Stránka 9 z 9

Re: LN/ULN kolem 25t úprava fotek/videí,kancelář,net,hry

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 11. 2019 21:27
od MgX
KineCZek promiň, ale osobní rovinu tu opakovaně atakuješ Ty. Pouze reaguji na Tebou napsané. Nejsem sám, komu tyhle řeči vadí. Stačí si projít fórum. Přijal bych, kdybys tohle OT už definitivně opustil a řešilo by se pouze PC.

vuLva píše:Ad čidlo
-> viewtopic.php?f=954&t=1297036

BTW kdyby si zapojil všech 6 ventilátorů na jeden konektor, ušetříš si spoustu práce s nastavováním SF.

Tuto diskuzi zde ve vlákně zmiňuji :-)

Ad ventilátory... nechtělo se mně to věšet na jeden header. Vím - ZD by to zvládla, anebo bych využil přídavné napájení ze zdroje. Bavili jsme se zde o tom. Zatím mně to vyhovuje takto. Uvidím dál. Přepojit není až takový problém.

Zatím PC jede tišeji, než původní, a to ho mám blízko, navíc otevřené. Samozřejmě ULN to není, ale já už v zadání - tedy názvu vlákna mám LN/ULN. Pro mě toto bez zátěže splňuje LN/ULN. Hluk přijde při vytížení GK. To ještě prubnu otestováním. Nemám bohužel tolik času, abych vše zvládl během „chvilky“.

meda2016 taky jsem měl desku, co dávala špatné hodnoty. Přesto jsem si dovolil si stav ověřit dotazem, přičemž jsem načetl článek, který tak-nějak podporuje tvrzení, že konkrétně Asrock Z390 Extreme4 dává vyšší hodnoty, stejně jako má vyšší spotřebu. Proto jsem znovu položil dotaz. Téma jsem v minulém příspěvku uzavřel zvýrazněným textem... že beru na vědomí odpověď = teplotní čidlo kecá.
Vadí mně, jak se za posledních deset let (o kterých píšeš) mnoho nezměnilo a výrobci ZD nejsou schopni tyto přehmaty doladit. Na nedostatky softwaru jednou tato společnost dojede - viz problémy u letadel.

Re: LN/ULN kolem 25t úprava fotek/videí,kancelář,net,hry

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 11. 2019 08:23
od meda2016
".....taky jsem měl desku, co dávala....." je ve tvaru minulého času. Znamená to, že ses jí zbavil, nebo údaj nějakou cestou opravil?

Re: LN/ULN kolem 25t úprava fotek/videí,kancelář,net,hry

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 11. 2019 20:56
od MgX
Teď netuším, zda si rozumíme. Nyní mám stále desku Asrock Z390 Extreme4, která stále vykazuje chybnou hodnotu teploty na jednom z čidel. Přijal jsem názor o chybování čidla/resp. špatně vykazované teplotě.

Dříve jsem měl (opravdu dávno) jinou ZD, která taktéž na jednom z čidel hlásila špatné hodnoty. Nerad si vymýšlím a lžu. Přesně si nevzpomínám, o kterou ZD se jednalo a jak jsem vyřešil a přiznávám, že nemám čas informace hledat. Jedno vím určitě - Asrock to nebyl žádný, protože od tohoto výrobce jsem doma nikdy nic neměl - nebo o tom nevím.

Re: LN/ULN kolem 25t úprava fotek/videí,kancelář,net,hry

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 11. 2019 00:08
od meda2016
Aha, minulý čas se týkal jiné dávné ZD. Tato informace vysvětluje, jak si to myslel.

Re: LN/ULN kolem 25t úprava fotek/videí,kancelář,net,hry

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 11. 2019 19:36
od MgX
Dovolím si dotaz ke své sestavě, kdy GK GIGABYTE GeForce GTX 1660 Ti Gaming OC 6G je přes DisplayPort zapojena do monitoru Dell U2410.

