Ještě k ventilátorům. Ty, které jsi nyní zmínil do skříně (140mm) jsou bez PWM. Tudíž je nechat fungovat naplno? Dle parametrů jsou velmi tiché, proto se domnívám, že i tak by se dalo, nicméně asi by regulace ještě stav vylepšila. Další dotaz směřuje k připojení na ZD. Dal bys všech šest ventilátorů na jeden header a nechal napájet přes ZD, nebo je rozděluješ na dva headery, anebo je dáš na jeden, ale využiješ ještě pomoc napájení přímo ze zdroje (molex)?
Do čeho hrabat nemusím, hrabat nebudu. Vyměnit ventilátor na chladiči CPU lze i v budoucnosti, pakliže třeba bude hlučnější, nebo se začne více ozývat. Proto jsem se ptal i na chlazení Tebou doporučené GK (viz níže tato sestava), neboť uživatelé uvádějí, že v mnoha chvílích je GK neslyšná, až při opravdu velkém vytížení začne drobně brumlat. Nerad bych přišel o záruku. Nicméně jestli je tam jednoduché sejmutí horního krycího dílu s původní ventilátorovou sadou - OK, vyměním to. Vždy jde o případnou reklamaci, když karta není zcela OK a musí se vše vrátit zpět.
Sestavu jsem nyní upravil dle Tebou sepsaného. Předpokládám, že je tam vše tak, jak má být. Prosím o kontrolu a případnou reakci a reakci na výše sepsané dotazy.
EDIT:
Alternativní, sestava má jinou ZD (GIGABYTE Z390 AORUS ELITE), kterou nezmiňuješ ve svých příspěvcích. Dále pak je tam levnější GK, která, dle Tvých závěrů má samozřejmě horší výkon, než původně zamýšlená, ale z druhé strany je v základu bez odladění ještě tišší (logicky se to nabízí - stejný typ chlazení+nižší výkon) a také jsou použity Tebou doporučované ventilátory AC vždy v provedení „F“. U ventilátorů pro GK v 92mm provedení si nejsem jistý, zda využít tyto Silent, anebo jiné (tlaková síla při chlazení pasivu GK)? U ventilátorů 140mm do skříně si nejsem jist, zda nebude vadit tloušťka 27mmm kterou opakovaně zvýrazňuješ. Co?
Celkově jsem níž o tři tisíce.
Názory, rady, kritika?