle čeho vybírat :/
Disky jsou ok, nebo radši vsadit na jiné výrobce?

Re: CAD, Rhino+Vray, Photoshop, Revit; cca 30k; Classic

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 9. 2016 20:49
od KineCZek
Ja Ti na to zitra mrknu. Dneska jsem prosil kluky o zalistovani nejakych desek, treba z toho zitra bude kosik. Dnes uz nemam silu. :))

Re: CAD, Rhino+Vray, Photoshop, Revit; cca 30k; Classic

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 9. 2016 01:37
od Python.p
Zatím bych šel cestou s i7k, ona ti ta frekvnce při práci udělá větší rozdíl jak při renderu. Jakože pracovat budeš asi víc pracovat jak renderovat.

Je 31 062,- Kč už moc ?

Potom je tu ještě možnost GB-X170-WS-ECC + E3-12xx V5 a ECC RAM. Záleží jak moc chceš jít přes limit, nebo jak moc renderuješ. Cenově to může vyjít +/- stejně.

Kvalitní a výkonný SSD, zdroj který zvládne GK.

Tvůj výběr, no, není dobrý a fungovat nebude. Xeon v B150 desce fungovat nebude. SSD je na nic. Zdroj není dobrý.

Re: CAD, Rhino+Vray, Photoshop, Revit; cca 30k; Classic

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 9. 2016 08:49
od KineCZek
31.038,- Kc s diskem 2TB ... nebo v kompletnim LOW NOISE provedeni s 1TB diskem za 30.509,- Kc

SSD Samsung 950PRO je skvela zalezitost, dokud jej netyras nekolika virtualy, nebo databazi. Ani jedno u Tebe nepredpokaldam - a ani kdyby na to prislo, neni treba se disku bat. Jen by se mu muselo dodelat chlazeni. Ja sam mam jeho 512GB variantu ve vlastnim stroji a nekolika desitkam dalsich lidi jsem jej nasadil. I na ty virtualy, s dodelanym chlazenim. Vsude spokojenost.

Zdroj je semipasivni s desetiletou zarukou, chlazeni kompletne LN. Jediny rozdil je ten disk, budto uprednostnime vetsi a rychlejsi, nebo tissi. (Lze urcite osadit i 2TB tichy, klidne i 4TB tichy, je to pouze o penezich.)

Re: CAD, Rhino+Vray, Photoshop, Revit; cca 30k; Classic

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 9. 2016 09:21
od looplo
Děkuju za návrhy.
Bohužel jsem nevěděl, že na Xeon budu potřebovat jiný chipset :D A koukám, že ty základní desky jsou pěkně drahé a je jich malá nabídka :/ (alespoň na czc). Je to se mnou asi dost složitý...
Jít přes těch 30k (bez OS), když pořád nevím, jestli nebudu potřebovat dokoupit GK, se mi moc nechce. Takže bych se asi vrátil k variantě i7+GK? :-[
Hluk asi vážně tolik neřeším - když si otevřu okno ven, tak už je jedno, co se točí v tý bedně :D Fractal sice pěkný, ale spíš než ty dvířka a prosklená bočnice se mi hodí to, že tam narvu tu čtečku karet a mechaniku, ke kterým se snadno dostanu.

Re: CAD, Rhino+Vray, Photoshop, Revit; cca 30k; Classic

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 9. 2016 09:28
od Python.p
Bez GK: 31 412,- Kč
Pokud budeš brát na CZC, tak tam mají verzi bez okna :)

Pokud jde o každou korunu vem Fractal 2300, ale podle mě je to škoda. Skříň je věc kterou můžeš mít na věky.

s GK 32 358,- Kč