Již jsem psal, že v první chvíli před instalací Windows 10 Pro 64bit, jsem přes DisplayPort neviděl BIOS/UEFI. Řešil jsem to připojením přes HDMI. Monitor se spustil až ve chvíli aktivních Windows, pokud byl spojen s monitorem přes DP. To ovšem přešlo a vše funguje běžně i přes DP. Nyní vidím vše od bootu, nabídku menu pro BIOS/UEFI atd.

Ale - spustil jsem si diagnostiku pamětí a po restartu PC, kdy jsem si nastavil parametry testu, jsem vypnul monitor. Proč by měla obrazovka zářit, když PC pojede v testu delší čas. No a po nějaké době jsem chtěl stav testu překontrolovat a po zapnutí tlačítka monitoru tento hlásí, že není signál. Nepomůže sken vstupů, ani pohnutí myší, stlačení klávesy na klávesnici - nic. Je to běžné chování? Nebo mám něco v PC špatně nastaveno? A zase platí... když jsem naslepo z testu vyskočil a načetly se Wokna, normálně se Dell probudil.

Hledal jsem na internetu, ale řešení nenašel. Většinou, když už DP spojení nejde/monitor se neprobudí, tak nejde/neprobudí se ani ve Woknech. Anebo v jednom případě se jednalo o problém s ovladači a nutnost přeinstaloval BIOS GK. Jenže to by se mé karty týkat nemělo, protože je teoreticky novější, než popisovaný problém na straně nVidie a za další - já už BIOS/UEFI vidím, což uživatelé řešící zádrhel s ovladači nVidie ne.

Díky.

Re: LN/ULN kolem 25t úprava fotek/videí,kancelář,net,hry

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 11. 2019 23:10
od meda2016
Aby to nevypadalo jako ignorování, i když by ti jiní odpověděli fundovaněji, zkusím svůj názor. Rekapitulace.
Grafická karta, podobně jako základní deska, má nějaký svůj BIOS (zařízení připojená ke sběrnici, slotům, konektorům ho mají "zadrátovaný" a/nebo jako FirmWare obměnitelný - to jen na okraj a to víš). Při svém startu detekuje GK, co má připojeno za monitor, jeden z výsledků je, že žádný. (Jaký stav při více výstupech si vybere je asi dáno návrhem čipu.) Znovu se detekuje povelem od napájení, základní desky, a částečně operačního systému nebo nízko-úrovňově startujícího procesu.
Podobně jako BIOS základní desky si může zapamatovat OS předchozí volby. Jaké body se projdou při tebou použitém testu, nevím - ale předpokládám, že se stavy (ne)zobrazování GK tím dají vysvětlit.

Re: LN/ULN kolem 25t úprava fotek/videí,kancelář,net,hry

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 11. 2019 08:09
od Python.p
Zdá se mi to, nebo je to takové nekonečné téma?

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 11. 2019 11:47
od polda
Seš zde dost dlouho abys poznal po 5.-6. příspěvku jakým směrem se thread postupně začne ubírat.

Re: LN/ULN kolem 25t úprava fotek/videí,kancelář,net,hry

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 11. 2019 21:41
od MgX
meda2016 děkuji za reakci.

GK má dle utility od výrobce nejnovější BIOS. Připojení přes DP znám z práce, doma jsem ho nevyužíval. Až nyní s novým PC. Mimochodem... v práci museli postupně měnit 3x DP kabel, aby (jiný) monitor „nevypínal“.

Tvé vysvětlení má logický základ a spokojím se s ním, pokud nedojde k dalším anomáliím. Přesto mě překvapuje, jak moderní způsob spojení dvou zařízení nefunguje vždy bezproblémově (viz i dřívější nespuštění při bootu). Monitor využívám na starém PC, kde se využívá jiný typ spojení - nikdy nebyl problém. U nového PC a stejného monitoru vypadá bezproblémově HDMI, DP „zlobí“. Zvláštní.

Děkuji za Tvůj čas věnovaný odpovědi.